Ouderenpartijen zijn woedend op zorgverzekeraars

Wat weten politici van uitzichtloze armoede en verrijking aan de top ..??

Armoede . . . Kamerzetel 151 . . . Klokkenluiders <====> SDN . . . AOV

AOV en Unie 55+ boos om discriminatie van zorgverzekeraars

(Brabants Dagblad 14-3-97)

Van onze parlementaire redactie

DEN HAAG, vrijdag

De ouderenpartijen AOV en Unie 55+ zijn woedend over de discriminatie van ouderen door zorgverzekeraars. Ze hebben minister Borst Volksgezondheid) gisteren om opheldering gevraagd. De senioren, die het vaak toch al krap hebben, moeten voor hun aanvullende ziektekostenverzekering vele tientjes per maand meer betalen. Dit bleek eerder deze week uit een rapport van de Unie KBO.

De partijen zien in de huidige praktijken aanleiding om de tandzorg en fysiotherapie weer op te nemen in bet ziekenfondspakket. Ook de SP dringt bier bij de minister op aan. AOV en Unie 55 + willen verder dat de bewindsvrouw zich bij minister Melkert (Sociale Zaken) sterk maakt voor een algeheel verbod op leeftijdsdiscriminatie.


Kamervragen AOV na weghalen bed van Bosschenaar

Van onze verslaggever

DEN BOSCH - Het Tweede Kamerlid W. Verkerk van het Algemeen Ouderen Verbond heeft minister Borst Volksgezondheid) schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van het weghalen van een speciaal bed bij een 81-jarige Bosschenaar. Het kruiswerk haalde het bed deze week terug toen de bruikleenperiode was afgelopen en de man de huur van het bed niet kon betalen. Verkerk wil van de minister weten of bet kruiswerk gehandeld heeft volgens de landelijke richtlijnen. Hij vindt het verder vreemd dat het bed werd weggehaald tegen het advies van de huisarts in.

Zie de visie op het Kamerlidmaatschap