Onthullingen, getuigenverklaringen, wetenschappelijke evaluaties en foto's over de Bijlmerramp met het El AL-vliegtuig

Burgers & Bijlmer . . Bijlmer enquête . . Doemvlucht <===> Kamerzetel 151 . . SDN . . Heijboer

Dagelijks verslag van de Bijlmer Enquête door Pierre Heijboer op televisie

Homepage Pierre Heijboer
OPROEP


Pierre Heijboer analyseert:

de parlementaire enquête over de Bijlmerramp


Dag 8

Bijlmer-enquête Actueel op 3 februari 1999

We moeten het doen met een Engels woord: cover up. In gewoon Nederlands: het met behulp van allerlei kunstgrepen verdoezelen van de waarheid. En in dit geval van de Bijlmerramp moet dat dan ook nog eens gebeurd zijn op allerlei verschillende momenten.

Kan niet, denkt u. Onmogelijk! Niet op zo korte termijn te organiseren! O nee? Er hoeven blijkbaar maar zeven mensen de verkeersleiding op Schiphol en een stuk of drie mensen van El Al met elkaar af te spreken dat ze iets 'onder de pet houden', en de smerige, explosieve, gevaarlijke en giftige lading van de Boeing die in de Bijlmer neerstortte blijft geheim.

Maar...............!!! het is ingewikkelder en het is erger. Die informatie is namelijk ook hogerop gegaan. Naar de 'verantwoordelijke autoriteiten', zoals de onaantastbare heren van de Rijksluchtvaartdienst en enige keurige heren van Schiphol. Hun reactie: 'Het zal op die rampplek wel danig ongezond zijn, maar wie zijn wij om de brandweerlieden, de politiemannen en de hulpverleners die daar aan het werk zijn , te waarschuwen?' Bestaat er een sterker woord voor crimineel? Misschien is het genoeg om het gewoon op het Nederlandse woord te houden: misdadig.