De Kredietcrisis was in 1996 al in de maak, waarschuwingen ten spijt! Moet u rente betalen over bijgedrukt geld van DNB?

Gezondheidszorg in Nederland, het zal ze een zorg zijn, al vanaf 1986
NOVA-uitzending bewijst misbruik van algemene middelen door graaien en snaaien

IRM . . Juristen . . EU Grondwet <==> SDN . . Klokkenluider . . Paul Quekel . . Woekerpolissen . . Klacht NMA

De politieke cultuur in Nederland is rot tot op het bot!


AAN IEDEREEN IN NEDERLAND! Stuur door a.u.b.
 
Nederland is rot tot op het bot! Zie uitzending van Peter R. de Vries over de KLPD en lees hoe de overheid omgaat met hardwerkende MKB ondernemers. Hoe klassejustitie onverantwoorde vormen heeft aangenomen door advocaten zoals te lezen is en wat meer dan 80% van Nederlandse burgers vinden van Zalm met zijn Z-EURO, www.sdnl.nl/pimpelpaars.htm   De winkeliers krijgen nu korting met het pinnen, na jarenlang (legaal?) bestolen te zijn. En dan hebben we het maar niet over Rosenmöller.
 
Je schaamt je Nederlander te zijn en met schrik de Dagbladen en Weekbladen te lezen over de steeds groter wordende kloof tussen de gewone huis tuin en keuken burgers met de bestuurlijke, publieke en politiek macht van het establishment, collusie, fraude, zelfverrijking, enz.enz. en als lichtpuntje in de donkere duisternis van maatschappelijke onwil, de journalisten en redacties die gelukkig nu echt wakker worden! Chapeau voor de jounalistiek.
 
Komen er dan toch Nederlandse Watergates of zijn het POLDERKOLDERGATES?
 
Het is niet meer uit te leggen laat staan te begrijpen, hierbij tevens mijn berusting te lezen op www.sdnl.nl/http://www.sdnl.nl/wakkerworden.htm en mijn vragen aan mevrouw Timmerman-Buck terwijl de KOSTBANERS/KOSTBANEN doorgaan met staken en eisen stellen, lees mijn column hierover, m.vr.gr. Paul Quekel senior
 
Citaat van internet: Collusie dicteert de landelijke overheid. De Tweede Kamer slaapwandelt. Collusie is een heimelijke verstandhouding, een vorm van corrupte samenspanning, ontstaan uit gemeenschappelijke belangen om het gedeelde eigenbelang te doen prevaleren boven al het andere. Bij collusie misbruiken politici en hoge ambtenaren hun bevoegdheden. Het Pikmeerarrest van de Hoge Raad zette enige jaren geleden hiervoor de deur wagenwijd open door ambtelijke misdrijven niet strafbaar te verklaren. Hierdoor is Nederland "collusieland" bij uitstek geworden. Einde citaat.
 

Vrijdag 10 juni 2005 - De rechter heeft korte metten gemaakt met de eisen van het openbaar ministerie (OM) in de Bouwfraudezaak. De vier bouwbedrijven (Bam, Heijmans, KWS en Koop Tjuchem) hebben gisteren geldstraffen gekregen van 45.000 tot 100.000 euro, een schijntje van de bijna 2 miljoen euro die justitie heeft geëist.

Ad Bos

De twaalf verdachte (oud-)directeuren van bouwbedrijven ontlopen celstraffen. De meesten komen er af met een geldboete van een paar duizend euro. De meeste aanklachten van het OM hielden bij de rechter geen stand. Het verboden vooroverleg van aannemers waar werk werd verdeeld en prijsafspraken werden gemaakt, bleek verjaard. Daarnaast hield de rechter er in haar uitspraak rekening mee dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit al was opgetreden tegen het vooroverleg en de oplichtingspraktijken. Rechter P. Hofmeijer-Rutten benadrukte in haar vonnis dat de bedrijven zich wel schuldig hebben gemaakt aan oplichting, valsheid in geschrifte en lidmaatschap van een ??? organisatie. Maar verjaring zorgde voor lage straffen.
 

Werkstraf

Bouwonderneming Koop-Tjuchem en zijn directeur werden wel schuldig bevonden aan veel ten laste gelegde zaken. Een oud-topman van het bouwbedrijf werd alleen veroordeeld wegens omkoping en kreeg een werkstraf. Hij werd van 21 aanklachten vrijgesproken. Volgens de rechtbank is de oud-topman ten onrechte gezien als hoofdverdachte in de bouwfraudezaak. Dat gebeurde, omdat de fraudezaak aan het rollen kwam bij zijn bouwbedrijf Koop. Voormalig Koop-directeur Ad Bos liet via de schaduwboekhouding van het bedrijf zien dat er verboden prijsafspraken waren gemaakt. Bos noemde de rechterlijke uitspraken gisteravond 'schokkend'. Heijmans reageert nog niet inhoudelijk op de veroordeling tot geldboetes voor het Rosmalense bouwconcern, twee medewerkers en de vrijspraak van een medewerker. Heijmans zal het vonnis 'nader bestuderen en haar conclusie trekken'.
 

Bouwfraude

In 2001 leidde de schaduwboekhouding van klokkenluider Ad Bos tot de instelling van de Parlementaire Enquête Bouwfraude.
Nagenoeg alle Nederlandse bouwbedrijven deden mee aan een systeem van onderlinge prijsafspraken.
Dit leidde volgens de commissie tot prijsopdrijving voor opdrachtgevers.

 

 

Economie

Rechtbank kraakt eisen in bouwfraudezaak  

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank in Rotterdam heeft donderdag weinig overeind gelaten van de straffen die justitie had geëist in het proces over de bouwfraude. De vier bouwbedrijven die zich moesten verantwoorden, kregen geldboetes van maximaal 100.000 euro. De twaalf verdachte (ex-)directeuren van de aannemers moeten eveneens voornamelijk geldboetes betalen. Uitzondering hierop vormden twee directeuren van bouwonderneming Koop Tjuchem, onder wie de voormalig topman H.K. Zij kregen allebei een werkstraf van 180 uur. Bovendien moet een van hen ook een boete van 6000 euro betalen.

De bouwbazen van Heijmans, KWS en BAM kregen elk een boete van enkele duizenden euro's. De drie aannemersbedrijven moeten 45.000 euro betalen. De straffen die de rechters hebben opgelegd, vallen stukken lager uit dan de eis van justitie. Het Openbaar Ministerie (OM) had tegen de vier bouwbedrijven boetes geëist tot 2 miljoen euro. Voor de twaalf (ex-)directeuren van de aannemers had justitie onvoorwaardelijke celstraffen van maximaal 1 jaar in gedachte.

Van de waslijst van aanklachten die het OM had opgesteld, bleef in veel gevallen vrij weinig over. Een belangrijke reden daarvoor is dat naast het vooroverleg ook een deel van de oplichtingspraktijken verjaard is. Justitie heeft de verdachten hiervoor te laat aangepakt. Daarnaast hebben de rechters een gedeelte van het vooroverleg en de oplichting niet meegenomen in de strafmaat, omdat de kartelwaakhond NMa hier al tegen is opgetreden.

Reactie Vos

GroenLinks-Kamerlid Marijke Vos, voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie die een paar jaar geleden de bouwfraude onderzocht, is teleurgesteld over de in haar ogen lage straffen die de rechtbank heeft opgelegd aan de bouwbedrijven en hun bij de fraude betrokken directieleden. De klokkenluider van de bouwfraude, Ad Bos, noemde de uitspraak van de rechtbank in Rotterdam donderdagavond 'heel verrassend, haast schokkend'.

`Ik ben geen jurist en recht is recht, maar als er aan zo'n zaak toch drie, vier, vijf jaar gewerkt is, met zoveel mensen en zoveel energie, met zoveel invallen, dan vraag je of ze wel de goeie weg hebben bewandeld. Het komt slordig en redelijk amateuristisch over van Justitie.`

 Bron Dagblad de Telegraaf van 10 juni 2005 
BOETES, WERKSTRAFFEN VOOR 12 DIRECTEUREN VAN 4 BOUWERS

Sector opgelucht na milde straffen voor bouwfraude

Van een onzer verslaggevers

 
ROTTERDAM, vrijdag
       De bouwbedrijven die verdacht waren in de strafzaak wegens bouwfraude, zijn goed weggekomen. Ze kregen boetes opgelegd van € 45.000 tot € 100.000. Twaalf directeuren van de vier gedaagde bouwers (Koop Tjuchem, Wegenbouw Stevin, Bam Groep en Heijmans) kregen boetes van € 2500 tot € 3500. Daarmee bleef nauwelijks iets over van de eisen van het openbaar ministerie die voor de twaalf mannen celstraffen wenste van 6 tot 12 maanden.
        De bouwbedrijven en hun directeuren werden vooral gestraft omdat ze jarenlang deelnamen aan een voortgaand vooroverleg, zo oordeelde de rechter. Dit betekende in haar ogen deelname aan een ??? organisatie. 'Het zijn ernstige feiten die de samenleving hebben geschokt.' Door het illegale vooroverleg en de daaruit voortvloeiende prijsafspraken werd volgens haar de concurrentie vervalst. En dat mag niet.
       
Zaken verjaard
        De celstraffen vielen echter zo laag uit, omdat een groot deel van de zaken verjaard was. De Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa heeft bovendien al miljoenenboetes uitgedeeld aan de betrokken aannemers voor de periode vanaf 1998. 'En niemand wordt in Nederland twee keer voor hetzelfde delict veroordeeld', zei de rechter. Andere verzachtende omstandigheden waren volgens de Rotterdamse rechter dat de bouwers nooit eerder waren veroordeeld; dat ze stuk voor stuk een integriteitsbeleid hebben ingevoerd en dat gevreesd wordt voor een mogelijke uitsluiting van overheidsopdrachten. Ook wees ze op de enorme persaandacht voor de zaak.
       Dat er slechts vier bouwbedrijven in plaats van ruim 600 voor het hekje stonden, vond de rechter te verdedigen. Het openbaar ministerie had een zorgvuldige afweging gemaakt, vond ze. De vier aannemers waren degene die het meest werden genoemd en de grootste bedragen verdeelden.
       Van alle twaalf verdachte directeuren was alleen Johan van Velden van Bam Groep aanwezig. De rechter verweet hem nooit te hebben ingegrepen om de illegale werkwijze te stoppen. Ook bestuursvoorzitter Wim van Vonno van de Bunnikse bouwreus was er. Bij de twee mannen heerste vooral opluchting na het vonnis. Van Vonno zei na afloop dat het 'een wijze rechtbank' was die een genuanceerd oordeel had gegeven. Meer wilde hij niet over de zaak zeggen.


 
 
•Dat er slechts vier van de ruim 600 bouwbedrijven waren gedaagd was volgens de rechter terecht.
FOTO: WFA

       Marijke Vos, die drie jaar geleden de parlementaire enquêtecommissie naar de bouwfraude leidde, zei in een eerste reactie tevreden te zijn dat er eindelijk enkele directieleden tot de verantwoording zijn geroepen. 'Maar ik had gehoopt op steviger uitspraken', aldus het Tweede Kamer-lid van GroenLinks. 'De werkstraffen die hier worden uitgedeeld verschillen in grootte niet van iemand die bijstandsfraude pleegt. Ik vind het ongelooflijk lage straffen.'
       Klokkenluider
        Klokkenluider Ad Bos, die met de schaduwboekhouding van Koop Tjuchem de hele bouwfraude aan het rollen bracht, reageerde bitter. 'Dit is toch schokkend. Het is een aanfluiting van de eerste orde.' Eerder dit jaar moest Bos noodgedwongen zijn huis verkopen. De man kan geen baan meer krijgen en heeft zijn eigen woning 'opgegeten'. Wekenlang heeft hij het in zijn nieuwe huis, vele malen kleiner dan het vorige, zonder verwarming moeten doen.
       Aan de betrouwbaarheid van de schaduwboekhouding die Bos vier jaar geleden bij justitie inleverde werd trouwens niet getwijfeld. Er werd op veel punten overeenstemming gevonden met andere administraties die in een later stadium boven water kwamen. Ook getuigenverklaringen hebben het verhaal van Bos altijd ondersteund.
       Twee directieleden van de Groningse bouwer Koop Holding, Fred Veerman en Henk Koop, werden zwaarder gestraft dan de rest. De rechter vond dat er wel heel veel valse facturen bij het bedrijf waren aangetroffen. Ook veroordeelde ze de directeuren van het medeplegen van omkoping. 'Daar hoort een onvoorwaardelijke celstraf bij', zei ze. Maar de mannen zijn niet eerder betrokken geweest bij een delict, dus legde ze de twee directieleden een werkstraf op van 180 uur. Veerman kreeg daarbovenop nog een boete van € 6000. Hij betrad paden die verder gingen dan gebruikelijk in de branche.
       


 
 


 
vr 10 jun 2005, 07:30

 
Aangiften winkeliers kansloos
door Johan van den Dongen en Alex de Vries
DOORN - Winkeliers krijgen steeds meer het gevoel dat misdaad loont. In nog geen vijf procent van alle aangiften over winkelcriminaliteit komt het ook daadwerkelijk tot een veroordeling van de dader.

Jaarlijks krijgt de politie ongeveer 1,2 miljoen aangiften binnen van ondernemers over onder meer diefstal, geweld, inbraak, vernieling en bedreiging. Daarover trekt de Mitex, de brancheorganisatie voor ruim 13.000 mode-, schoenen- en sportwinkels, aan de alarmbel.

"De rechtsstaat functioneert niet. Ondernemers doen al het mogelijke om hun handelswaar te beschermen, veelal in goede samenwerking met de politie, maar die eigen verantwoordelijkheid houdt natuurlijk ergens op", zegt Mitex-voorzitter Jan Meerman. Betrokken Mitex-adviseur en bekend Amsterdams ondernemer Henk Grifhorst spreekt zelfs van een "omgekeerde wereld. Als je sociaal bent, word je in dit land asociaal behandeld".

 

Aangiften winkeliers kansloos

Misdaad nauwelijks bestraft

door Johan van den Dongen en Alex de Vries
 
DOORN, vrijdag
Winkeliers krijgen steeds meer het gevoel dat misdaad loont. In nog geen vijf procent van alle aangiften over winkelcriminaliteit komt het ook daadwerkelijk tot een veroordeling van de dader.
        Jaarlijks krijgt de politie ongeveer 1,2 miljoen aangiften binnen van ondernemers over onder meer diefstal, geweld, inbraak, vernieling en bedreiging. Daarover trekt de Mitex, de brancheorganisatie voor ruim 13.000 mode-, schoenen- en sportwinkels, aan de alarmbel.
       'De rechtsstaat functioneert niet. Ondernemers doen al het mogelijke om hun handelswaar te beschermen, veelal in goede samenwerking met de politie, maar die eigen verantwoordelijkheid houdt natuurlijk ergens op', zegt Mitex-voorzitter Jan Meerman. Betrokken Mitex-adviseur en bekend Amsterdams ondernemer Henk Grifhorst spreekt zelfs van een 'omgekeerde wereld. Als je sociaal bent, word je in dit land asociaal behandeld'.
        Meerman en Grifhorst vinden het hoog tijd worden dat de Tweede Kamer verantwoordelijk minister Donner (Justitie) op de vingers tikt over de extreem lage score bij de afhandeling van strafzaken rond winkelcriminaliteit. 'Het is schandalig. En dan heb ik het nog niet eens over een normale schadevergoeding, waar ondernemers sowieso naar kunnen fluiten. De politiek moet het opnemen voor de gedupeerde ondernemers en afdwingen dat het openbaar ministerie doet wat het moet doen: boeven voor de rechter brengen.'


 
 
       Ruim 40 procent van alle aangiften wordt standaard door het OM 'vanwege het geringe belang' niet in behandeling genomen. In 2003 leed de detailhandel als gevolg van winkelcriminaliteit een omzetverlies van ruim 1 miljard euro.
       
Bronnen
        Meerman en Grifhorst baseren zich bij hun uitspraken op bronnen bij de parketten Den Haag en Amsterdam. In een reactie wijst het overkoepelende parket-generaal op de speech die de kersverse OM-baas Harm Brouwer onlangs hield op een ondernemerscongres. Hierin wijst de 'super-pg' ondernemers erop dat zij vooral zelf verantwoordelijk zijn voor het tegengaan van criminaliteit. Brouwer steekt toch ook de hand in eigen boezem: 'Op ramkraken bij juweliers hebben we in het verleden te laks gereageerd. Dat moet veranderen.'
       


 
 
Eurohaat laait weer op

Lezersonderzoek: 72% zegt nee; 83% voelt zich bedrogen

 
       De lezers van De Telegraaf verfoeien de euro. Het enige geluk dat Nederlanders er aan beleven is dat het ideaal is als betaalmiddel in het buitenland. Voor de rest is het een en al ellende met de kwelmunt die in 2002 werd ingevoerd. Een recordaantal van 10.854 respondenten vulde de Stelling van de Dag over de euro in. Van hen is 61% tussen 25 en 44 jaar.
        Op de vraag: 'Ik ben blij met de euro als betaalmiddel!' antwoordde 72% volmondig nee! Nog meer deelnemers aan ons lezersonderzoek (83%) vinden dat het kabinet jarenlang heeft gelogen over de zegeningen van de nieuwe munt. Minister Gerrit Zalm van Financiën is de gebeten hond.
       Vrijwel iedereen (85%) is ervan overtuigd dat zij sinds de invoering van de omstreden munt minder geld te besteden heeft. Slechts 5% zegt dat zij er op vooruit is gegaan, maar dat komt ook door promotie op het werk en loonsverhoging. Voorts zegt 9% evenveel geld te besteden.
       We ontvingen ook vele duizenden reacties op onze open vraag. Een van de deelnemers schrijft: 'De introductie van de euro heeft ervoor gezorgd dat mijn koopkracht is gehalveerd. Het bewijs dat iedereen daar last van heeft, is de schikbarende stijging van het aantal aanvragen voor schuldsanering en huisuitzettingen. Het is schandalig dat 30% van de middeninkomens, mensen met een baan, het vakantiegeld moet gebruiken om schulden af te lossen.'
       De lezers zijn ervan overtuigd dat over de gehele linie de prijzen (fors) zijn gestegen. Dat geldt voor de horeca, de dienstverlening, belastingen en premies, prijsstijgingen in het algemeen maar vreemd genoeg ook voor de prijzen in de supermarkten. Het lijkt alsof het publiek zelfs geen vertrouwen heeft in de prijzenslag die zich in deze sector heeft afgespeeld. Grootste boosdoener is echter de horeca, gevolgd door de overheid. Vooral de gemeenten (stijging gemeentelijke lasten) krijgen er flink van langs.
       
Pinnen
        Een van de gereageerden schrijft: 'In Den Haag willen ze het maar niet begrijpen. Het is misschien niet de schuld van de euro dat alles veel duurder is geworden, maar tal van fabrikanten, middenstanders, kroegbazen, dienstverleners; eigenlijk bijna iedereen heeft de nieuwe munt aangegrepen om de prijzen fors te verhogen. Het begint al als je pint. Je pint bijvoorbeeld 50 euro maar dat zijn wel 110 ouderwetse guldens.'
       Ons lezersonderzoek maakt ondubbelzinnig duidelijk dat de woede en frustratie over de euro nog lang niet is weggeebd. Van de respondenten overweegt 52% bij de volgende Tweede-Kamerverkiezingen op een politieke partij te stemmen die de gulden terug wil als wettig betaalmiddel.
       De traditie van de eeuwenlange gulden zit nog steeds in onze ziel verankerd. De euro bestaat nu 3 ½ jaar, maar 68% rekent de eurobedragen om in guldens. Dat doet zich vooral voor bij hogere bedragen, zo blijkt uit een toelichting.


 
 
•De euromunten vliegen uit je portemonnee. Munten van 1, 2 en 5 cent komen al niet meer uit je zak omdat je er niets voor kunt kopen.
FOTO: DIJKSTRA
•De eurohaters storten zich vooral op minister Zalm.
FOTO: REUTERS

       Natuurlijk zijn er ook voorstanders van de euro. Zo vindt 62% het heel handig nu zij in de meeste Europese landen met één en dezelfde munt kan betalen, maar nog altijd 34% ziet zelfs dat niet zitten. Anderen menen dat de euro bij een Verenigd Europa hoort, maar zijn boos dat zoveel producten en diensten duurder zijn geworden.
       
Vandaag is er weer een nieuwe stelling. Die kunt u vinden op www.telegraaf.nl en invullen tussen 11.30 en 15.30 uur.
 
 
Verwend

 
Spreekkoren, loeiende sirenes, vuur en zwarte rook: op het Amsterdamse Museumplein werd ouderwets lawaai gemaakt door een harde kern die het afsluiten van een nieuwe cao voor de in totaal 190.000 gemeenteambtenaren tot dusver onmogelijk maakt. Gelukkig was er van de 'massale 24-uursstaking' geen sprake. Blijkbaar is het ook de meeste ambtenaren wel duidelijk dat de bonden gegijzeld worden door een verwende minderheid die onredelijke eisen stelt.
       Een van de heetste hangijzers is het zogenoemde functioneel leeftijdsontslag. Ambtenaren met zwaar fysiek werk, zoals brandweerlieden en ambulancebroeders, gaan op hun 55e verplicht met pensioen. Een peperdure regeling, die ook nog eens haaks staat op het kabinetsbeleid om mensen langer te laten werken.
 
 
       Dat de brandweermannen en ambulancebroeders zwaar werk verrichten staat buiten kijf. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wil dan ook dat deze werknemers in minder belastende (bureau) functies tot hun 62e levensjaar doorwerken. Daarnaast wordt er een riante overgangsregeling voorgesteld.
       Tijd dus voor een terugkeer naar de onderhandelingstafel. Voor honderdduizenden werknemers zijn de afgelopen maanden cao's afgesloten. Zonder stakingen en met een minder luxe resultaat dan het huidige VNG-voorstel.
       
 

Het zijn allemaal verwende KOSTBANERS/KOSTBANEN en de OPBRENGSTBANERS/OPBRENGSTBANEN zoals van de bestolen en overvallen winkeliers worden door falende overheden kapot gemaakt. De bakkers net zoals vele MKB eigenaren hebben geen tijd om de demonstreren, die moeten brood bakken of keihard samen met hun personeel werken om al die onzin zoals van Rosenmöller te kunnen betalen en de vele belastingen en heffingen op te brengen  anders gaat hij failliet en hoe dat dan afloopt kunt u in de bijlage FAILLIET lezen!  

 

Geachte heer Hermans, heren van Kessel, Meerman en mevrouw Rompa (voor u ook mijn zorg www.sdnl.nl/quekel-34.htm en www.sdnl.nl/quekel-35.htm )  directie en andere hoogwaardigheidsbekleders van het MKB Nederland,

Voorzitter:
de heer drs. L.M.L.H.A. Hermans

Vice-voorzitters:
de heer J.C. van Kessel, provincies Overijssel, Gelderland
de heer J.J. Meerman, sector detailhandel
mevrouw drs. M.E. Rompa, sector zorg
mevrouw H.C.W. Verhoeven-van Lierop, sector metaaltechniek

Overige bestuursleden:
de heer H.C.E. Boerland, sector (winkel)ambacht
de heer mr. H.G.J.M. Boogers, provincies Noord-Brabant, Zeeland
de heer T.F.A.M. Bolweg, sector vrije tijd en zakelijke gastvrijheid
mevrouw T. Coster-Vlot, sector dienstverlening
de heer L.C.G. Edeling, sector (winkel)ambacht
de heer ir. Th. A. Fransen, sectoren bouw en metaaltechniek
de heer H.H. van der Geest, sector detailhandel
de heer B.A.T.M. Houdé, provincies Utrecht, Zuid-Holland
de heer F.I.M. Houterman, provincies Flevoland, Noord-Holland
de heer A.F. Kolkman, sector (winkel)ambacht
de heer ing. W.P. Kubbe, sector metaaltechniek
de heer J. Maris, overige sectoren
de heer ing. J.R. Nieukerke, sector welzijn
de heer T.A.B. Smit, sector dienstverlening
de heer N.J. van Til, sector bouw
de heer J.H. Veenhouwer, provincies Groningen, Friesland, Drenthe
de heer mr. J. van Walsem, sector bouw

 

 
COLUMN van Paul Quekel senior:

Het is genoeg geweestde-maat-is-vol.htm als u uw e-mailadres stuurt zal ik u de column failliet mailen, m.vr.gr. Paul Quekel senior, een door de Nederlandse Staat kapot gemaakte ondernemer, lees www.sdnl.nl/quekel26.htm  

Sla eindelijk eens met uw vuist op tafel en stop de uitbuiting van hardwerkende ondernemers, verban de burocratie stel aan uw ondernemrs voor om niet meer mee te doen aan de kaalslag van Nederland, stop met betalen van allerlei onzinnige belastingen, vastgelegd in burocratische wetten en regelgeving die zijn weerga niet kent! En slechts dienen om nog meer KOSTBANERS/KOSTBANEN te creéeren. Lees zeker mijn "BERUSTING" de op 3 na laatste pagina van www.sdnl.nl/http://www.sdnl.nl/wakkerworden.htm en laat u nooit meer inpakken door Volksontnemers!  

 
KOSTBANERS/KOSTBANENCIRCUS.
 
Het zijn mensen die hun verdiensten krijgen uit de Staatsruif, ook de stakende agenten, ook de stakende ambtenaren, ook het merendeel van de protestmarsen van FNV en CNV georganiseerd door Lodewijk de Waal met gratis treinkaartjes! Hierbij mijn berusting te lezen op www.sdnl.nl/http://www.sdnl.nl/wakkerworden.htm  en hieronder ook mijn idee over een basisinkomen. Ik ben overigens niet links en niet rechts maar voor een betrouwbare overheid met hardwerkende ambtenaren ter eer en glorie van de gewone huis, tuin en keukenburgersHoe was het ook al weer, eerst het zuur en dan het zoet! Dat was onze erfenis van Paars en de Polderkolder van Wim Kok, www.sdnl.nl/pimpelpaars.htm. Verantwoording heeft de politiek nog nooit genomen. Vele voorbeelden zijn te noemen. Liegen mag zelfs van zijn medeveroorzaker Gerrit Zalm en het zuur is dubbel zout geworden. 
 

TER INFO:

Geachte heer Camiel Eurlings, e.a., U was vanavond 10 mei 2005 op de TV bij zendtijd voor Politieke Partijen, ter uwer informatie, lees ook mijn www.sdnl.nl/http://www.sdnl.nl/wakkerworden.htm en  www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm  vooral over ons aardgas en nu (toegevoegd 8/6/2005) een volgende kaalslag, het nieuwe Zorgstelsel,  www.sdnl.nl/quekel-klacht-nma.htm 
 
Wat vindt u nu zelf van uw optreden? Gelooft u nu werkelijk al die onzin die u vertelde? Dat we voor onze export zo afhankelijk zijn van de rest van Europa, was dat al niet zo en is dit al niet verankert in de de huidige verdragen. U bent nog net geen Donner die ons hel en verdoemenis predikt en oorlog in het vooruitzicht stelt. Hoe was het ook al weer? De fabrikanten (zijnde de KOSTBANERS/KOSTBANEN) wij houden ze "het gepeupel" arm, en de pastoors (zijnde uw soort en de elite), wij houden ze dom met een moderne Toren van Babel bedekt met het klatergoud van het heilige der heiligen 'de Brusselse Hemel' en aanbeden als de afgod van de nieuwe religie van Europa met een bijbel van het onvernuft, de nieuwe GRONDWET oftewel het VT (VT = verloren testament).
 
En wat deed onze lieve Heer, juist ja, die liet de Toren ineenstorten en de spraak verwarren om de hoogmoed te straffen! Het is schandalig dat u Nederlandse partijsubsidie gebruikt om propaganda te bedrijven voor Europa. Mag dat wel? Hebben wij niet een redelijk goed land gehad, met uitzondering van de gevonden en gekochte economie met veelal geleend geld (400 miljard aan hypotheken) tijdens Paars www.sdnl.nl/pimpelpaars.htm een economie die verder met de invoering van de euro in een sneltreinvaart naar beneden kelderde. U zou zich moeten schamen om uw landgenoten zo voor het lapje te houden met uw aandrang voor JA, u bent een prototype van een Volksontnemer zoals er al zovele zijn met Wim Kok en Paul Rosenmöller voorop als zakkenvullers in optima forma en vlak weilen Johan van Stekelenburg ook niet uit met zijn meer dan 30 bijbanen en zoals ik hoorde van een journalist die er niet over mocht publiceren met een inkomen van boven de 600.000 euro. Dat is de echte Sociale Democratie en dan Melkert met een inkomen van 800.000 USA dollar!
 
Wij zullen alles eraan doen voor een NEE! We zijn het namelijk helemaal zat met uw soort en pikken het niet langer meer! Wat we met internet voor Paul van Buitenen bereikt hebben zullen we ook proberen voor een NEE. Wij hebben namelijk géén toegang tot de subsidiepotten voor de gevestigde bestuurlijke, publieke en politieke macht van het establishment. Om daar toe te behoren dien je minsten 10 jaar lid te zijn van een bestaande politieke partij. Hoezo democratie??? m.vr.gr., Paul Quekel senior
 
Geachte POLITIEK, geen minina, geen 1 of 2 keer modaal, geen onderkant van de samenleving, geen onderbuikgevoelens, enz.enz., maar bij deze wil ik u vragen drie nieuwe begrippen te introduceren.
 
OPBRENGSTBANERS/OPBRENGSTBANEN, KOSTBANERS/KOSTBANEN en Volksontnemers.
 
OPBRENGSTBANERS/OPBRENGSTBANEN zijn allen die werkzaam zijn in die bedrijven en het MKB welke daadwerkelijk produceren en geld verdienen. KOSTBANERS/KOSTBANEN zijn allen die werkzaam zijn in de nu al zo'n 2,7 miljoen banen van het bestuurlijke, publieke en politieke apparaat bekend als de "De Nederlandse Staat" (Overheid, Provincies en Gemeentes) en betaald worden uit de Staatsruif oftewel het koffertje van Zalm en alle andere wettelijke en onwerkelijke heffingen van Overheid, Provincies en Gemeentes. Natuurlijk zijn daar ook vele goede banen bij, zoals handen aan het bed, leerkrachten voor de klas, echte goede hulpverleners zoals huisartsen, enz.enz. Bovenop deze KOSTBANERS/KOSTBANEN komen nog de Banken (maken winst met geld van anderen), Verzekeraars (verkopen angst en blijven fuseren, www.sdnl.nl/quekel-klacht-nma.htm de ziektekosten zijn in een paar jaar tijd met meer dan 300% gestegen en per 1-1-2006 wordt het voor velen nogmaals verdubbeld), Energiebedrijven, de NS, KPN en de vele Pensioenfondsen en Raden van Toezicht of onduidelijke adviesclubjes, subsidieclubjes, enz.enz., met slechts het ultieme doel, het spekken van de eigen portemonnee en/of het geven van goed betaalde baantjes aan de toppers van het KOSTBANERS/KOSTBANENCIRCUS met de zogenaamde marktconforme salarissen!
 
Toppers of wat daar voor door mag gaan, die nog nooit wakker gelegen hebben zoals zoveel MKB ondernemers en hun medewerkers over het feit; 'hoe de volgende maand de salarissen van het personeel en alle wettelijke heffingen betaald moeten/kunnen worden en of er dan nog iets overblijft voor de echte ondernemer'. Legio voorbeelden te over in de diverse Dagbladen, dag in dag uit en op www.sdnl.nl. We hebben gezamelijk een ongekend gedrocht gecreëerd, een kind met een waterhoofd, een draak met vele onverzadigbare vuurspugende koppen, onze Nederlandse Staat is zo kostbaar en duur geworden door allerlei regel en wetgeving (lees mijn berusting op www.sdnl.nl/http://www.sdnl.nl/wakkerworden.htm) en overtrokken burocratie met deze vele KOSTBANERS/KOSTBANEN, dat de OPBRENGSTBANERS/OPBRENGSTBANERS/OPBRENGSTBANEN het niet meer kunnen verdienen. Daar kunnen we heel kort over zijn want de kaasschaaf komt alleen in Nederland voor en is een naar begrip geworden.
 
Het Poldermodel en economische voorspoed tijdens Paars is niets meer of minder geweest dan potverteren, één met geleend geld gekochte en gecreëerde economie, gestart in 1996. Het echec van Paars heeft de ellende van de Uyliaanse periode reeds ruimschoots overtroffen, mede dank zij de grootste diefstal van de laatste 700 jaar, de verkwanseling van onze gulden, euro-blunder.htm en doe mee om paal en perk te gaan stellen aan de kaalslag van Nederland. Stem NEE voor de Europesche grondwet die géén grondwet is maar een verdrag tussen 25 Staten ter eer en glorie voor nog meer KOSTBANERS/KOSTBANEN. (Wie zal dat betalen zoute lieve Gerritje, dat gaat naar Europa toe zoute lieve meid) .
 
Volksvertegenwoordigers? Die zijn er toch voor de gewone huis tuin en keukenburgers, tenminste dat zou zo moeten zijn. Is dit de tegenwoordige invulling van het mooie beroep van volksvertegenwoordiger? Of is deze naam verkeerd en moet het VOLKSONTNEMER zijn, ontnemen van geld, ontnemen van rechten, ontnemen van vrijheid van meningsuiting, ontnemen van een fatsoenlijke oude dag maar bovenal ontnemen van levensvreugde door de velen die eten uit de Staatsruif van een onbetaalbaar geworden apparaat (DE NEDERLANDSE STAAT) met veels te veel KOSTBANERS/KOSTBANEN, nu al meer dan 2,7 miljoen (Dagblad de Telegraaf:05/03/2004), met van Rijkswege verplicht aangevuld met advocaten, accountants, fiscalisten, notarissen en adviseurs voor van alles en nog wat om zodoende een tweedeling te veroorzaken tussen KOSTBANERS/KOSTBANEN en OPBRENGSTBANERS/OPBRENGSTBANEN met veel grotere en zwaarwegender gevolgen als de bestaande tweedeling waarover zo veel en graag gepraat wordt, 'discriminatie'.
 
Nog meer weten over armoede (voedselbanken en huizenprijzen) en groot falen, lees www.sdnl.nl/vangnet.htm Altijd maar weer vergeten de Volksontnemers OORZAAK en GEVOLG. Men reageert op de gevolgen die belachelijk veel geld kosten maar vergeet de oorzaken aan te pakken die dan vervolgens opnieuw in vele kwalijke gevolgen resulteren en onder het uitroepen van hun geschoktheid, verbijstering en onthutsing gaat men door met het ontnemen en lost slechts het enkelvoudige waangevolg van de dag op.
 
Mijn droom, lees ook mijn illusie en utopie op www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm OPLOSSINGEN? Denk aan een basissalaris voor iedereen vanaf 16 jaar!
 
Denk anders en doe anders! (geschreven eind 2002) Geef iedere Nederlander (man, vrouw, kind vanaf 16 jaar) een basisinkomen en schaf alle uitkeringen af. Vereenvoudig Nederland, geen Gak meer, geen Bijstand meer, geen WW meer, geen WAO meer, geen Kinderbijslag meer, geen Huursubsidie meer, geen Studiekosten meer, etc., etc.! Vele Regeringsclubs zoals SER, WRR, CPB, etc. kunnen dan ook verdwijnen! Zoals ook vele oncontroleerbare subsidies!
 
Dat basis inkomen komt uit de winsten van bedrijven, van pensioenfondsen, van degenen die werken en meer willen verdienen dan het basis inkomen. Alleen al door het vrijkomen van grote aantallen ambtenaren en semi ambtenaren worden enorme besparingen bereikt. Wordt ook de vergrijzing bestreden doordat er vele die echt werken bijkomen en die niet via een (gesubsidieerde) overheidsbaan betaald worden. Geef gratis openbaar vervoer voor iedereen met een basisinkomen buiten de spitsuren. En ga accepteren dat we naar een veranderde maatschappij gaan.
 
Dat niet iedereen in de toekomst nog een baan zal hebben door steeds verdergaande automatisering, biosering en het meer en meer inzetten van Robots is een toekomstig vaststaand feit en dat we daardoor veel meer naar een speelmaatschappij toe zullen groeien. Waar vroeger 100 medewerkers voor nodig waren, doet nu één machine hetzelfde werk in 10% van de tijd. Terwijl door genetische manipulatie ook veel hogere opbrengsten van gewassen en consumptiedieren zullen komen! Deze machines moeten belasting gaan betalen via de BOG. Verander de belastingen naar Belasting Op Grondstoffen (BOG) en niet meer op het eindproduct want als het eindproduct onverkoopbaar blijkt is er geen winst, geen huidige BTW, geen vennootschapsbelasting.
 
Verander de vennootschapsbelasting, lagere belasting voor bedrijven die investeren en daadwerkelijk produceren (15%) en een echte toegevoegde waarde hebben. Bescherm dus het MKB met lagere belastingen en verhoog de belasting voor financiële instellingen (60%) zoals Banken en Verzekeraars die met geld van anderen werken en met dit geld hun winsten maken! Lees op de website www.europatransparant.nl over banken!
 
Het gevolg: Gerrit Zalm samen met Wim Kok de slechtste minister aller tijden!
 
Citaat uit Pimpernel 191 van 20 oktober 2004:
 
De Zalmnistische bezuinigen van Staat, Provincies en Gemeentes zijn omgekeerd evenredig met de lastenverzwaring voor de vrije markt en vrije burgers! Dit steeds maar muterende virus heeft toegeslagen van Staat tot Provincies tot Gemeentes en zelfs de nieuwste NORTON is niet bij machte om al deze infecties op te sporen, laat staan deze doeltreffend te verwijderen. We zijn geïnfiltreerd en geïnfecteerd tot in de ziel van onze samenleving, het vrije individu, de zogenaamde vrije democratische Nederlandse mens! Gesensureerd van de wieg tot het graf, ondanks onze Grondwet, met artikel 1 en 7. Toen de senaat in Rome onbetaalbaar werd wegens hun verspilzucht en decadente levensfilosofie was het snel gedaan met het Romeinse Rijk. Een ander voorbeeld is de Franse Revolutie en laat ik nou een treffende vergelijking zien tussen de toenmalige edelen en onze huidige bestuurders. Zalm de zonnekoning van Nederland en het Binnenhof als een moderne Bastille? Einde citaat
 
 
Verbazingwekkend is dat niemand in Nederland de belangrijkste vraag stelt voor alle burgers in dit land. Fantastisch de verlaagde staatsschuld, maar hoe groot was deze in 1990 en hoe groot is deze nu in relatie met de particuliere schuld van alle burgers in Nederland in 1990 en nu in 2002? Wat zijn de werkelijke bedragen en hoe groot zijn de verschuivingen? Worden we niet met zijn allen belazerd door Paars en Kok, Zalm en Vermeend? De grote verschuivingstruc, of zijn we met zijn allen gewoon belazerd: De heren Wim Kok en Gerrit Zalm zijn zeer trots, want het begrotingstekort is weggewerkt en de staatsschuld is verlaagd. Met miljarden guldens.
 
Toch zijn deze twee heren de slechtste Ministers van Financiën aller tijden geweest. Onder hun bewind zijn de schulden vanaf 1990 van alle Nederlanders gestegen naar ongekende hoogte. Hypotheken, rood staan bij banken, financieringen en consumptieve kredieten zijn er de oorzaak van dat de Nederlandse Bevolking nu honderden miljarden guldens meer schuld heeft. Het beroemde poldermodel is door de politiek gecreëerd en veelal gekocht met geleend geld. En weet u wat het ergste is, deze schuld moet in de toekomst nog terugverdiend en afbetaald worden. Einde citaat
 
Paul Quekel senior Waalwijk
 
vr 10 jun 2005, 09:13
 
Allochtone vrouwen: Rosenmöller keurde ons geen blik waardig
door Marjolein Schipper en Roelien Wierstra
AMSTERDAM - De commissie PaVEM is een fiasco. Allochtone vrouwen zijn er niets mee opgeschoten: alleen de portemonnee van voorzitter Paul Rosenmöller is gestimuleerd. Dat zeggen drie vrouwen van het Participatieteam van de commissie PaVEM, die gisteren in Den Haag de resultaten bekendmaakte van twee jaar werk.

Terwijl tijdens de presentatie van de PaVEM (Participatie van Vrouwen uit Etnische Minderheidsgroepen) van louter successen werd gesproken, vertellen de vrouwen een heel ander verhaal. Zij vertegenwoordigen minstens de helft van het dertig allochtone leden tellende Participatieteam: "Er is door de commissieleden alleen gepraat. Er werden 'zaken op de agenda gezet'. Het geld ging naar het Centraal Planbureau en naar een reclamecampagne. Allochtone vrouwengroeperingen vissen achter het net." P-teamlid Aysim Deveci: "Het werd ons verboden naar buiten te treden of zelf gemeenten te benaderen. Terwijl we juist waren aangeworven als gesprekspartners van gemeenten!" De vrouwen waren aangesteld op aandrang van prinses Máxima, die vorig jaar al vond dat er door de commissie alleen over, en niet met allochtone vrouwen werd gepraat: "Zij nam ons serieus. Rosenmöller, die alleen kwam als zij er ook was, keurde ons geen blik waardig." Nezos Demirel, die het PaVEM-werk in een stichting moet voortzetten, herkent niets van de kritiek: "De vrouwen zijn juist zichtbaar gemaakt."

 

De Telegraaf
 
 
Allochtone vrouwen prikken PaVEM-sprookje door

'Wij waren excuus-Truusjes'

'Rosenmöller gedroeg zich koninklijker dan de prinses'

door MARJOLEIN SCHIPPER

 
 
 
DEN HAAG, vrijdag
       Ze zijn teleurgesteld én heel erg boos, de allochtone vrouwen die het zogenaamde Participatieteam ('P-team') van de commissie Participatie van Vrouwen uit Etnische Minderheidsgroepen (PaVEM) vormden. 'Wij zijn misbruikt als allochtone excuus-Truusjes, die alleen mochten komen opdraven voor het leuke plaatje en verder onze mond moesten houden. Als we zelf naar gemeenten stapten, werden we teruggefloten. De allochtone vrouwen zijn níéts opgeschoten met PaVEM; het enige dat is gestimuleerd, is de portemonnee van Paul Rosenmöller.'
        Op de dag dat in Den Haag de resultaten bekend worden gemaakt van twee jaar PaVEM, de commissie die onder voorzitterschap van de goedbetaalde Paul Rosenmöller een inhaalslag voor allochtone vrouwen in gang moest zetten, voelen programmamaakster Mavis Albertina, organisatrice van evenementen Aysim Deveci en Euromed-directeur Nadia Mabrouk, leden van het Participatieteam, zich eindelijk vrij om naar buiten te treden met hun grieven.
       'Ons was een communicatieverbod opgelegd. Alleen de commissie mocht met de pers praten. Eigenlijk mochten we helemaal niets, alleen acht keer als etalagepoppen komen opdraven tijdens praatbijeenkomsten en presentaties. Zo van: kijk, het is niet alleen bedacht door witte mannetjes, de zwarte vrouwen doen ook heus wel mee', zegt Albertina, die benadrukt dat de drie vrouwen namens zichzelf spreken, maar dat minstens vijftien van de ruim dertig Pteam- vrouwen even ontevreden zijn.
       En dat terwijl de drie nog wel zo trots waren toen ze vorig jaar als 'succesvolle rolmodellen' werden benaderd om hun steentje bij te dragen aan PaVEM. PaVEM was toen al een jaar bezig. Maar het was prinses Máxima opgevallen dat er alleen óver allochtone vrouwen werd gepraat en niet mét hen; daarom werden door haar toedoen ruim dertig 'gedreven en ervaren' vrouwen gevraagd om 'als gesprekspartner van gemeenten zorg te dragen dat de vrouwenemancipatie een structurele plek krijgt in het gemeentelijk beleid'.
       'Een droom! Eindelijk zouden wij, die de behoeften kennen van allochtone vrouwen, iets kunnen gaan veránderen', zegt Nadia Mabrouk. Maar dat viel in de praktijk bitter tegen. 'Gesprekspartners? Wij werden overal buiten gehouden. Ik moest nota bene uit de media vernemen dat commissieleden op bezoek waren geweest bij de wethouder van Rotterdam, mijn woonplaats. Later zei de wethouder: waarom was jij er niet bij, jij bent toch van het Pteam? Leg dat maar eens uit', zegt Mavis Albertina.
       Vrijwillige basis 
 
•Nadia Mabrouk, Mavis Albertina en Aysim Deveci (v.l.n.r.): 'Paul Rosenmöller keurde ons geen blik waardig.'
FOTO: RICHARD MOUW

        Vooral werd duidelijk gezegd dat de P-teamers op vrijwillige basis, zonder enige vergoeding, zouden moeten werken. Deveci: 'Natuurlijk, alles voor de goede zaak. In mijn naiviteit was ik ervan uitgegaan dat de commissieleden ook onbezoldigd zouden werken. Tot die rel ontstond over de belachelijk hoge vergoeding van Rosenmöller. We kregen geluiden uit onze achterban: 'Nou, jullie krijgen zeker óók zo'n grote zak geld!'' Het budget, nog zo'n heikel punt. 'Er was 5,5 miljoen euro beschikbaar. Dat is uitgedeeld aan het Centraal Planbureau, aan een mooie reclamecampagne, aan Forum en aan de commissie en het secretariaat van het P-team. De initiatieven van allochtone vrouwen zelf hebben helemaal níéts gekregen. PaVEM is een fiasco, er is alleen maar heel veel gepraat, er zijn bij gemeenten 'zaken op de agenda' gezet en er is niets gedaan. Terwijl wij juist doeners zijn, we wilden dolgraag aan de slag.'
       Maar als de vrouwen dit bij het ministerie meldden, kregen ze te horen dat ze moesten wachten tot ze werden benaderd. Mabrouk laat verbitterd haar visitekaartje zien: 'Mijn eigen telefoonnummer mocht er niet eens op, het moest allemaal via het ministerie. Echt, zelfs als veertienjarig meisje in Marokko werd ik niet zo kort gehouden als hier als volwassen vrouw door de PaVEM!'
       Over prinses Máxima echter geen kwaad woord: 'Zij heeft ons erbij gehaald, zij wilde dat wij zelf aan de slag zouden gaan. Zij praatte met ons, terwijl Paul Rosenmöller, nota bene de commissievoorzitter, ons geen blik waardig keurde. Hij gedroeg zich koninklijker dan de prinses! Hij was er alleen maar als zij er ook was', zegt Albertina.
       Hoewel een kleine groep van vier vrouwen het werk van PaVEM moet voortzetten, wil de meerderheid van het Pteam hier niets meer mee te maken hebben: 'Toen de Pa- VEM nog bestond hadden we al geen enkele autoriteit, laat staan nu. Wij gaan nu zelf een landelijke, kleurrijke vrouwenbeweging opzetten. Pa- VEM is mislukt. Rosenmöller denkt daar anders over. Nou, dat zou ik ook denken

George Orwell's Big Brother nu exclusief in Nederland

Geachte leden van de Vaste Commissie van Justitie,
Eerste Kamerleden, Burgemeester Cohen en Raadsleden, mevrouw Kroes, e.a.,

Wederom een prachtig verhaaltje van Bernard Welten in NOVA, maar lees over de huidige echte waarheid van Nederland!

Ab Flipse looft beloning uit om overvaller te kunnen pakken Ab Flipse: De volkswoede groeit in een uitzending van EDITIE.NL

En zoals deze vader zijn er honderduizenden vaders, moeders, opa's, oma's, broers, zusters, tantes en ooms in Nederland! Er worden per jaar zo'n kleine 5 miljoen misdrijven gepleegd in Nederland. Daarvan worden er ongeveer 1,3 miljoen via aangiftes gemeld bij de politie. Van deze 1,3 miljoen worden er ongeveer 80.000 daadwerkelijk in onderzoek genomen en daarvan wordt 15% opgelost. Dit oplossingspercentage in Nederland is volgens prof. Peter Tak minder dan een derde dat de Duitse politie oplost! video/politie.wmv

Ad Bos werd voor meineed gearresteerd omdat in een verklaring stond "zou zijn" en in een andere verklaring "is", terwijl wij brieven van het OM uit Den Bosch hebben dat meineed niet wordt vervolgd, lees over nog meer klokkenluiders op www.sdnl.nl en de films op www.sdnl.nl/tv.html

Toch komen hoofdcommissarissen zoals de heer Welten regelmatig aan ons vertellen hoe fantastisch alles gaat bij de politie. Hoeveel de veiligheid is toegenomen. Vandaag 22 juni 2005 in NOVA, een nieuw initiatief van deze heer Welten?


George Orwell's Big Brother nu in Nederland!

Heeft de heer Welten op 14 juni 2005 ook NETWERK gekeken, naar het idee van de ROBOTMAN?

Het ultieme genot van Welten, alle Nederlanders een chip in het lichaam en op elke hoek van de staat een registratie divice verbonden via sataliet aan de supercomputers van Welten? De boete ligt al in de bus voordat je thuis bent! Slechts één probleem blijft? Moeten alle toeristen, buitenlanders die hier werken en illegalen ook een chip krijgen? Lees mijn utopie van jaren geleden op www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm waarover mevrouw Erica Terpstra mij nog gebeld heeft. Ik heb haar hierover ongeveer 20 minuten gesproken,

CITAAT uit mijn utopie:

  Wij zijn echt niet zo ver af van een alles omvattende en controlerende overheid. Een waarlijk BIG CONTROL. Alles en iedereen wordt gecontroleerd, van geboorte tot de dood overschaduwt door een alles overheersende en verstikkende macht. Nu nog via duizenden computer bestanden. Maar al zeer spoedig door ingeplante computerchips met online verbindingen naar de data bases van Overheid, Verzekeraar en Bank, gekoppeld aan Justitie en onderzoekinstellingen.
  Ingeplante chips in de lichamen van mens en dier, maar ook 'geïnstalleerd' bij medische instellingen, auto's, huizen, televisies, internet en alle andere nog denkbare BIG CONTROL mogelijkheden. Een zwart scenario? Zeker niet want vele dieren hebben al ingeplante chips. Paul Quekel Waalwijk 16 augustus 2001.
  Einde citaat.

DE ROBOTMAN:

  De robotman in NETWERK op 14 juli 2005. Uitzending op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Televisienetwerk/index.jsp?p=items&r=deze_week&a=177911 Een drankje in een discotheek kun je tegenwoordig afrekenen via een chip in je arm. Een oplossing voor iedereen die zonder geld op stap wil. Maar er is nog veel meer mogelijk. Wordt de mens in de toekomst bestuurd door computers? Netwerk gaat op zoek naar de voordelen en de gevaren van dit soort chip-implantaten.

NOVA 22 juni 2005: In de studio een gesprek met de Amsterdamse politiecommissaris Bernard Welten. Het virtueel volgen van potentiële criminelen. Er moet een virtuele slotgracht komen om de grote steden om potentiële misdadigers in de gaten te houden. Het is big brother, maar het is nodig, daarvan zijn de Nederlandse hoofdcommissarissen overtuigd. Door middel van moderne technieken, elektronica en gekoppelde computerbestanden moeten ??? en potentiële terroristen in de gaten worden gehouden. Want net als de ??? die zich niets aantrekken van grenzen of regio's moet ook de politie met zijn tijd mee.

De heer prof. Peter Tak had ernstige bedenkingen tegen het plan van Welten. Ook ik als computerman van het eerste uur, vanaf 1963 heb ernstige bedenkingen waar we met de Nederlandse samenleving naar toe gaan! De KOSTBANERS/KOSTBANEN van de bestuurlijke, publieke en politieke macht van het establishment hebben de macht gegrepen en een alleenheerschappij afgedwongen.

Met controlerende groet,

Paul Quekel senior

en lees mijn utopie op www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm en het enige wat mij nog rest zijn mijn illusies.

Hele nieuwe werkwijze in plan-Welten

Intensieve controle toverwoord politie

door Bert Huisjes

AMSTERDAM, woensdag

De politie wil alle burgers aan massale en intensieve controles gaan onderwerpen. Daarmee willen de korpsen de misdaad bestrijden, maar ook mogelijk bedreigingen het hoofd bieden. De burgers moeten worden gecontroleerd door camera's op snelwegen, bij het overmaken van geld, bij de verplaatsing van goederen en bij het versturen van informatie via bijvoorbeeld internet. Deze nieuwe aanpak bepleit de Raad voor Hoofdcommissarissen in de nota Politie in Ontwikkeling van de Amsterdamse korpschef Bernard Welten. Het is de eerste grote nota nadat de Raad in 1977 voorstelde de politie dicht bij de burgers te brengen. Die leidde tot een grote omslag binnen de politie.

'Mensen die niets hebben te verbergen, zullen van al die controles weinig merken', zei Welten gisteren. 'Maar voor wie nog boetes heeft openstaan, of een belastingschuld heeft, is dat anders. We worden ook gecontroleerd als we met het vliegtuig gaan. Daar heeft ook niemand iets op tegen, omdat het gaat om de eigen veiligheid. Dat is hier net zo.'

Volgens Welten staat de politie op het punt een nieuw tijdperk in te gaan. Niet alleen zal straks politie aanwezig zijn in wijken en steden. Ook moet er meer zicht komen op, wat Welten noemt, alle bewegingen in 'stromenland'. Op de knooppunten van al die stromen van mensen, goederen, geld en communicatie, houdt de politie scherp in de gaten wat er gaande is.

Welten pleit daarbij voor bevoegdheden, die door de politie nu nog bij uitzondering worden toegepast, zoals preventief fouilleren.

•Korpschef Welten ...nieuw tijdperk…

Moderne technieken moeten 'afwijkingen' en 'mogelijke verdachte bewegingen' uit die stromen gaan halen, omdat zij mogelijk wijzen op ??? of terrorisme. Het huidige begrip van privacy zal veranderen, verwacht Welten. 'De grens is wat wij mogen van de rechtstaat', zegt hij. 'We denken dat mensen graag privacy opgeven in ruil voor veiligheid.'

De politie wil naast opsporing en het bewaken van de openbare veiligheid in wijken, zich ook gaan presenteren in andere gemeenschappen. Zo wil de politie zich ook gaan richten op winkeliersverenigingen, de ANWB, de Consumentenbond en andere organisaties. 'We willen hen voorzien van adviezen, een aanspreekpunt hebben', zegt Welten. 'Wij hebben informatie en zij hebben belangrijke informatie. Waarom zouden we die niet delen?'


Geachte heer Bos,

ter uwer informatie, m.vr.gr. Paul Quekel senior

CITAAT uit www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm

De heer Bos is nu gearresteerd voor meineed terwijl ik brieven heb van het OM dat meineed géén prioriteit heeft en dat het niet vervolgd wordt, lees www.sdnl.nl/nauta-dutilh.htm en de afwijzing van het OM ( bijlage ) hierover. Hoezo 'eerlijke?' Nederlandse advocaten en nog meer over de Nederlandse Rechtspraak op www.sdnl.nl/quekel-procesmonopolie.htm met spreciale aandacht voor de brieven en onderzoeken door Prof. Dr. Ir. A. Van Putten. Einde citaat.

Beste Leo, Hans, Antoon, Alexander en Berthoo,

Gisteren 16 juni 2005 ben ik geweest bij de hoorzitting "klokkenluiders" in de Kappeyne van de Coppellozaal, Tweede Kamer. Diverse klokkenluiders zoals Ad Bos, Paul van Buitenen en Floor Drost kwamen aan het woord. Van de Tweede Kamer waren aanwezig de heer Hofstra VVD die meer met zijn neus, snor, haren en bril bezig was, ondersteund door vele geeuwen, dan aandachtig te luisteren naar de vaak onvoorstelbare verhalen. Hij noemde de bekende strafpleiter Mr. Korvinus zelfs Kornelius en etaleerde zodoende nog meer zijn ongeïnteresseerdheid, hopelijk heb ik het mis! De andere kamerleden waren de heer Aptroot VVD waarmede ik na afloop toch een goed gesprek gehad heb, de heer Algra CDA, de heer Douma PvdA, mevrouw van Gent GL, en mevrouw Gerkens SP.

Ook van overheidswege waren er diverse mensen zoals de heer S.J. van Delden Hoofd Bureau Integriteit van de gemeente Amsterdam. Ook met hem heb ik gesproken en zal een afspraak maken over de werkelijke integriteit voor de Nederlandse samenleving en géén schijnintegriteit zoals beschreven in de column Failliet van Leo Dorrestijn. Ik zal zoveel als mogelijk is de krantenverhalen verzamelen van de vele aanwezige journalisten en die jullie doen toekomen. Ik heb gesproken met journalisten van de Volkskrant, de Cobouw en Dagblad de Telegraaf.

Ik hoop dat de navolgende Tweede Kamerleden kunnen zorgen voor een klokkenluiders vangnet gebasseerd op het Amerikaanse/Britse systeem, maar ik heb zo mijn twijfel of de politieke wil werkelijk aanwezig is. Na afloop nog een drankje genuttigd met de heren van Putten, Drost en Bos met hun echtgenoten, drie belangrijke klokkenluiders en diverse anderen waaronder Gerrit de Wit die in een besloten hoorzitting gehoord werd, al met al toch een geslaagde middag om ook anderen te leren kennen die tegen het "SYSTEEM" kapotlopen.

Ik ben benieuwd hoe Justitie zal reageren op het artikel in het NJB van Prof. dr ir A.F.P. van Putten, M.E. van Putten-Veeken BA, prof. M.H.P.M. van Putten Ph.D. De 'Stevens-Schipper-methode'. Het valselijk opmaken van minuten, afschriften/grossen van beslissingen van meervoudige kamers.

Met vriendelijke groet,

Paul Quekel senior

Hofstra, ir. P.H. (Pieter)
Aptroot, Ch.B. (Charlie)
Algra, R.H. (Rendert)
Douma, drs. K. (Kris)
Van Gent, W. (Ineke)
Gerkens, A.M.V. (Arda)

Gehoord werden:

 • hr. Zinhagel
 • Floor Drost
 • Ad Bos
 • Paul van Buitenen
 • Fred Spijkers
 • Ton Bazelmans
 • St. Moreel Besef (Hans Boer)
 • FNV (Rik Steenbergen)
 • Nationale Ombudsman (M. Mekel)
 • Radboud Universiteit (Prof.dr. M. de Vries)
 • Bureau Integriteit (S.J. van Delden)
 • VNO-NCW (mw. G. Dolsma)
 • Griffier : Mevr. P.F.L.M. Tielens-Tripels

TER INFO:

Geachte heer Aptroot,

Hartelijk dank voor het gesprek met u op 16 juni 2005 in de Kappeyne van de Coppellozaal. Ik zal u niet meer lastig vallen of het zou moeten zijn op uw vakgebied en dan alleen nog maar met een grote directe waarde voor de samenleving cq het bedrijfsleven met speciale aandacht voor het MKB. U komt uit dezelfde hoek als ik. De automatisering, en ik heb bijvoorbeeld de eerste HP3000 systemen verkocht aan de VNU en in 1979/1980 een grote order verloren aan Burroughs (L5000) bij Slavenburgs Bank de heer A. Nollen omdat Wang Computers (Nico Hildebrand / Arend Vleggeert) aan mij geen systemen wilde leveren voor Slavenburgs Bank!

Bij deze hoe je via de Brabantse BOMGATE www.sdnl.nl/quekel-39.htm door Linkse Partijen en een linkse journalist van een linkse krant, zakelijk en als bedrijf kapot gemaakt wordt, gevolgd door onterechte belastingaanslagen, www.sdnl.nl/pq-levensloop.htm en het antwoord van Balkenende en de Nederlandse Staat op www.sdnl.nl/quekel26.htm met als uiteindelijk resultaat, www.sdnl.nl/quekel-kafka-waalwijk.htm en ik hoop dat u deze 4 webpagina's leest en zo enigzins mijn beweegredenen kan begrijpen. Ik had als ondernemer een vermogen van meer dan 15 miljoen gulden en heb nu een inkomen van NUL en zelfs géén enkel recht op bijstand.

Omdat u de bedrijven tot uw vakgebied rekent hierbij een column van Leo Dorrestijn over FAILLIET. Een verouderde wet uit 1887 en de veroorzaker van vaak groot onrecht en onbeschrijfelijk veel leed voor vele ondernemers in Nederland. Nogmaals mijn hartelijke dank en met vriendelijke groet,

Paul Quekel senior

----- Original Message -----
From: Aptroot C.B.
To: P. Quekel sr.
Cc: Huijts B.B.W.
Sent: Friday, June 17, 2005 9:55 AM Subject:
RE: Persoonlijk aan de heer Aptroot

Geachte heer Quekel,

Dank voor uw mail en bijlage. Goed dat wij elkaar gesproken hebben. Ik wens u alle goeds,

vriendelijke groet,

Charlie Aptroot Lid VVD fractie Tweede Kamer der Staten-Generaal

vrijdag 17 juni 2005 uur.

'Noem een klokkenluider die gelukkig thuiszit'

Van onze verslaggever Sanne ten Hoove

DEN HAAG - Zes klokkenluiders vertelden donderdag in de Kamer hun verhaal. De les die zij hebben geleerd: het is beter je mond te houden dan misstanden aan de kaak te stellen.

'Als je niet op je bek wilt gaan, moet je geen klokkenluider worden. Er is geen enkele succes story.' John Zinhagel, de man die de misstanden in de bouwwereld als eerste aankaartte, klinkt ontgoocheld. Het klokkenluiden heeft hem niets opgeleverd. Op zijn zestigste zit hij werkloos thuis. Werkgevers zien hem niet staan, want zijn reputatie is bezoedeld. 'Mijn lot is hetzelfde als dat van Bos', zegt hij, terwijl hij opzij blikt. Daar zit Ad Bos, de man die de schaduwboekhouding van bouwondernemer Koop Tjuchem openbaarde. Samen met vier andere klokkenluiders doen ze in een vergaderzaaltje van de Tweede Kamer hun verhaal.

Eigenlijk vertellen ze allemaal hetzelfde: ze stelden een misstand aan de kaak, maar raakten vervolgens alles kwijt. In de woorden van Ad Bos: 'Ik ben aangeschoten wild geworden, in diskrediet gebracht en kan in de maatschappij niet meer functioneren. De bescherming van de overheid bleek een wassen neus.' De publieke tribune barst uit in luid applaus. Onder de aanwezigen zijn veel zelfbenoemde klokkenluiders. Sommigen hebben zelfgeschreven boeken bij zich.

Wat moet er veranderen, willen de Kamerleden weten. Ze broeden op een regeling die klokkenluiders moet beschermen. Nou, daar hebben de ondervraagden wel over nagedacht. Er moet in ieder geval een onafhankelijk meldpunt komen en een schadefonds dat gedupeerden uitkeringen kan verstrekken. Paul van Buitenen, de man die in 1999 financiële fraude aantoonde bij de Europese Commissie, kijkt verlekkerd naar de Verenigde Staten. Daar kan een klokkenluider terugvallen op een gespecialiseerd bureau. 'Dat belt je werkgever. Die krijgt vervolgens te horen: 'Pietje is geen speelbal van u, want hij staat niet alleen'.'

Het kabinet is niet te porren voor een speciale klokkenluidersregeling. Het arbeidsrecht biedt doorgaans bescherming tegen ontslag. En werkgevers moeten de kans krijgen de misstanden op te lossen. Daarbij komt dat klokkenluiders zelf vaak ook strafbare feiten hebben begaan. Een speciale beloningsregeling is dan een verkeerd signaal, vindt het kabinet. Een klokkenluider moet 'een zuiver en moreel motief' hebben en geen 'financieel motief', aldus het kabinet.

Cees Korvinus, de advocaat van Bos, spreekt er schande van. Hij trekt een vergelijking met iemand die de politie een tip geeft. 'Nou, bedankt, zegt de politie dan. Houdt u er echter wel rekening mee dat u onderwerp wordt van onderzoek.' Volgens Korvinus is dit typisch Nederlands en 'feitelijk inmoreel'. 'Een burger stelt zich kwetsbaar op, maar de overheid weigert iedere verplichting.'

Slechts een klokkenluider spreekt hem tegen: Ton Bazelmans, de voormalige Rabobank-medewerker die beleggingsmisstanden aankaartte. 'Een echte klokkenluider pleegt geen strafbare feiten.' Bazelmans kreeg een fikse schadevergoeding (5,5 miljoen euro) van zijn vorige werkgever. Hij waarschuwt voor de pseudo-klokkenluiders die geen misstanden aankaarten maar hun werkgever willen kapotmaken. Zijn advies: klaag anoniem en mijd de media. Levert dat niets op, dan kan altijd nog 'het geluid aan'.

Voor Fred Spijkers komt eigenlijk elke regeling te laat. De oud-maatschappelijk werker van Defensie ontdekte in 1984 dat ondeugdelijke oefenmijnen fatale ongelukken veroorzaakten en weigerde daarover te liegen. Defensie begon een lastercampagne. Spijkers werd negentien jaar later in ere hersteld, kreeg een lintje, maar daarna begon de ellende opnieuw. Spijkers: 'Het is onbegrijpelijk en onverteerbaar dat een overheid bewust misleidende informatie verstrekt en ermee weg komt. Maar het is nog onverteerbaarder dat wij constant de klos zijn.'

Geachte heren Koch en Verwaayen, hartelijk dank voor uw ideeën, ter uwer informatie, en wat vindt u van mijn idee inzake een basissalaris, maar lees zeker mijn column over KOSTBANERS/KOSTBANEN OPBRENGSTBANERS/OPBRENGSTBANEN en Volksontnemers op www.sdnl.nl/iedereen.htm tevens nog enige zaken hoe men als ondernemer in Nederland bewust kapot gemaakt wordt. Ook de column failliet in de bijlage van Leo Dorrestijn en een artikel uit het NJB van Prof. van Putten over de Nederlandse Gerechterlijke Macht, ademen dezelfde sfeer, Theo van Gogh zei: "het is adembenemend",

m.vr.gr. Paul Quekel senior

Boekhoudfraude bij gemeenten schering en inslag 2004-12-24

drs. Leo Verhoef, http://www.leoverhoef.nl/ registeraccountant, 24 december 2004 (Leo Verhoef (57) was tot aan 1995 werkzaam als accountant, achtereenvolgens bij Van Dien+Co (opgegaan in PricewaterhouseCoopers) en vanaf 1989 bij VB Accountants, het vroegere Verificatiebureau der Nederlandse Gemeenten (opgegaan in Deloitte). Vanaf 1995 is hij werkzaam als interimmanager. Onder andere adviseert en traint hij gemeenteraadsleden in het omgaan met gemeentelijke begrotingen en jaarrekeningen.)

Bron Dagblad de Telegraaf 20 juni 2005:

Lokale lasten blijven maar stijgen

'Je vraagt je af wanneer er een eind komt aan die exorbitante belastingverhogingen', aldus de heer Koch, (koch@regio.dekooi.nl). 'Zonder tegengas zal dit niet snel gebeuren. Het is daarom de hoogste tijd dat er in Nederland een soort Nationale Burger Unie (NBU) - samengesteld uit economen, fiscalisten en accountants - wordt opgericht die de lokale lasten in de gaten houdt. Want van onze Haagse bestuurders hebben we wat dit betreft niet veel te verwachten.'

Ben Verwaayen wil 'denktank'

HILVERSUM, maandag

Ben Verwaayen, bestuursvoorzitter van de Engelse telecomgigant BT Group, vindt dat een aantal gezaghebbende mensen van buiten de politiek Nederland op sleeptouw moet nemen. 'Het ontbreekt in dit land aan visie. Het roer moet om. We houden in Europa de deur op slot en subsidieren Franse wijnboeren in plaats van geld te steken in innovaties en in onderzoek en ontwikkeling', aldus Verwaayen (die nog bijna staatssecretaris was geworden voor de VVD in het kabinet Lubbers II) gisteren in het tv-programma Buitenhof.

Hij pleitte voor een 'denktank', vergelijkbaar met de commissie-Wagner uit het begin van de jaren '80. Deze groep topmanagers van onder meer Unilever, DSM, V&D, de ABN en Fokker, adviseerde de toenmalige regering en bracht nieuw elan in de Nederlandse economie. In het verlengde van de rapporten van de commissie- Wagner, onder leiding van oud-Shell-directeur Gerrit Wagner, kwam in 1982 het zogeheten Akkoord van Wassenaar tot stand, waarin werkgevers en werknemers afspraken maakten over loonmatiging en arbeidstijdverkorting, het later veelgeprezen poldermodel.