Motie van Aanwijzing




Brockhus . . Politiek . . Kamerzetel <==> SDN . . Klokkenluider . . Kamervragen aan lijsttrekkers

Motie van Aanwijzing m.b.t. een politieke discussie over geldcreatie

De CPB analyse over de naakte feiten m.b.t. de overheidsschuld

7 De schuldquote van het eurogebied (90,6% bbp) was vergelijkbaar met die van het Verenigd Koninkrijk (90,0% bbp), en kleiner dan die van de Verenigde Staten (108% bbp) en die van Japan (237% bbp). Bron: Europese Commissie, 2013, Spring Forecast, mei.

8 Zoals aangegeven in voetnoot 2, is de overheidsschuld gedefinieerd exclusief handelskrediet. Handelskrediet verschuldigd door de overheid is relatief beperkt in Nederland (0,3% bbp in 2012) maar substantieel voor Italië (4,0% bbp). Zie: Eurostat, 2013, Note on stock of liabilities of trade credits and advances, april.

9 De toename voor het eurogebied (24% bbp) is veel lager dan de toenames in de Verenigde Staten (41% bbp), het Verenigd Koninkrijk (46% bbp) en Japan (54%). Bron: Europese Commissie, 2013, Spring Forecast, mei. Vergelijk dat eens met de actuele cijfers van de Agent van Financiën. Koningin Beatrix had volkomen gelijk: “De Leugen regeert!”. Zij bedoelde overigens iets anders, maar ze zij het ook correct t.a.v. de geldpolitiek en pensioenfondsen.

Van: Rob Brockhus [mailto:rob.brockhus@gmail.com]
Verzonden: woensdag 15 juli 2015 12:02
Aan: voorzitter@tweedekamer.nl
CC: S.Buma@tweedekamer.nl; b.vojik@tweedekamer.nl; a.pechtold@tweedekamer.nl; emileroemer@sp.nl; D.Samsom@tweedekamer.nl; A.Slob@tweedekamer.nl; C.vdStaaij@tweedekamer.nl; marianne.thieme@tweedekamer.nl; g.wilders@tweedekamer.nl; h.zijlstra@tweedekamer.nl; n.klein@tweedekamer.nl; l.bontes@tweedekamer.nl; t.kuzu@tweedekamer.nl; r.vvliet@tweedekamer.nl; voorzitter@tweedekamer.nl; j.houwers@tweedekamer.nl

Onderwerp: Zie hier de bron op de achterkant van Pluto waar geld vandaan komt.

Zie de bron op de achterkant van Pluto waar al ons geld vandaan komt. Misschien kunnen wij onze schulden (aan wie?) daar dumpen? De methode om dat effectief te doen is te vinden in de “Belgische Verdwijntruc” zoals die door SDN aan Angela Merkel is aangeboden.

Pluto in Space

Uit "de Telegraaf" van vandaag...

Pluis: Rutte breekt verkiezingsbelofte...

Nu na de uitzendingen over hoe pensioenbedrijven en beleggingsbedrijven functioneren, is het wel duidelijk waar de eigenlijke macht ligt. En dat ligt niet bij de lokale regeringen.  Dat zijn maar zetbaasjes die alleen maar een formeel kruisje mogen zetten bij beslissingen van "hogerhand".

Wanneer gaan we eens terugkijken naar degene die willens en wetens Griekenland de EU in hebben gerommeld?  Dat zijn niet alleen verdachte  EU-leiders en de toenmalige corrupte Griekse leiders geweest maar vooral ook de getallen-vervalsers.  Dat waren dezelfde machtige financiële bedrijven die nú met ons pensioengeld rommelen...!  En kijk ook naar de rol van een aantal ex-regeringsfunctionarissen.  Niet alleen bankiers deugen niet!

Verder met Maarten Verheyen:

Ik ga het niet meer hebben over de nieuwe Griekse deal. Het is gewoon te zot voor woorden.
Vorige week waren we in Europa nog aan het becijferen hoeveel geld we zouden verliezen op de bestaande leningen aan Griekenland, maar dat is blijkbaar geen bezwaar om voor 86 miljard euro aan NIEUWE leningen te verstrekken.

Meer geld dat straks verdwijnt in een diep, zwart gat.

Maar goed. Genoeg over Griekenland. Laten we ééns een stapje terugzetten en kijken naar het grotere plaatje.  Het probleem zijn uiteraard de gigantische schulden die sommige landen torsen.
Deze schulden zijn simpelweg onbetaalbaar geworden. En dat beperkt zich niet alleen tot Griekenland. Landen zoals Spanje, Portugal en Italië kunnen alleen maar overleven omdat de ECB hun schulden opkoopt.

Zonder de ECB zouden deze landen geen cent geleend krijgen op de obligatiemarkten.
Griekenland is gewoon de eerste die openlijk toegeeft dat de schulden onbetaalbaar zijn geworden en een deel afgeschreven moet worden. Schulden afboeken, dat is deflatoir.

Want na Griekenland volgen er misschien nog andere landen die zo'n schuldverlichting wel zien zitten. Het zou kunnen leiden tot een cascade aan defaults, vergelijkbaar met hetgeen we kenden tijdens de jaren '30.

Deflatie zover het oog kan zien.

Als dit scenario zich zou voltrekken, daalt de waarde van alle andere activa. Enkel obligaties van de hoogste kwaliteit kunnen je kapitaal dan beschermen. Maar het zou ook best kunnen dat de centrale banken gewoon verder gaan met hetgeen ze bezig zijn. En dat is massaal geld printen en op deze manier voor voldoende "liquiditeit" zorgen zodat niemand failliet hoeft te gaan.

Vroeg of laat verlies je dan wel het vertrouwen in je munt. De geschiedenis kent op dit vlak voorbeelden genoeg.  Hyperinflatie is dan het gevolg.  Als belegger zijn obligaties en cash dan de slechtst mogelijke belegging die je kan bezitten. Dan wil je vooral in goud en aandelen zitten.
De grens tussen inflatie en deflatie is zeer dun. Het is niet toevallig dat de meeste periodes van hyperinflatie worden voorafgegaan door een periode van deflatie.  Een centrale bank die een deflatoire trend probeert te stoppen met het printen van geld, doet de balans soms overhellen naar de andere richting. Dus zeg het maar: krijgen we deflatie of inflatie?

Moeilijk te zeggen, nietwaar?

Nochtans gaat dat bepalen hoe je portefeuille er moet zien de komende jaren. Er is immers geen strategie te bedenken waarbij je met voldoende spreiding beschermd bent tegen éénder welk scenario.  Nee, je moet helaas keuzes maken. En dat is wat ik zo leuk vind aan de "Pensioenstrategie" waar ik recent over geschreven heb. Deze strategie past zich gewoon aan de realiteit.

Het is reactief.

De "Pensioenstrategie" handelt niet op basis van voorspellingen maar past zich simpelweg aan.
Als deflatie toeslaat, zal de portefeuille ogenblikkelijk richting cash en kwaliteitsobligaties gaan.
Mocht de balans echter overhellen naar inflatie, wordt er geïnvesteerd in goud, landbouw en aandelen uit de grondstoffensector.

Je kan deze strategie gewoon volgen met je eigen rekening via Tradzster (onderdeel van TradersOnly) en je kan reeds starten vanaf 5.000 euro. Jij betaalt enkel 100 euro per jaar als tussenkomst in de data die ingekocht wordt bij Quant-Investing.com om dit model te beheren. Of je nu 5.000 euro investeert of 5.000.000 euro.

Verder wordt alles voor jou gedaan. Open je account, koppel je rekening aan mijn favoriete pensioenstrategie en je geld wordt automatisch voor je aan het werk gezet. Je hebt hier verder geen omkijken meer naar. Als er aanpassingen moeten gebeuren en bepaalde ETF's verkocht en anderen gekocht, dan wordt dit automatisch voor jou uitgevoerd op je eigen rekening.

Zet hier de pensioenstrategie aan het werk voor je eigen portefeuille

Disclaimer: ik volg deze strategie met mijn eigen geld

groeten,

Maarten Verheyen maarten.verheyen@aandelen.com

P.s. bekijk ook de Motie Merkies eens.

SDN-rubrieken
Columns van critici
Economische onderwerpen
Geld, het DNA van de economie
Hank Monrobey: "Goodbye Money"
Inflatie, het schandaal v/d 20e eeuw
Via salaris naar inleveren en recessie
Rente en meedenken zijn gevaarlijker dan heroïne
Martin Dessing: De euroramp treft ons allemaal!
Eurobankiers tegen leuke dingen voor de mensen
Wetenschappelijke onderbouwing EMU ontbreekt
Gebruiker euro moet tegen inflatie worden beschermd
Voorspelling EMU-criteria door SDN uitgekomen
Nederlandsche Bank moet reserves uitkeren aan Zalm
Kamervragen die niet aan bod komen m.b.t. de EMU en het ABP-vermogen
Kamervragen over de EMU over opwaardering van goudvoorraden en ABP-vermogen
De euro komt er aan. De onzekerheid groeit en het gevaar voor inflatie en armoede
Econoom Harry van Dalen: De euro brengt de pensioenfondsen voor- noch nadelen
Het gaat slecht met de koers van de euro, 'n feit dat werd doodgezwegen
Schadeclaim tegen de staat de Nederlanden wegens foute gulden-euro wissel
Amsterdam Summit, Inflation is coming with the euro. If true so, then what ?
The introduction of the euro will cause a wave of inflation
Mars tegen armoede en werkloosheid vanuit alle landen van Europa voor Eurotop
Europa is rijk ........ aan werkloosheid en armoede!
Faxlijst van NIET-gestelde Kamervragen over de EMU-norm en het ABP-vermogen

Terug naar het begin

steun SDN op bankgiro PNL57 INGB 0000 7084 52 Stichting Sociale Databank Nederland
E-mailadres:
sdn@planet.nl
Internet site: http://www.sdnl.nl/pluto.htm

Disclaimer