Bisschop Muskens vindt beleid tegen armoede te mager

EuroStaete . . EKC . . Klokkenluiders <===> SDN . . Snuffelhoekje . . English

Bisschop M. Muskens van Breda heeft opnieuw kritiek geuit op het kabinetsbeleid


ANP - 28 april 1997

HILVERSUM


Bisschop M. Muskens van Breda heeft zondag opnieuw kritiek geuit op het kabinetsbeleid tegen armoede en uitsluiting. De maatregelen die minister Melkert deze week heeft aangekondigd, vindt hij te mager. 'Fundamenteel moet er natuurlijk nog veel meer veranderen', zei hij in het Radio 1 Journaal.

Muskens, die zich sinds vorig najaar nadrukkelijk presenteert als pleitbezorger van de armen in Nederland, heeft grote moeite met de door het kabinet aangekondigde lastenverlichting van 1,1 miljard gulden. 'Waarom de mensen die het al goed hebben nog meer laten consumeren, terwijl het geld elders gebruikt kan worden?', vroeg hij zich af. Hij denkt ondermeer aan maatregelen om de situatie in achterstandswijken te verbeteren.

Volgens Muskens schiet de armoedebestrijding tekort doordat de vier grote partijen vooral op de 'welvarende grote middengroep in de samenleving en op de rijken' steunen. Hij pleitte voor verhoging van de uitkeringen en van het minimumloon. 'Het minimumloon moet omhoog, zodat het voor mensen met een uitkering aantrekkelijk wordt om werk te zoeken.'