Het Mondiale Misbruik van Geldschepping

EuroStaete . . Kamerzetel 151 . . Klokkenluiders <==> SDN . . Euroramp . . Geldpolitiek . . Lef

Wie kan vertellen wat geld eigenlijk is?
Wie kent de voordelen van een basisinkomen voor iedereen?

Dag meneer Boot,

Ik zag u bij Pauw en Witteman en ik ben het in grote lijnen met u eens. Met name de verwijzing naar de Duitse eenwording. Men heeft nog steeds niet in de gaten dat koopkracht een product op zich is dat distributie behoeft om de productie van de industrie e.a. af te kunnen zetten. In Griekenland en Spanje zie je overal lege winkels en fabrieken die niet meer produceren voor wat ook nodig is voor de lokale bevolking.

Zoals u weet waren wij het met elkaar eens dat de bloedsomloop van de economie gestoord is. Maar de politici proberen net als de chirurgijn uit de middeleeuwen met aderlatingen en amputaties iets te corrigeren dat uiteindelijk dodelijk is.

 
Ik wijs u op onze ontmoeting in 2008
en zijn optreden bij Pauw en Witteman op 30 oktober 2013.
 

Prof. Arnoud Boot ontmoetten we in Amsterdam op de door de PvdA georganiseerde discussie over de kredietcrisis op 2 december 2008. Aanwezig waren o.a. Frank Heemskerk (Economische Zaken), Lodewijk Asscher (Wethouder FinanciŽn Amsterdam), Paul Tang (Tweede Kamerlid, PvdA), Arnoud Boot (hoogleraar ondernemingsfinanciering UVA), Kees Verhoeven (directeur MKB Amsterdam), Jack Steijn (directeur ORAM), Paul Scheerder (coŲrdinator Voedselbank), Roland Berendsen (directeur Operations Randstad Nederland). Zij gaven allen geen heldere oplossing voor de kredietcrisis, maar keken eigenlijk alleen maar achteruit naar mogelijke oorzaken. Dat kan verstandig zijn, maar lost zonder effectieve actie niets op. Op RTL-7 gaf Arnoud Boot zijn mening dat een tweede ronde van miljarden pompen in het banksysteem onvermijdelijk lijkt. Het wordt tijd dat economen, bankiers en politici de vraag eens gaan stellen of zij wel weten wat geld eigenlijk is...!! Paul Tang (PvdA) sprak zijn zorg uit over het stijgen van de staatsschuld met 80 miljard naar 47% van het Nationaal Inkomen, maar vergat te vermelden wat er aan de debetzijde van de staatsbalans was bijgeschreven; namelijk ook 80 miljard. Het verschil zal nog moeten blijken op de verlies en winstbalans na 5 jaar. De opmerking vanuit de zaal tijdens de discussie "Dat bankiers en economen niet weten wat geld echt is", kan mede 'n verklaring zijn voor de huidige kredietcrisis. De golfbeweging in de economie als onvermijdelijk te etaleren is al te gemakkelijk. Lees daarom eens de poging tot begrip van dr. W.P. Roelofs en ook waarom de staatsschuld wel mag stijgen en deze vooral niet moet worden afgelost. De fobie daarvoor moet eindelijk eens gaan verdwijnen.

 

From: SDN
Sent: Tuesday, February 07, 2012 11:05 PM
Subject: Fw: In Nieuwsuur van 7 februari 2012 zei u dat nu pas men tot de ontdekking is gekomen dat het Verdrag van Maastricht niet goed kon functioneren

Kopie van de mail aan Twan Huys van Nieuwsuur

Dag Twan Huys,

In Nieuwsuur van 7 februari 2012 zei u dat nu pas men tot de ontdekking is gekomen dat het Verdrag van Maastricht niet goed kon functioneren omdat de productiviteit en concurrentiekracht per regio (Griekenland bijv.) problemen zou veroorzaken op langere termijn.

Dat eerst is faliekant onjuist, en het tweede correct. Ik wijs u daarom naar de publicatie bij de SDN: www.sdnl.nl/emu-1.htm is dringend gewenst, meenden 66 economen in '97 en anderen in het crisisdebat! Wilt u dat corrigeren in een volgend journaal? Overigens een oplossing ligt er ook. Zie: www.sdnl.nl/angela-merkel.htm de ludiek lijkende Belgische Verdwijntruc als antwoord op de vraag aan de kandidaten voor het Europarlement in 2009.

 
p.s. Hebt u al antwoord gehad van Rinnooy Kan over zijn sollicitatie bij minister Opstelten en diens gefabriceerde ontkenning?
 
(C) M.vr.gr.
 
R.M. Brockhus
Westkade 227
1273 RJ Huizen
E-mail:
sdn@planet.nl
Website: http://www.sdnl.nl
Tel. 035-5268153