Verzoekschrift aan B&W van Geldrop-Mierlo om intrekken kortgeding vs EKC en A.M.L. van Rooij


EuroStaete . . EKC . . Klokkenluiders <===> SDN . . Wolmanzouten . . English

Zie de dagvaarding van het Kort Geding van B&W van Geldrop-Mierlo tegen het EKC en A.M.L. van Rooij


Henry George (1839-1897): De Aarde behoort toe aan alle levende wezens

    't Achterom 9a
    5491 XD
    Sint Oedenrode
    Tel. 0413-490387
    Fax. 0413-490386

    Sint Oedenrode, 29 december 2004.

    Per fax 073 - 6202382

    OPEN BRIEF

Aantekenen

                                                       Burgemeester en wethouders,

                                                       van Geldrop-Mierlo,

                                                       Postbus 10101,

                                                       5660 GA Geldrop.

 

OPEN BRIEF                                   Sint Oedenrode, 3 januari 2005.

 

Tevens verstuurd per fax 040 - 2893800.

 

Ons kenmerk: vKe/vr/03015/vz

 

Betreft: De Stichting Beschermd Dorpsgezicht Broek te

            Mierlo (14 personen) en J. van Kessel (1 persoon)/

            Verzoek tot het nemen van een besluit waarbij uw besluit van

            7 december 2004 tegen het Ecologisch Kennis Centrum B.V. en

            A.M.L. van Rooij direct wordt ingetrokken op grond van het feit dat

            burgemeester en wethouders reeds ruim 7 jaar lang hun afgelegde

            ambtseed hebben geschonden.

 

Geacht College,

 

Namens de Stichting Beschermd Dorpsgezicht Broek te Mierlo, gevestigd aan Broekstraat 24, 5731 RB te Mierlo en mevrouw J. van Kessel, wonende aan de Broekstraat 43, 5731 RA te Mierlo, hierna te noemen: cliënten, richten wij aan u het nadrukkelijke verzoek om uw besluit d.d. 7 december 2004 tegen het Ecologisch Kennis Centrum B.V. en A.M.L. van Rooij ( zie bijlage 1 ), zijnde de gemachtigde raadsman van cliënten, met onmiddellijke ingang in te trekken en wel op grond van de volgende motivering:

 

Motivering verzoekschrift.

Bij brief van 10 november 1993 hebben burgemeester en wethouders van Mierlo onder agendapunt 11 met betrekking tot Broekstraat 28 het volgende voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan 'Broek 1990' voorgelegd aan de gemeenteraad van Mierlo. (bijlage 2).

 

Reclamanten stellen dat thans op het perceel Broekstraat 28 (tuinbouwbedrijf) geen sprake is van een reële agrarische bedrijfsvoering en derhalve een agrarische bestemming niet gerechtvaardigd is. Op ambtelijk niveau heeft op 7 oktober jongstleden een overleg plaatsgevonden met de heer Manders sr. De heer Manders heeft desgevraagd medegedeeld dat hij in 1992 zijn agrarische bedrijfsactiviteiten heeft beëindigd. Ook zijn zoon is niet werkzaam in enig agrarisch bedrijf.

 

Voor wat betreft de toe te kennen bestemming aan het huisperceel Broekstraat 28 is hem medegedeeld dat gelet op dit gegeven een agrarische bestemming daarvan niet realistisch is en dat een bestemming 'landelijke woonbebouwing' in deze de voorkeur verdient. De heer Manders sr. gaf te kennen daarmee te kunnen instemmen. Voorts verzekerde deze nogmaals dat hij zich zal houden aan de destijds met de gemeente gemaakte afspraak dat op het moment dat hij en zijn echtgenote dit woongedeelte zullen verlaten dit weer in de oorspronkelijke staat zal worden teruggebracht en het pand weer door één gezin bewoond zal worden.

 

Gezien de bevindingen van dit overleg stellen wij u voor de bestemming 'agrarische doeleinden' van het perceel Broekstraat 28 te wijzigen in 'landelijke woonbebouwing', een en ander zoals aangegeven op bijgevoegd uittreksel van de plankaart.

 

Dit onder agendapunt 11 gedane voorstel van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad van Mierlo in de openbare vergadering van 15 november 1993 aangenomen en het bestemmingsplan 'Broek 1990' daarop vastgesteld. Hiermee is bij raadsbesluit beslist dat vanaf 15 november 2003 op het perceel Broekstraat 28 de bestemming 'landelijke woonbebouwing' rust en niet mag worden gebruikt voor agrarische doeleinden. Bij uitspraak no. E01.94.0221 van 10 mei 1996 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is het bestemmingsplan 'Broek 1990' onherroepelijk geworden.

 

In die onherroepelijke uitspraak heeft de Raad van State met betrekking tot Broekstraat 28 hierover letterlijk het volgende beslist ( zie bijlage 3 ):

-        De Afdeling stelt evenwel vast dat, nu verweerder wat betreft de gronden aan de Broekstraat 28 goedkeuring hebben verleend aan het plan en bij hen geen bezwaren zijn ingediend tegen dit plandeel en de bij hen ingediende bezwaren daarop ook niet mede betrekking hebben, hun besluit ten aanzien van dit plandeel ingevolge artikel 29, eerste lid, van de Wet op de Ruimtelijke ordening onherroepelijk is.

-        Het dient er dan ook voor te worden gehouden dat de woning op het perceel aan de Broekstraat 28 een burgerwoning is.

Met deze uitspraak is het besluit van 15 november 1993 van de gemeenteraad van Mierlo, met Broekstraat 28 als burgerwoning, onherroepelijk geworden.

 

Ondanks deze wetenschap heeft J.P. Swinkels van burgemeester en wethouders op 10 september 1997 de woning op het perceel Broekstraat 28 in strijd met het op 15 november 1993 vastgestelde bestemmingsplan 'Broek 1990' voor agrarische doeleinden in gebruik mogen nemen. Dit alles met stilzwijgende instemming van alle gemeenteraadsleden.

Tegen dit vanaf 10 september 1997 door burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Mierlo gedoogde met het bestemmingsplan 'Broek 1990' strijdig gebruik van het perceel Broekstraat 28 door J.P. Swinkels hebben cliënten tot op heden (ruim 7 jaar lang) vele procedures moeten voeren.

 

Al deze procedures hadden cliënten niet behoeven te voeren als burgemeester en wethouders en de raadsleden van gemeente Mierlo (thans: Geldrop-Mierlo) betreffend met de bestemming strijdig gebruik op het perceel Broekstraat 28 door J.P. Swinkels vanaf 10 september 1997 niet hadden gedoogd en daartegen handhavend hadden opgetreden waartoe ze wettelijk verplicht waren.

 

Het gehele college van burgemeester en wethouders, het gehele ambtelijke apparaat van de gemeente en zelfs de commissie voor bezwaarschriften van de gemeente hebben zich vanaf dat moment als een groot blok tegen één cliënt, zijnde mevrouw J. van Kessel, gekeerd en met misbruik van enorme bedragen aan gemeenschapsgeld cliënt procedureel, psychisch, mentaal, financieel de grond in geboord. Over andere cliënten, de Stichting Beschermd Dorpsgezicht Broek te Mierlo, waarbij in ieder geval de heer en mevrouw Plantema, de heer en mevrouw Somers, de heer en mevrouw Lohman, de heer en mevrouw Bouwman, de heer en mevrouw Sprengers, de heer en mevrouw Kowsoleea en de heer en mevrouw Hendriks (14 personen) zijn aangesloten wordt in alle toonaarden gezwegen.

 

Deze al ruim 7 jaar lang voortdurende samenspanning onder aansturing van burgemeester en wethouders van Mierlo (thans: Geldrop-Mierlo) tegen steeds één cliënt, te weten mevrouw J. van Kessel, heeft haar al in 1997 in een psychisch geestelijke noodtoestand gebracht. Zelfs zodanig ernstig dat deze cliënt daarmee naar de GGD Zuidoost-Brabant is gestapt.

 

De heer P.G. Rutten van de GGD-Zuidoost-Brabant heeft deze klachten behandeld en bij brief van 6 maart 1997, kenmerk: pr 456, aan de gemeente Mierlo kenbaar gemaakt ( zie bijlage 4 ). In die brief schrijft de heer P.G. Rutten van de GGD Zuidoost-Brabant letterlijk het volgende:

 


Gemeentehuis Mierlo

t.a.v. Afdeling milieuzaken

Dorpsstraat 210

5731 JL Mierlo

 

kenmerk: pr 456                                    behandeld door: P.G. Rutten                    datum: 6-3-1997

 

onderwerp: Broekstraat               doorkiesnummer: 584886                                   datum: 6-3-1997

 

Geachte heer, mevrouw,

 

Reeds eerder is er contact geweest over de klacht van mw. van Kessel, zie brief G.G.D. 28-10-1996 ons kenmerk pr 456 en uw reactie 3-12-1996 uw kenmerk gbrar 082.96/if.

Betrokkene mw. van Kessel Broekweg 43 te Mierlo heeft opnieuw contact met onze dienst gezocht.

 

In een gesprek op de G.G.D. d.d. 1-3-1997 bleek de klacht voor betrokkene nog onvoldoende te zijn opgelost. In haar strijd tegen, voor haar gevoel onrechtmatig handelen van de gemeentelijke overheid dreigt betrokkenen geestelijk ten onder te gaan. Wij zijn hierover zeer bezorgd.

 

Wij vragen u de reeds eerder geschetste problematiek van stankoverlast en geluidshinder niet te bagatelliseren en de problematiek op zijn juiste waarde in te schatten. Daarnaast lijkt het ons zinvol om aan mw. van Kessel duidelijk en eerlijk aan te geven wat de mogelijkheden en onmogelijkheden voor haar zijn om haar bezwaren kenbaar te maken. Betrokkene heeft het gevoel dat de informatie die ze krijgt van de gemeente niet volledig is. Voor de G.G.D. zijn de mogelijkheden beperkt zoals eerder in de brief van 28-10-97 is aangegeven.

 

Omdat er o.i. steeds meer sprake is van een juridisch conflict en er voor betrokkene geen andere uitweg meer mogelijk is hebben wij haar verwezen naar Buro voor Rechtshulp.

 

Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Met vriendelijke groet,

 

P.G. Rutten

 

Verpleegkundige afd. Volksgezondheid

GGD Zuidoost-Brabant

Vestiging Helmond

Copie: mw. van Kessel.

Deze door de GGD Zuidoost-Brabant onderkende noodsituatie van cliënt werd door burgemeester en wethouders van Mierlo geheel genegeerd. Er is gewoonweg nooit op gereageerd. Dit alles met het doel het met de bestemming strijdig gebruik van de woning op het perceel Broekstraat 28 door J.P. Swinkels te laten voortbestaan.

 

Hoever burgemeester M.J.D. Donders-de Leest daarmee gaat kunt u lezen in de volgende stukken.

  1. Het aangetekend schrijven d.d. 10 november 2004 van advocaat mr. M.T.C.A. Smets van Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen uit Eindhoven aan ondergetekende ( zie bijlage 5 ).
  2. Mijn brief van 11 november 2004, kenmerk: GM/11114/br, aan mr. M.T.C.A. Smets van Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen als reactie op bovengenoemde brief ( zie bijlage 6 ).

 

Ik verzoek u kennis te nemen van de inhoud en die inhoud hier als herhaald en ingelast te beschouwen. Uit die inhoud kunt u opmaken dat burgemeester M.J.D. Donders-de Leest zonder instemming van de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo met misbruik van gemeenschapsgeld aan advocaat mr. M.T.C.A. Smets opdracht heeft gegeven tot het laten uitgaan van bovengenoemde brief d.d. 10 november 2004 aan ondergetekende met daarin de volgende bedreigende afsluiting.

 

'Indien uw grievende uitlatingen niet binnen zeven dagen na heden van de eerder genoemde website zijn verwijderd, heb ik de opdracht gekregen van cliënte (is burgemeester M.J.D. Donders-De Leest) om u in kort geding te dagvaarden'.

 

Een dergelijk bedreigend schrijven aan mij persoonlijk gericht in opdracht van de burgemeester, met misbruik van gemeenschapsgeld, om mij te dwingen de feitelijke waarheid hierover ( www.sdnl.nl/ekc-van-kessel-1.htm ) van internet te halen overstijgt elke mogelijk denkbare criminaliteit. Ik kan mij dan ook niet aan de indruk onttrekken dat burgemeester M.J.D. Donders-De Leest daarmee heeft gepoogd mij te dwingen te stoppen met het procederen tegen de gemeente Geldrop-Mierlo voor mevrouw J. van Kessel en andere cliënten.

 

Tegen dit ruim 7 jaar lang samenspannend handelen van burgemeester en wethouders tegen slechts één cliënt is de huisadvocaat van de partner van cliënt mr. F.A. van Kemenade van Banning Van Kemenade & Holland advocaten en notarissen (thans: Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen) gaan procederen. Ook deze advocaat mr. F.A. van Kemenade had al snel in de gaten dat hier sprake was van samenspannende misdaad van burgemeester en wethouders van Mierlo tegen één cliënt.

 

Dit alles om daarmee J.P. Swinkels behulpzaam te zijn om de met het bestemmingsplan 'Broek 1990' strijdig gebruik van zijn burgerwoning Broekstraat 28 ten dienste van zijn naastliggende bedrijf Broekstraat 26 te kunnen laten voortbestaan. Als feitelijk bewijs daarvoor zie bijgevoegde brief van 10 juli 1997 van advocaat mr. F.A. van Kemenade aan de Raad van State. Daarin schrijft hij letterlijk het volgende ( zie bijlage 7 ):

 

De dubbele woning Broekstraat nr. 28, welke voorheen als Broekstraat nr. 26 deel uitmaakte van het varkensbedrijf hetwelke aldaar is gelegen, is door de heer J.P. Swinkels bij notariële akte d.d. 16 mei 1997 van de heer H.J. Manders gekocht en op 6 juni 1997 daadwerkelijk in gebruik genomen.

Uit de notariële akte, welke hierbij in kopie wordt toegezonden, blijkt dat de onroerende zaak, Broekstraat 28, door de heer Swinkels zal worden gebruikt deels als woning ten behoeve van hemzelf en deels voor de uitoefening van de veehouderij.

Hiermede wordt Broekstraat 28 feitelijk weer (gedeeltelijk) bedrijfswoning zoals oorspronkelijk, hetgeen in strijd is met het vigerende bestemmingsplan.

    Om gezondheidsredenen is mr. F.A. van Kemenade gestopt met zijn werkzaamheden voor Banning Van Kemenade & Holland advocaten en notarissen. Betreffend advocatenkantoor is daarna opgegaan in Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen, waarbij mr. H. Nieuwenhuizen de huisadvocaat voor de partner van cliënt is geworden. Als feitelijk bewijs daarvoor vindt u bijgevoegd de brief van 3 februari 2000 van mr. H. Nieuwenhuizen aan E.A.M. Schuurkes de partner van cliënt ( zie bijlage 8 ). Ik verzoek u kennis te nemen van de inhoud en die inhoud hier als herhaald en ingelast te beschouwen.

     

    Op grond van bovengenoemde feiten had Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen vanuit de Advocatenwet en de daarbij behorende gedragsregels de plicht om cliënt erop te wijzen om tegen het met het bestemmingplan 'Broek 1990' strijdig gebruik van de woning Broekstraat 28 door J.P. Swinkels een handhavingsprocedure te starten tegen burgemeester en wethouders van Mierlo. De huisadvocaat van cliënt heeft dat om voor mij onverklaarbare redenen nagelaten.

    Daarna heeft cliënt J. van Kessel met nog veel meer samenspannende acties vanuit de gemeente Mierlo (daarna: Geldrop-Mierlo) tegenover haar persoon te maken gekregen. Recent nog, op 8 december 2004, heeft burgemeester Mevr. M.J.D. Donders-de Leest van de gemeente Geldrop-Mierlo het volgende artikel in het Eindhovens Dagblad laten plaatsen, zonder dat daarbij hoor en wederhoor is toegepast ( zie bijlage 9 ) of lees hieronder:

     

Artikel uit Eindhovens Dagblad van 08-12-2004

 

Burgemeester Donders hekelt gedrag van Mierlose
'Van Kessel schaadt het algemeen belang'

 

Door ENITH VLOOSWIJK

 

Woensdag 8 december 2004 - GELDROP-MIERLO - In haar eindeloze procedeerzucht schaadt J. van Kessel, bewoonster van de Mierlose Broekstraat 48, het algemeen belang van de gemeente Geldrop-Mierlo. Dat zegt burgemeester R. Donders in een reactie op de al jaren slepende rechtszaak die Van Kessel voert tegen de gemeente en tegen haar overbuurman, varkenshouder J. Swinkels.

Van Kessel startte sinds de jaren negentig tientallen rechtszaken uit onvrede over de stank- en lawaaioverlast die zij zegt te ondervinden van haar overburen. Alleen al dit jaar zwengelde zij dertien rechtsprocedures aan, aldus een gemeentewoordvoerster. 'Ze procedeert op alle niveaus en tegen iedereen.'

Wrang

De burgemeester noemt de hele gang van zaken 'uiterst wrang'. 'De procedures zijn gericht tegen een onderneming die op basis van het bestemmingsplan mag doen wat ze doet. Het lijkt alsof het mevrouw Van Kessel niet meer gaat over de zaak als zodanig, maar dat ze procedeert om te procederen.' Niet alleen de familie Swinkels, maar ook de rest van de gemeenschap is hiervan het slachtoffer, vindt Donders. 'Al die procedures kosten ons veel energie en arbeidstijd. Onze juridisch medewerker die de procedures moet voorbereiden, kan dan op dat moment niets anders doen. Zo blijft er elders weer iets liggen.'

Toch stelde de Raad van State Van Kessel dit voorjaar op één punt in het gelijk: de woning van de familie Swinkels wordt gebruikt als bedrijfspand, wat indruist tegen het bestemmingsplan. Door dit vonnis is de gemeente genoodzaakt om de familie Swinkels tot verhuizen te dwingen, hoe zeer dit de gemeente ook spijt. Hoewel de bezwarencommissie onlangs 18 maart als uiterste vertrekdatum aandroeg, denkt de burgemeester niet dat het zo'n vaart zal lopen.

Na overleg met de familie Swinkels prikt de gemeente binnenkort een datum, waarna de familie zes weken de tijd heeft om te reageren. De definitieve handhavingsbeschikking volgt omstreeks januari. Daar kan de varkenshouder eventueel nog bezwaar tegen maken.

Genoeg reden

Overbuurvrouw J. van Kessel maakt zich ondertussen alweer op voor de volgende procedure. Het is de bedoeling dat de familie Swinkels haar woning verruilt voor een nog te voltooien buurpand, wat volgens Van Kessel genoeg reden is om de milieuvergunning van de varkenshouderij nogmaals tegen het licht te houden.

    Burgemeester Mevr. M.J.D. Donders-de Leest van de gemeente Geldrop-Mierlo gaat daarbij zelfs zover dat zij persoonlijk toestemming heeft gegeven voor het houden een demonstratie van zo'n 60 boeren met grote tractoren pal voor de woning van die ene cliënt, zijnde mevr. J van Kessel. Ook dit was door de burgemeester van te voren niet bij cliënt kenbaar gemaakt. Als bewijs daarvoor vindt u bijgevoegd het artikel van 11 december 2004 in het Eindhoven Dagblad ( zie bijlage 10) of lees hieronder:

Artikel uit Eindhovens Dagblad van 11-12-2004

 

Optocht van achttien traktoren en diverse auto's door Mierlo
Demonstratie als steun voor boer Swinkels

 

Zaterdag 11 december 2004 - MIERLO - Met achttien traktoren en diverse auto's trokken zestig boeren gisteravond tegen acht uur naar de Mierlose Broekstraat om hun collega J. Swinkels een hart onder de riem te steken. De stoet trok, met zwaaiende lichten, vanuit hartje Mierlo naar de voordeur van hun collega Swinkels die al jaren is verwikkeld in diverse procedures die zijn aangespannen door zijn overbuurvrouw J. van Kessel. De proteststoet trok veel bekijks in het hele dorp.  

 

J. Swinkels is erg blij met de steun die hij krijgt van zijn collega's. 'Dit is echt een slechte week geweest voor me. Ik ben binnengevallen bij de overbuurvrouw en dat is achteraf gezien niet correct van me geweest. Daarom ben ik blij met dit vredig protest. Dat is prachtig en ik wil zo een hectische week op een goede manier afsluiten.'

Hermetisch

J. van Kessel had gisteravond haar huis hermetisch afgesloten. Alle gordijnen waren dicht en deur bleef gesloten. Van Kessels' partner E. Schuurkes was wel bereid kort telefonisch te reageren op de proteststoet voor zijn huis. 'Onze naam wordt nu door het slijk gehaald. We zitten hier nu met de schrik in onze benen terwijl de protestactie niet eens terecht is. Het lijkt gewoon nergens op.'

Overhoop

De boeren wilden met hun demonstratie steun betuigen aan varkensboer J. Swinkels. Hij ligt al tijden overhoop met zijn overbuurvrouw J. van Kessel. Zij tekende onlangs nog bezwaar aan tegen Swinkels' plannen om een woonhuis om te bouwen tot bedrijfspand. Het is niet de eerste keer dat Van Kessel protest aantekende. De overbuurvrouw van Swinkels begon sinds de jaren negentig tientallen rechtszaken uit onvrede met de stank- en lawaaioverlast die zij zegt te ondervinden van haar overbuurman. Alleen al dit jaar zwengelde zij er dertien aan.

Voorzitter Henk van den Boogaard van de landbouworganisatie ZLTO Helmond-Mierlo vond dat het tijd was geworden om actie te ondernemen.

Jonge ondernemer

'Swinkels is een jonge ondernemer. Het is de afgelopen jaren al moeilijk genoeg geweest in de varkenssector en dan krijg je al die procedures er overheen. Het is het recht van Van Kessel om te procederen, maar om dat nou tot in het oneindige te doen? Daar schiet niemand iets mee op', aldus voorzitter Henk van den Boogaard van de landbouworganisatie ZLTO Helmond-Mierlo.
    Met al ruim 7 jaar lang voortdurende hulp van burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo (voorheen: Mierlo) voelt de heer J.P. Swinkels zich ver boven iedereen staan. Hij kan zich dan ook alles permitteren zonder dat daaraan echt ruchtbaarheid wordt gegeven in het Eindhovens Dagblad. Recent nog, op 7 december 2004 omstreeks 19.30 uur, heeft de heer J.P. Swinkels de deur van de woning van Mevrouw J. van Kessel vernield en is  vervolgens haar huis binnengedrongen met veel bedreigende taal tegenover haar. Mevrouw J. van Kessel heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie. Betreffende aangifte vindt u bijgevoegd( zie bijlage 11) of lees hieronder:

PROCES-VERBAAL VAN AANGIFTE

                                                                      

                                                                                                                     Bestemd voor:______

Politie Brabant Zuid-Oost/Afd.  GMN/Geldrop                                            In beh. Bij  :  ______

Mutatienummer:  PL2211/04-616644                                                         Dossierpagina: ____

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Door ondergetekende verbalisant(en) werden achtereenvolgens van de hieronder vermelde personen de personalia en

Eventuele verklaring vastgelegd.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pleegplaats/adres                  MIERLO, BROEKSTRAAT 43

Nadere omschrijving             woning

Incident                                  huisvredebreuk

Pleegdatum/-tijd                    tussen dinsdag 7 december 2004 19:30 uur en

                                                 dinsdag 7 december 2004 19:45 uur

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aangever/benadeelde           VAN KESSEL, JOSEPHINA

Geb. datum/-plaats               26 september 1942 te Sint-Michielsgestel    gesl: V

Adres/-plaats                         BROEKSTRAAT 43 TE MIERLO

Postkode/telefoon                  5731 RA 0492-663572

 

                                              Ik doe hierbij aangifte van huisvredebreuk en bedreiging.

 

Ik ben samen met mijn partner, E.A.M. Schuurkes, eigenaar van het pand Broekstraat 43 te Mierlo. Ik woon hier sinds 1979. Vanaf 1997 woont dhr. J.P. Swinkels op het adres Broekstraat 28 te Mierlo. Het contact met dhr. Swinkels is nooit goed geweest. Waarom weet ik eigenlijk niet. Later is dit alleen maar verslechterd omdat er allemaal procedures zijn gaan lopen met betrekking tot de varkenshouderij van dhr. Swinkels. Op 24 november 2004 is er een besluit genomen door de Raad van State. Dit besluit viel negatief uit voor dhr. Swinkels. Een kopie van dit besluit overhandig ik u hierbij. De procedures die tegen dhr. Swinkels lopen zijn door mij en mijn partner, evenals door andere buurtbewoners aangespannen omdat dhr. Swinkels zich niet aan de regels houdt.

 

Vandaag, dinsdag 7 december 2004, omstreeks 19.30 uur hoorde ik dat er op de achterdeur werd gebonsd. Het bonzen was zo hard alsof er met een hamer op de deur werd geslagen. Ik vond dit vreemd. Ik vond dit niet normaal en ik keek eerst door het kijkgat van de deur. Ik zag iemand staan maar ik kon niet herkennen wie het was. Ik besloot om het bovenste gedeelte van de tweedelige deur op een kier te openen. Ik zag dat het dhr. Swinkels was en ik wilde de deur meteen weer dicht doen, maar dit lukte mij niet.

 

Ik zag en hoorde dat dhr. Swinkels ontzettend boos was. Hij duwde met enorme kracht het bovenste gedeelte van de deur open. Ik hoorde dat hij schreeuwde. Hij schreeuwde onder andere 'kutwijf' en woorden van gelijke strekking. Ik werd ontzettend bang en ik ben naar boven gevlucht. Boven heb ik 112 gebeld.

Na enige tijd hoorde ik dhr. Swinkels niet meer schelden en schreeuwen en ik vermoedde dat hij weg was. Ik liep vervolgens naar beneden en ik zag dat dhr Swinkels nog steeds bij de half geopende deur stond. Ik rende hierop direct weer naar boven.

Ik hoorde een hoop kabaal en ik kon eruit opmaken dat de achterdeur nu geheel geopend was. Ik hoorde dhr. Swinkels in mijn woning. Ik zag en hoorde dat hij bleef schreeuwen in mijn richting. Ik voelde mij door zijn houding, zijn taal, zijn schreeuwen en het feit dat hij tegen mijn wil mijn woning was binnen gedrongen bedreigd en ik was doodsbang. Toen dhr. Swinkels binnen kwam heb ik voor de tweede keer 112 gebeld en me samen met mijn partner boven op een kamer opgesloten. Ik durfde niet meer naar beneden, Mijn partner was ook boven in de woning en heeft ook alles meegemaakt.

 

Ik kan u zeggen dat ik nog steeds enorm geschrokken ben en ontdaan. Ik had dit totaal niet verwacht. Ik dacht veilig te zijn in mijn eigen woning.

Ik heb dhr. Swinkels zelf niet binnen gelaten, enkel het bovenste gedeelte van de tweedelige deur een klein stukje geopend. Doordat hij met zoveel kracht de deur heeft open geduwd is het onderste scharnier van het bovenste gedeelte van deur ontzet.

Ik wens uitdrukkelijk dat er strafvervolging wordt ingesteld tegen dhr. Swinkels.

Ik wens te worden geïnformeerd over het verloop en de afdoening van de strafzaak. Ik heb bezwaar tegen verstrekking van mijn gegevens en de feitgegevens door de politie en/of justitie aan het Bureau Slachtofferhulp.

 

Na voorlezing en volharding met verbalisanten getekend.

(aangever/benadeelde)                                                         Verbalisant

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vermiste goederen      Indien van toepassing zie verklaring betrokkene

Letsel                          niet van toepassing

Schade-omschrijving Scharnier bovenste gedeelte van de tweedelige deur is ontzet.

Schadebedrag            Onbekend

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dt/td opn.aangifte     dinsdag 7 december 2004 20:25 uur

Verbalisant(en)          VAN BEEK, HELENA JOHANNA

                                  Hoofdagent van de Regiopolitie Brabant Zuid-Oost

                                  KANTERS, SILVIA JOHANNA ADRIANA MARIA

                                  Brigadier van de regiopolitie brabant-Zuid-Oost

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Artikel (en)                138 LID 1 Wetboek van strafrecht

                                  285 LID 1 Wetboek van strafrecht

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

M.O.-omschrijving     Verdachte is tegen de wil van de aangeefster haar woning binnen gedrongen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Signalement (en)       Indien van toepassing zie verklaring betrokkene

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sluiting                      Opgemaakt te GELDROP op 7 december 2004 door

Verbalisant (en)

                                  VAN BEEK, HELENA JOHANNA, op ambtsbelofte

                                  

                                   KANTERS, SILVIA JOHANNA ADRIANA MARIA, op ambtseed

 

Opvallend hierbij is dat hierover nauwelijks iets in het Eindhovens Dagblad is geschreven. Recent nog zijn er weer nieuwe vernielingen aangericht bij het huis van mevr. J. van Kessel. Ook hiervan is weer aangifte gedaan bij de politie. De gemeente heeft, op kosten van de gemeenschap, deze vernielingen intussen weer hersteld. Opvallend is wederom dat hierover niets in het Eindhovens Dagblad is gepubliceerd.

 

Al in 1997 heeft de heer P.G. Rutten van de GGD-Zuidoost-Brabant de gemeente Mierlo kenbaar gemaakt dat cliënt dit alles geestelijk niet meer aankon. Daarmee is nooit iets gedaan. Het is sindsdien, zoals u hierboven kunt lezen, alleen nog maar veel erger geworden.

Juist in die verkerende situatie heeft cliënt mij toevalligerwijze ontmoet bij de rechtbank 's-Hertogenbosch. Zij vertelde mij toen het volgende:

 

'Ik heb recent de behandeling in zaaknr. Awb 02/2787 gehad. Wat ik daar heb meegemaakt gelooft u echt niet meer. CDA-burgemeester P.H.M. Jacobs (voorheen Gedeputeerde Staten lid van de provincie Noord Brabant), die als burgemeester onafhankelijk moet zijn, verdedigde als tegenpartij de J.P. Swinkels. Ik vertelde haar toen: welke rechter heeft die de zaak behandeld. Zij vertelde toen: dat is mr. E.F.G.M. Gelderman. Ik vertelde haar vervolgens: dan verliest u het. Dit is namelijk dezelfde rechter die ik al vele keren heb meegemaakt; die gewoon geen recht uitspreekt.  Zij vertelde toen dan wil ik u als gemachtigde raadsman hebben want mijn raadsman ziet het met al dit onrecht niet meer zitten.'

 

Op deze wijze ben ik de gemachtigde raadsman van cliënt geworden. Toen ik vervolgens voor cliënt deze machtsmisbruikende uitspraak van mr. E.F.G.M. Gelderman van de rechtbank 's-Hertogenbosch in hoger beroep bij de Raad van State heb ingebracht kwam de aap uit de mouw. Staatsraad mr. B.J. van Ettekhoven van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State was hier helder over en vernietigde bij uitspraak 200305600/1 op 17 maart 2004 de betreffende uitspraak Awb 02/2787 van rechter mr. E.F.G.M. Gelderman van de rechtbank 's-Hertogenbosch.

 

Vervolgens wordt aan deze onherroepelijke uitspraak van de Raad van State door burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo weer geen uitvoering gegeven. Dit alles met als doel de heer J.P. Swinkels behulpzaam te blijven met de voortzetting van het gebruik van de woning Broekstraat 28 in strijd met het bestemmingsplan 'Broek 1990'.

 

Dat pakte echter anders uit. Tegen de weigering uitvoering te geven aan de onherroepelijke uitspraak 200305600/1 van 17 maart 2004 van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State ( is fictief besluit) heb ik beroep aangetekend bij de rechtbank 's-Hertogenbosch.

Voor rechter mr. A.H.N. Kruijer van de rechtbank 's-Hertogenbosch was deze vorm van machtsmisbruik van burgemeester en wethouders tegenover cliënt zo glashelder dat zij zonder hoorzitting bij uitspraak van 18 oktober 2004 in zaaknummer Awb 04/2696 heeft beslist dat mijn beroep gegrond is en dat burgemeester en wethouders binnen twee weken na 26 oktober 2004 een nieuw besluit moeten nemen op het bezwaar van cliënt ( zie bijlage 12 ).

 

Het machtsmisbruik van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo ten dienste van J.P Swinkels is echter zo groot dat door hen ook deze uitspraak van de rechtbank 's-Hertogenbosch naast zich werd neergelegd. Op grond van deze uitspraak Awb 04/2696 van rechter mr. A.H.N. Kruijer van de rechtbank 's-Hertogenbosch hadden burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo vóór 9 november 2004 een besluit moeten nemen op het bezwaarschrift van appellant.

 

Ook deze onherroepelijke uitspraak van rechter mr. A.H.M.  Kruijer van de rechtbank 's-Hertogenbosch werd door burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo wettelijk overtreden. Pas op 23 november 2004, 14 dagen later, werd door burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo een  besluit genomen, waartegen ondergetekende als gemachtigde raadsheer van cliënt J van Kessel bij brief van 30 december 2004 beroep heeft aangetekend bij de rechtbank 's-Hertogenbosch ( zie bijlage 13 ).

 

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo hebben toen het volgende bedacht: vanaf heden is niet mw. J. van Kessel een gevaar voor onze al ruim 7 jaar lange machtsmisbruikende hulp aan J.P. Swinkels maar dat is de gemachtigde raadsheer A.M.L. van Rooij en zijn Ecologisch Kennis Centrum B.V. Daarmee is een hetze gestart tegen de ene cliënt J van Kessel en tegen de gemachtigde raadsheer A.M.L. van Rooij en zijn Ecologisch Kennis Centrum B.V. Dit met de bedoeling om ook de gemachtigde van cliënt financieel en emotioneel te slopen.  

 

In advocaat mr. M.T.C.A. Smets van Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen (werkzaam bij hetzelfde advocatenkantoor als de advocaat van de  partner van cliënt die procedeert tegen dezelfde J.P. Swinkels) hebben burgemeester en wethouders ven Geldrop-Mierlo een advocaat gevonden die hen daarmee wel wilde helpen.

 

Daar moet dan ook de oorzaak worden gezocht dat burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo, onder voorzitterschap van burgemeester M.J.D. Donders-de Leest, zonder instemming van de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo met misbruik van gemeenschapsgeld aan advocaat mr. M.T.C.A. Smets van Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen opdracht hebben gegeven om ondergetekende te dagvaarden in Kort Geding op 11 januari 2005 op grond van artikel 160, lid 1, sub f, van de Gemeentewet. Dit alles in een poging daarmee bewerkstelligt te krijgen dat de behandelend Kort Geding rechter Vice President mr. J.F.M. Strijbos van de rechtbank 's Hertogenbosch daarop de beslissing neemt dat de hierboven beschreven waarheid met oplegging van een dwangsom van tweemaal 5000 euro per dag, voor elke dag dat het op internet staat, van internet moet.

 

Kennelijk heeft u, zijnde burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo, daarbij niet alle artikelen uit de Gemeentewet goed gelezen. Als u de artikelen 41a en 65 uit diezelfde Gemeentewet namelijk goed had gelezen dan was voor u glashelder geworden dat zowel de burgemeester, als wel alle betrokken wethouders, met de hierboven beschreven feitelijk onderbouwde hulp aan J.P. Swinkels al ruim 7 jaar lang, met misbruik van gemeenschapsgeld, opzettelijk de Wet op de Ruimtelijke Ordening hebben overtreden en daarmee ook de Grondwet. In betreffend artikel 41 a en 65 van de Gemeentewet staat namelijk letterlijk het volgende ( zie bijlage 14 ):

Artikel 41a

Alvorens hun functie te kunnen uitoefenen leggen de wethouders, in de vergadering van de raad, in handen van de voorzitter, de volgende eed (verklaring en belofte) af:

«Ik zweer (verklaar) dat ik, om tot wethouder benoemd te worden, rechtstreeks noch middellijk, onder welke naam of welk voorwendsel ook, enige gift of gunst heb gegeven of beloofd.

Ik zweer (verklaar en beloof) dat ik, om iets uit dit ambt te doen of te laten, rechtstreeks noch middellijk enig geschenk of enige belofte heb aangenomen of zal aannemen.

Ik zweer (beloof) dat ik getrouw zal zijn aan de Grondwet, dat de wetten zal nakomen en dat ik mijn plichten als wethouder naar eer en geweten zal vervullen .

Zo waarlijk helpe mij God Almachtig! »

(«Dat verklaar en beloof ik!»)


Artikel 65

Alvorens zijn ambt te aanvaarden legt de burgemeester in handen van de commissaris van de Koning de volgende eed (verklaring en belofte) af:

«Ik zweer (verklaar) dat ik, om tot burgemeester benoemd te worden, rechtstreeks noch middellijk, onder welke naam of welk voorwendsel ook, enige gift of gunst heb gegeven of beloofd.

Ik zweer (verklaar en beloof) dat ik, om iets in dit ambt te doen of te laten, rechtstreeks noch middellijk enig geschenk of enige belofte heb aangenomen of zal aannemen.

Ik zweer (beloof) dat ik getrouw zal zijn aan de Grondwet, dat ik de wetten zal nakomen en dat ik mijn plichten als burgemeester naar eer en geweten zal vervullen.

Zo waarlijk helpe mij God Almachtig! »

(«Dat verklaar en beloof ik!»)

Hiermee is feitelijk komen vast te staan dat zowel burgemeester M.J.D. Donders-de Leest, als wel alle betrokken wethouders, met hun ambtseed het volgende hebben beloofd:

 

'Ik zweer (beloof) dat ik getrouw zal zijn aan de Grondwet, dat ik de wetten zal nakomen en dat ik mijn plichten als burgemeester naar eer en geweten zal vervullen.

Ik zweer (beloof) dat ik getrouw zal zijn aan de Grondwet, dat de wetten zal nakomen en dat ik mijn plichten als wethouder naar eer en geweten zal vervullen .'

 

Met bovengenoemde feiten is onomstotelijk komen vast te staan dat burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo deze afgelegde belofte in hun ambtseed grof hebben overtreden. De commissaris van de Koningin van Noord-Brabant en de Minister van Binnenlandse Zaken zijn dan ook wettelijk verplicht om zowel burgemeester mevr. M.J.D. Donders- de Leest alswel alle betrokken wethouders hierop per direct uit hun functie te ontslaan. Zowel ondergetekende, als wel cliënten, zullen middels overlegging van dit verzoekschrift de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo daarom verzoeken.

 

Op grond van bovengenoemde feiten verzoeken cliënten u uw besluit van 7 december 2004 tegen ondergetekende, als gemachtigde van cliënten, binnen 48 uur na heden in te trekken en ondergetekende dat schriftelijk te bevestigen.

Om te voorkomen dat dit al ruim 7 jaar lang voortdurende ambtseed overtredende college van burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo (voorheen: Mierlo) tegenover cliënten kan blijven doorgaan heb ik deze brief laten publiceren bij de Sociale Databank Nederland (SDN) op internetadres: www.sdnl.nl/ekc-van-kessel-7.htm Uw beslissing hierop zal eveneens bij de SDN op internet worden gepubliceerd.

 

De machtigingen van cliënten vindt u bijgevoegd ( zie bijlage 15 ):

 

In afwachting van uw besluit hierop, binnen 48 uur na heden, verblijf ik;

 

Hoogachtend,

 

Ecologisch Kennis Centrum B.V.

Voor deze,

 

Ing. A.M.L. van Rooij,

Directeur.

 

C.c.

- De Gemeenteraad van Geldrop-Mierlo

- Mr. M.T.C.A. Smets van Van Holland en Van Gijzen Advocaten en  Notarissen te Eindhoven.

- Mr. Youri van Dungen; Johanna Dirk Kuik; gerechtsdeurwaarder te  Eindhoven.

- R. Kahlman te Hoorn.

- A.P. van der Linden te Sint Oedenrode.

- Prof. dr. ir. A.F.P. van Putten te Eindhoven.

- R.M. Brockhus, webmaster Sociale Databank Nederland ( www.sdnl.nl )

 

Bijlage:

  1. Besluit van 7 december 2004 van B en W van Geldrop-Mierlo (1 pagina)
  2. Blz. 1 en 7 uit agendapunt 11 inzake 'Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan Broek 1990' d.d. 10 november 1993 van B en W van Mierlo aan de gemeenteraad (2 pagina's)
  3. Blz. 1, 2 en 6 uit de onherroepelijke uitspraak E01.94.0221, van 10 mei 1996 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (3 pagina's).
  4. Brief van 6 maart 1997 van de GGD Zuid-Oost Brabant aan de gemeente Mierlo (1 pagina).
  5. Het aangetekend schrijven d.d. 10 november 2004 van advocaat mr. M.T.C.A. Smets van Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen uit Eindhoven aan ondergetekende (3 pagina's)
  6. Mijn brief van 11 november 2004, kenmerk: GM/11114/br, aan mr. M.T.C.A. Smets van Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen (3 pagina's).                 
  7. Blz. 1 uit de brief van 10 juli 1997 van Banning Van Kemenade & Holland Advocaten en Notarissen te Eindhoven aan de Raad van State in zaaknummer E01.96.0444 (1pagina).
  8. Brief van mr. H. Nieuwenhuizen van Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen d.d. 3 februari 2000 aan dhr. Schuurkes, de partner van mw. J. van Kessel (1 pagina).
  9. Het artikel 'Van Kessel schaadt het algemeen belang' uit het Eindhovens Dagblad van 8 december 2004' (1 pagina).
  10. Het artikel 'Demonstratie als steun voor boer Swinkels' uit het Eindhovens Dagblad van 11 december 2004 (1 pagina).
  11. Het proces-verbaal van aangifte d.d. 7 december 2004, mutatienummer: pl2211/04-616644, bij de politie Brabant Zuid-Oost/ afd. Geldrop (4 pagina's)
  12. De onherroepelijke uitspraak AWB 04/2696 van 18 oktober 2004 van de Rechtbank 's-Hertogenbosch (4 pagina's).
  13. Ons beroepschrift d.d. 31 december 2004, kenmerk: vKe/31124/B, tegen het besluit van 23 november 2004 van burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo (2pagina's).
  14. De artikelen 41a en 65 uit de Gemeentewet (1 pagina).
  15. De machtigingen van cliënten (2 pagina's).