Actuele verslagen en commentaren om onwaarheden en ontbrekende vragen over de Bijlmerramp aan de orde te stellen


Burgers & Bijlmer . . Bijlmer enquête . . Doemvlucht <===> Kamerzetel 151. . SDN . . Heijboer

Dagelijks verslag van de Bijlmer Enquête door Pierre Heijboer op televisie

Homepage Pierre Heijboer
OPROEP


Pierre Heijboer analyseert:

de parlementaire enquête over de Bijlmerramp


Dag 34

Bijlmer-enquête Actueel op 1 maart 1999

Nu hoort en ziet iedereen het...!

Het loopt als een rode draad door het verhaal van de Bijlmerramp: Men liegt, men spreekt elkaar tegen, men ontkent, men misleidt, men verzwijgt, men vervalst journaals, men houdt dingen onder de pet. Men fraudeert met vrachtbrieven, men creëert mysteries, men beweert dingen die simpelweg niet waar kúnnen zijn.

Men weet niets van spreekverboden, maar wenst over sommige zaken toch niet te praten, men vernietigt systematisch bewijsmateriaal, men kleineert ooggetuigen, men bruuskeert de volksvertegenwoordiging.

Men manipuleert onderzoeksresultaten, men zet bewindslieden op het verkeerde been, men onderzoekt zichzelf, men kan zich allerlei zaken niet herinneren, men beliegt de rijksrecherche, enz. enz.

Jaren lang werd dit slechts gesignaleerd door een kleine groep burgers en journalisten. Maar inmiddels weet iedereen die de openbare verhoren van de enquêtecommissie volgt dat dit de normale gang van zaken is als we praten over de Bijlmerramp. Belangrijker dan die vaststelling is uiteraard de vraag: waaróm is dat zo?