Paul Witteman schnabbelt er wat bij

Voedselbanken . . . Kamerzetel 151 . . . Klokkenluiders <====> SDN . . . Crisisdebat . . . AOW

TV, 'n medium dat de laatste 15 jaar gedomineerd is door vrije-marktfetisjisten


Aan Paul Witteman
p/a VARA
Postbus 175
1200 VB Hilversum

  Beste Paul,

Na onze ontmoeting en discussie in Eindhoven op het symposium van ETIN, heb ik flink blauwbekkend aan de uitrit van het parkeerterrein mijn internetbriefjes staan uitdelen. Ook aan 'n zekere Paul Witteman heb ik door het opengedraaide raam van zijn Mercedes er een overhandigd. Ik ben echter na het lezen van een onthullend artikel in de Telegraaf van 14 december over schnabbelend Nederland tot de conclusie gekomen, dat mijn inspanningen mogelijk voor niets zijn geweest. Volgens het bericht in de Telegraaf is aan schnabbelaar Witteman voor het presenteren van dat symposium het vorstelijke honorarium van wel 15.000 gulden betaald.

Het is logisch dat iemand die op een dergelijke wijze zijn kostje bij elkaar scharrelt niet het risico wil lopen in dezelfde positie te gaan verkeren als ik dat doe. Mijn inkomen per maand is het verschil tussen een één- en twéé-ouderuitkering; ofwel bijna 200 gulden per maand. Het zou te veel zijn om te verwachten een kans te krijgen mijn kennis en inzichten voor een breed publiek uit te dragen, in een medium dat de laatste vijftien jaar vooral gedomineerd is door vrije-marktfetisjisten. Want andere geluiden dan efficiëntieverbetering, bezuinigen, korten, straffen, prikkelen en dwingen hoor je vrijwel niet. Standpunten, analyses en oplossingen die iets anders laten blijken, zijn nog steeds niet toegelaten op het matglas. Dat leidt helemaal vanzelf tot Amerikaanse toestanden (NOVA 23 september 2004).

Toch wil ik vragen in het belang van de beleggers, want dat is zo ongeveer het enige belang dat nog over de Bühne komt - de informatievindplaats van de SDN te betrekken bij het dagelijkse werk of de incidentele schnabbel. Neem nou de omtrekkende beweging van Melkert die pas over een jaar iets wil doen tegen de verpaupering, wat dan vanwege de EMU of zoiets toch weer niet kan worden gefinancierd. Kortom, geef mij en anderen eens de gelegenheid iets anders naar voren te brengen dan het standaard pakket geleuter over onbetaalbaarheid enz.


  Met vriendelijke groet,


  R.M. Brockhus
  Westkade 227
  1273 RJ Huizen
  035-5244141

Internet: sdnl.nl/witteman.htm

Wij kunnen u de informatie over armoede niet onthouden !!