verzekeringsmaatschappijen

L Big Insurance      Big Insurance  L

Paul Quekel

St. Toezicht Nederland . . . SDN Homepage . . . Schandpaal


Brief aan A. Docters van Leeuwen over uitbreiding van bevoegdheden van de STE

Waalwijk


    Geachte weledele heer A. Docters van Leeuwen,

    Allereerst hartelijk gefeliciteerd met uw de uitbreiding van de bevoegdheid van uw Dienst de STE.

    Nu er toch een meer duidelijke Toezichthouder is gekomen voor de Beleggingsproducten van Verzekeraars en Banken, u dus, kunt u ingevolge van deze uitbreiding uw medewerkers opdracht geven om de navolgende zaken te gaan onderzoeken:

    Zijn er geheime afspraken tussen de diverse Verzekeraars en/of Banken inzake beleggingsproducten? 2e Worden beleggingsproductenproducten van Verzekeraars en Banken onderling verhandeld aangekocht en verkocht? 3e Wordt er door Verzekeraars met koersen gemanipuleerd? 4e In ieder geval heeft de Directeur beleggingen de heer Otto van Delta Lloyd zelf toegegeven dat hij koersen manipuleert. Zou deze heer niet gearresteerd moeten worden en voor een onderzoek gehoord moeten worden? 5e Of zou onze hypothese ver bezijden de waarheid zijn?

      HYPOTHESE

    Bij deze mijn hypothese. Als het gebruikelijk zou zijn, dat beleggingen die zijn afgekocht door Delta Lloyd, door blijven lopen in het betreffende beleggingsfonds, dan heb ik de volgende vragen. De reden om hiervan uit te gaan is het duidelijke bewijs dat na afkoop van mijn beleggingen zogenaamd in het Delta Lloyd Rente Fonds, ik 7 maanden later nog brieven kreeg van Delta Lloyd over mijn bezit in het Delta Lloyd lnvestment Fund.

    De vragen zijn:

    1. Worden na afkoop deze beleggingen verwijderd uit het betreffende fonds?

    2. Of lopen deze beleggingen na afkoop door en zijn deze dan premievrij gemaakte of wordt er zelfs nog premie op betaald en door wie?

    3. Wie ontvangt het geld als de belegging expireert?

    4. Komt dit in de zakken van Delta Lloyd of komt het ten goede voor alle beleggers in het betreffende fonds.

    Als het in de zakken van Delta Lloyd terecht zou komen dan benadeelt Delta Lloyd volgens mij alle beleggers in het betreffende fonds. De meerwaarde boven de afkoopwaarde komt uit het rendement van het fonds en zou dus alle beleggers ten goede moeten komen. Want afkoop is afkoop! Er staat hierover niets in de polisvoorwaarden.

    Deze zaak kan verstrekkende gevolgen hebben voor alle beleggingsfondsen in Nederland.

    Mocht ik echter ongelijk hebben en zou mijn situatie een uitzondering zijn, dan kan ik alleen stellen dat er gruwelijke fouten door Delta Lloyd gemaakt zijn.


      Conclusie:

    Het zou niet denkbeeldig kunnen zijn dat u een groot onderzoek instelde bij Delta Lloyd. Deze maatschappij is van origine een Engelse Onderneming.

    Van dit onderzoek zou een duidelijk signaal naar alle Verzekeraars kunnen uitgaan, om nu daadwerkelijk met de Code Rendement van start te gaan en wel op een open en transparante manier. Tevens dient elke Verzekeraar zijn Beleggingsproducten, maar ook elk ander financieel product vanaf 1 januari 2002 te voorzien van een financiële bijsluiter.

    U kunt hierover Prof. Theo Nijman van de KUB raadplegen. Hij is als adviseur betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze bijsluiter. (zie Brabants Dagblad van 24 november 2001).

    Geachte Docters van Leeuwen laat u niet in de luren leggen en welk uitstel dan ook accepteren. De Verzekeraars moeten nu eindelijk eens leveren wat de WET hun voorschrijft. De Nederlandse Burger heeft recht om te weten wat er met zijn netto geld gebeurt en hoe het wordt belegd en welke kosten dit met zich meebrengt.

    Wij hebben intussen een onderzoek afgerond naar de kostenstructuur van deze Beleggingsproducten uitgegeven door Verzekeraars en Banken. Deze uitkomsten kunt u binnenkort tegemoet zien en deze gegevens zullen ook naar alle Kamerleden gestuurd worden. Lees de gegevens van de bijgevoegde e-mail.

    Met vriendelijke groet,


    Vriendelijke groet,


    Paul Quekel

    Nu volgen de gestuurde e-mails: