Alle mensen zijn gelijk voor de wet,
maar sommigen zijn gelijker dan anderen


Homepage Karel de Werd <=======> Wraking van het Hof Den Haag


De Telegraaf
 
  Top justitie heeft lak aan verkeersregels

Van onze verslaggevers

 
 
DEN HAAG, donderdag
        De justitietop blijkt zelf regelmatig de verkeersregels aan de laars te lappen.

        De dienstauto´s van het college van procureurs-generaal, onder wie  voorzitter, mr. Joan de Wijkerslooth, en van de hoogste bazen van het openbaar ministerie (OM) worden dusdanig foutgeparkeerd, dat voetgangers grote hinder ondervinden. Ook worden de Mercedessen van de hoogste gezagsdragers in strijd met alle regels op invalidenparkeerplaatsen neergezet of her en der op het trottoir neergekwakt.
       Terwijl bestuurders van andere fout geparkeerde auto´s die in de buurt van het hoofdkantoor van het openbaar ministerie in Den Haag staan zonder pardon op de bon worden geslingerd, bekommeren parkeer-controleurs zich niet om de voertuigen van de procureurs-generaal.
       Het wangedrag van de notabelen is opmerkelijk, omdat het beleid van het college er juist opgericht is om verkeers-criminaliteit keihard aan te pakken. De verkeersovertredingen zijn de afgelopen weken vastgelegd met verborgen camera´s van het televisieprogramma ´Peter R. de Vries misdaadverslaggever´, dat vanavond op SBS6 wordt uitgezonden.
       Verder is gefilmd dat ook bezoekers van het college het niet zo nauw nemen met de parkeervoorschriften. Zo werd de hoogste baas van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), hoofdcommissaris Van Zunderd, betrapt, toen hij zich liet afzetten bij de hoofdingang. De door een chauffeur bestuurde dienstauto bleef vervolgens urenlang verkeerd geparkeerd staan, terwijl onder het gebouw van het college van procureurs-generaal een parkeergarage is gevestigd.
       
Veiligheid

        Volgens woordvoerder Erik Stolwijk van het OM worden de dienstauto´s van de pg´s bestuurd door politieambtenaren. 'Het is een veiligheidsbelang dat de pg´s zo dicht mogelijk voor de deur van het kantoor worden afgezet. De chauffeur mag daarna de pg naar binnen begeleiden en eventueel vertrouwelijke documenten afleveren. Het is de bedoeling dat de auto daarna elders wordt geparkeerd', aldus Stolwijk.


• Drie auto´s van de hoogste bazen van justitie staan fout geparkeerd in Den Haag. De top van justitie blijkt regelmatig de verkeersregels te negeren.
EIGEN FOTO´S

        Volgens de woordvoerder is er niet correct gehandeld als er langere tijd onbeheerde auto´s foutgeparkeerd hebben gestaan zonder dat er een directe aanleiding was.

       De zegsman van het Korps Landelijke Politiediensten laat weten het te betreuren als er verkeersovertredingen met de auto van de hoogste baas zijn gemaakt: 'De betrokkene zal daarover worden aangesproken.'

        Volgens Peter R. de Vries is het onzin dat de verkeersovertredingen uit veiligheids-overwegingen worden gemaakt. Overigens stond volgens het OM ook de geblindeerde bus waaruit de verborgen camera-actie plaatsvond, foutgeparkeerd.
       

Terug naar pagina
 

18 maart 2004