De angst om een lucratieve baan te verliezen met een Burufsverbot a la Willem Oltmans, laat de meeste journalisten zwijgen

Vermijdbare medische fouten in ziekenhuizen kosten 1700 mensen per jaar onnodig het leven

Medische zaken . . . . . SDN Homepage . . . . Schandpaal

Wake bij het AMC met statement wegens medische fouten en dood van Sherida van Engel
Overzicht van een eerdere conferentie in Westervoort op 10 juni 2007 over medisch falen !

Het is een grof schandaal dat ook dit gevolg van politiek bedrijven onnodig slachtoffers het leven en levensgeluk kost(te). Zeker drieduizend meestal onnodige doden per jaar in de ziekenhuizen alleen door medische fouten van artsen die voor God spelen. Ik ben mij bewust dat de meesten echt wel hun best doen om de patiënten te helpen, maar het toegeven van stomme en vermijdbare fouten hoort daar niet bij. Twintig laar geleden presenteerde Paul Quekel sr. aan het Academisch Ziekenhuis Utrecht, waar mevr. Els Borst directrice was, een computerprogramma dat medische missers kon voorkomen.

Met name door tijdig te waarschuwen voor allergie of suikerziekte of iets anders, waardoor medicatie levensbedreigend kan worden in plaats van een remedie. Het is niet zo dat alleen de bezuinigingen van de VVD en het CDA een tekort aan personeel heeft doen ontstaan, wat zeker waar is, maar ook de medici zelf hebben geen enkel terughoudendheid m.b.t. tot hun tarieven en behandelingen die hun inkomen opkrikt.

Ook de managers kosten waanzinnig veel geld zonder dat de kwaliteit van de zorg daar beter van wordt, eerder slechter. Nu we met de privatisering (CDA VVD en PvdA) de wetten van de jungle ook in deze sector hebben laten binnendringen, kost dat gegarandeerd nog meer mensen het leven, omdat je zonder verzekering geen zorg meer zult kunnen vragen.

De reden van het weigeren van deze goede oplossing voor correcte medicatie was dat daarmee ook kwam vast te staan dat en wie er fouten maakte en wie er verantwoordelijk was voor een kwalitatief slechte behandeling met alle gevolgen van dien. Het prestige en imago van de medici is belangrijker dan de slachtoffers die incompetentie en nalatigheid tot gevolg heeft.

Ik raad u aan een beetje te lezen op de website van Paul Quekel op: www.sdnl.nl/quekel-34.htm