Vermijdbare medische fouten in ziekenhuizen kosten 1700 mensen per jaar onnodig het leven
Dimitri . . . Medische fouten . . . . . SDN . . . . Schandpaal

10 juni 2007 was de 1e bijeenkomst medische fouten in Westervoort

Hieronder enkel mensen die een bijdrage leverden aan de discussie


                 Diane Hartog                  -             Karel de Werd         -               DaniŽlle Zwartjes         -       

  
  Alice Fuldauer               -           Sophie Hankes I        -          Sophie Hankes II

Maar al 1986 was er een computerprogramma dat veel doden had kunnen voorkomen !!

Het is een grof schandaal dat ook dit gevolg van politiek bedrijven onnodig slachtoffers het leven en levensgeluk kost(te). Zeker drieduizend meestal onnodige doden per jaar in de ziekenhuizen alleen door medische fouten van artsen die voor God spelen. Ik ben mij bewust dat de meesten echt wel hun best doen om de patiënten te helpen, maar het toegeven van stomme en vermijdbare fouten hoort daar niet bij. Twintig laar geleden presenteerde Paul Quekel sr. aan het Academisch Ziekenhuis Utrecht (waar mevr. Els Borst arts en voorzitter van de Ondernemingsraad was) een computerprogramma dat medische misser kon voorkomen.

Met name door tijdig te waarschuwen voor allergie of suikerziekte of iets anders, waardoor medicatie levensbedreigend kan worden in plaats van een remedie. Het is niet zo dat alleen de bezuinigingen van de VVD en het CDA een tekort aan personeel heeft doen ontstaan, wat zeker waar is, maar ook de medici zelf hebben geen enkel terughoudendheid m.b.t. tot hun tarieven en behandelingen die hun inkomen opkrikt. Ook de managers kosten waanzinnig veel geld zonder dat de kwaliteit van de zorg daar beter van wordt, eerder slechter. Nu we met de privatisering (CDA VVD en PvdA) de wetten van de jungle ook in deze sector hebben laten binnendringen, kost dat gegarandeerd nog meer mensen het leven, omdat je zonder verzekering geen zorg meer zult kunnen vragen.

De reden van het weigeren van deze goede oplossing voor correcte medicatie was dat daarmee ook kwam vast te staan dat en wie er fouten maakte en wie er verantwoordelijk was voor een kwalitatief slechte behandeling met alle gevolgen van dien. Het prestige en imago van de medici is belangrijker dan de slachtoffers die incompetentie en nalatigheid tot gevolg heeft. Ik raad u aan een beetje te lezen op de website van Paul Quekel sr. op: www.sdnl.nl/quekel-34.htm Hij heeft in samenwerking met een ex-werknemer, Fred Gijsbers, de website www.carepeople.nl ontwikkeld die een revolutie kan veroorzaken op het gebied van de gezondheidszorg in Nederland, in Europa en de Verenigde Staten.