Robert Hörchner verzette zich heftig tegen zijn uilevering naar Polen...!! Hij verdenkt politie en OM van onzuivere motieven..!!

Persconferentie over ervaringen in de Poolse gevangenis na uitlevering naar Polen ====> BouBlog
Interview over het komende kortgeding over de uitlevering naar Polen       


Hoe komt Peter R. de Vries aan dat interne rapport over die zaak uit 1992?

Gevonden op het internet onder Google Robert Hörchner NUJIJ.nl het volgende :

Inanna zegt bij NuJIJ.nl iets opmerkelijks. Hoe komt Peter aan dat interne rapport over die zaak uit 1992? Direct van het OM? Dat kan niet anders. Hoe zit het met de wens van de politie, de recherche en het OM om Robert voorlopig uit het zicht te krijgen?

Korvinus liet dat aspect liggen en Peter zocht ook niet in die richting. Niet echt. Wel had hij de lef om Annelies compleet af te branden alsof zij ergens schuldig aan zou zijn. Ik heb zelf een aantal interviews met Robert Hörchner gemaakt en een website daarover. Ga daar maar eens kijken en luisteren. www.sdnl.nl/xtc.htm

Ook de briefwisseling die ikzelf met de korpschef heb gehad mondde uit in een werkelijk zielig antwoord met dankbetuiging. Ga maar lezen: www.sdnl.nl/xtc-politie-sommatie.htm

De Vries verwees op geen enkele wijze naar de informatie die zowel de Hörchners als de SDN op het net hebben. Daarin staat toch opmerkelijke zaken. Dat zij die oude zaak niet zelf hebben opgerakeld snap ik. Dat begrijpelijk maar niet slim, temeer omdat het er niets mee te maken heeft. Hij werd echt zonder enige verdenking twee keer vrijgesproken in de XTC-zaak, zoals blijkt uit de documenten. Wat ik weet, is dat de recherche al heel lang achter de boeven van die XTC-zaak aanzaten, en heel boos waren toe de zaak vroegtijdig aan het licht kwam en de politie eerder dan de bedoeling was binnenviel in het leegstaande pand waarin dat XTC-lab zich bevond.

Peter filmde uitgebreid het interieur van wat kennelijk de bewuste gevangenis zou zijn waarin Robert Hörchner zich zou bevinden. Wel een gevangenis filmen maar niet Robert te zien of te spreken krijgen. Zit hij wel in deze getoonde gevangenis? Wat raar, een 'niet veroordeelde verdachte' heeft sowieso recht op bezoek, waarom niet Peter R. de Vries uit Nederland, die de Poolse Officier van Justitie uitgebreid liet verklaren dat de grote vis na 8 jaar zoeken eindelijk gevangen is.

Sterker nog, de zaaksofficier van justitie in Polen wist niet eens dat Robert als gevangene voor zijn deur stond toen die werd afgeleverd in Polen. Zelfs de aanklacht moest nog geschreven worden, want die was er niet. Waarom heb je dat niet vermeld? Was dat wel echt de gevangenis waarin Robert zou zijn opgeborgen die je liet zien? Toch gek dat je niets van zijn aanwezigheid mocht weten en vastleggen. Vindt je dat acceptabel? Dat bevreemdt aan alle kanten.

De Poolse Officier van Justitie was overtuigd van de oprechte kwaliteit van de overige Poolse criminele verdachten als getuige. Het belang van iedereen in Polen en in Nederland was dat hij de grote vis te pakken had. De andere verdachten presenteren zichzelf zo minder schuldig en slachtoffer van de grote baas die hen zou hebben gemanipuleerd om mee te doen, i.p.v. dat zij de kleine wietplantage met netto 1800 gram cannabis hadden gebouwd en geëxploiteerd. Na 8 jaar niksdoen is iedereen blij, behalve Hörchner en zijn gezin.

In het gesprek aan tafel van de Vries met Annelies Hörchner en mr. Cees Korvinus gaf Korvinus geen enkel tegenspel aan Peter die Annelies letterlijk en uitgebreid zat af te branden. Een karaktermoord pur sang. Waarom greep Korvinus niet in om de onschuldige Annelies tegen deze karaktermoord te beschermen? Hij had de Vries sowieso voor het blok kunnen zetten met vragen naar de herkomst van dat interne dossier uit 1992. Hoe kwam jij daaraan Peter? En wie heeft jou dit geheime stuk aangeboden? Dezelfde belanghebbenden als die bij de overlevering aan Polen? Maar Korvinus gaf geen tegenspel, hij zat erbij en keek er naar.

Alles wijst er op dat er een merkwaardig spel gespeeld lijkt te worden, zoals de journalist van het Katholiek Dagblad kan verklaren: zie www.sdnl.nl/kath-nb.htm

Ik verwijt samen met anderen aan de Hörchners dat ze die affaire uit 1992 niet duidelijk aan de orde hebben gesteld. De mensen die hen gesteund hebben, omdat zij menen dat er toch iets mis lijkt te zijn met deze slepende affaire, voelen zich hierdoor op het verkeerde been gezet, hoewel die zaak niets te maken heeft met de uitlevering aan Polen.

Ik laat het hier maar even bij, en ik vraag mij in gemoede af of we Robert nog ooit levend terugzien? Want dat het Openbaar Ministerie hulp heeft geboden om Hörchner zwart te maken is helder en bestaat er een kans dat er internationaal is samengespannen tegen Robert Hörchner. Na de uitzending van Peter de Vries zijn programma op SBS-6 knalden de champagnekurken bij de politie van Brabant-Noord, het OM en bij de rechterlijke macht die de vingers er niet dorst te branden.

Overzicht en documentatie