Robert Hörchner verzette zich heftig tegen zijn uilevering naar Polen...!! Hij verdenkt politie en OM van onzuivere motieven..!!

Persconferentie over ervaringen in de Poolse gevangenis na uitlevering naar Polen ====> BouBlog
Interview over het komende kortgeding over de uitlevering naar Polen       


        Justitie zet grimmige klucht voort       

Het proces in Polen tegen de Nederlandse ondernemer Robert Hörchner is verdaagdProces Hörchner in Polen uitgesteld

WARSCHAU - Het proces in Polen tegen de Nederlandse ondernemer Robert Hörchner is verdaagd tot begin april. Dat heeft zijn advocaat Magdalena Grochowska vrijdag bekendgemaakt. De rechter heeft daartoe besloten omdat Hörchner eerst medisch onderzocht moet worden. De ondernemer uit Sint-Michielsgestel werd vorig jaar als een van de eerste Nederlanders uitgeleverd aan Polen. Hij zou er begin jaren negentig een hennepkwekerij hebben opgezet. Deze week vonden onder grote belangstelling van de Poolse pers drie zittingsdagen plaats.

Over de uitlevering van Hörchner is destijds tot in de Tweede Kamer gesproken. De Nederlandse advocaat Cees Korvinus vond de uitlevering ongehoord vanwege de middeleeuwse omstandigheden in de gevangenissen in Polen en de lange procesduur die de Nederlander wacht. De voorlopige hechtenis van Hörchner is verlengd tot begin juni. Als de rechter hem veroordeelt tot een gevangenisstraf mag hij die in Nederland uitzitten.

Overzicht en documentatie