Burgemeester Schriek, de schrik van van Rooij in Sint Oedenrode

EuroStaete . . EKC . . Klokkenluiders <===> SDN . . Wolmanzouten . . English

De gestolen toekomst van onze kinderen

Een speciale cd-rom is aan de gemeenteraad van Sint-Oedenrode aangeboden. De inhoud weerspiegelt de strijd tussen milieudeskundige en raadsman voor de Raad van State bij procedures van ing. Ad van Rooij en het opportunistische en illegale gedoogbeleid van de gemeente Sint-Oedenrode, wanneer het gaat om het verwerken van wolmanzouten in hout door de lokale industrie. Juist het sterk kankerverwekkende aspect van wolmanzout wordt bestuurlijk en wettelijk genegeerd.

Wetteloosheid en onbetrouwbaarheid zijn in die gemeente dagelijkse praktijk. Bij de landelijke overheid, de rechtbanken, Hoge Raad en de Tweede Kamer ervaart hij tot nu toe niet anders rond deze dumppraktijken van zeer gevaarlijk chemisch afval. Men sluit heel bewust de ogen voor de gevaren van chemische genocide op de lange termijn, waarvan de eigen bevolking het slachtoffer zal zijn. Los daarvan voorziet ing. van Rooij economische problemen, omdat de schade die met een gedoogbeleid dat gebaseerd is op collusie en Pikmeer-arresten, die overheden en ambtenaren immuun maken voor strafvervolging, niet meer te betalen zal zijn door de generatie na ons.

een prachtige rapportage van de Lokale Omroep LOSS over de propagande van het CDA tijdens de verkiezingen met de CDA-caravaan laat ziejn dat op politiek nivaue de messen al worden geslepen. Staatssecretaris van Geel van VROM en bugremeester P. Schriek verwijten over en weer dat de pot de ketel verwijt dat ie zwart ziet.