Actuele verslagen en commentaren om onwaarheden en ontbrekende vragen van de commissie over de Bijlmerramp

Professor Durakovic legt het verband tussen verarmd uranium en ziekte

Burgers & Bijlmer . . Bijlmer enquête . . Doemvlucht <===> Kamerzetel 151. . SDN . . Heijboer

Professor Durakovic bleef van mening dat de waarheid boven water dient te komen

Dr. Asaf Durakovic presenteert onderzoek in Parijs

bijlmerramp/bijlmer.htm">

Van de sociaal-economische redactie (*)

Manifest nodigde de voormalige Pentagon-arts dr. Durakovic vorig jaar uit om zijn medische inzichten ten overstaan van een groep vertegenwoordigers uit de Bijlmer te vertellen. Het was een indrukwekkend en schokkend verhaal. Ondanks tegenwerking van alle kanten, vooral van officikle zijde, bleef hij van mening dat de waarheid boven water dient te komen en dat er voldoende bewijzen zijn voor het verband tussen de ziekten, waar veel Golf-oorlogsoldaten mee kampen (of inmiddels kampten) en het gebruik van verarmd uranium. Dr. Durakovic presenteerde zijn onderzoek afgelopen zondag, 3 setember, in Parijs. Alleen RTL 4 besteedde er kort aandacht aan.

Onderzoek van het hele lichaam werkt niet om resterend verarmd uranium waar te nemen bij veteranen. De huidige vaststelling van de totale hoeveelheid uranium in het lichaam geeft geen aanwijzing voor de hoeveelheid opgeslagen radio-activiteit. Alleen als deze methoden worden aangevuld met isotooponderzoek kan er worden vastgesteld wie er risico's loopt als gevolg van besmetting door verarmd uranium, door mensen gemaakt en gebruikt in wapens en pantservoertuigen.

De resultaten van tests gedaan bij 15 Britse en Canadese veteranen werden gepresenteerd op de Europese Associatie van Nuclear Medicine Conference in Parijs, op 3 september (artikel is al eerder geschreven, nvdr). Dr. Asaf Durakovic M.D. - de directeur van "The Uranium Medical Project" - een onafhankelijke wetenschappelijke organisatie, opgericht in 1998, om dit onderzoek uit te kunnen dragen, presenteerde de resultaten. De tests zijn uitgevoerd in een Canadees onderzoekslaboratorium dat enorme spectrometrie gebruikte om het verarmd uraniumgehalte in de urine te analyseren van Britse, Canadese en Amerikaanse veteranen en de botten van een overleden Canadese veteraan.

Dit is de eerste studie op basis van een onderzoek van een testgroep die belangrijke hoeveelheden verarmd uranium aantoont bij mensen die blootgesteld zijn aan het inhaleren ervan. Hij toont de inwendige besmetting aan van Golf Oorlog-veteranen met verarmd uranium. De laboratoriumconclusies sporen met het klinische beeld van een hoeveelheid lichamelijke klachten, met een samenhangend klinisch patroon, veelal geassocieerd met de term "Golf Oorlog Ziekte". Overtuigend bewijs van de aanwezigheid van verarmd uranium in de urinemonsters en interne organen van de onderzochte Golf Oorlog-veteranen, duidt op de mogelijkheid van verarmd uranium als iin van de oorzaken voor de complexe ziekteverschijnselen van de Golf Oorlog-patiknten en rechtvaardigt verdere klinische - en laboratoriumonderzoeken.

(*) Bericht van Angus Parker, vertaald door tvdk. Resultaten van verarmd uranium-test, die gepresenteerd worden in Parijs, "Nuclear Medicine Conference", september 2000.

De Bijlmerramp en de verzwegen feiten

Video ontdekt over biologisch wapen van gemodificeerd mycoplasma