Actuele verslagen en commentaren om onwaarheden en ontbrekende vragen van de commissie over de Bijlmerramp

Veel is er al gezegd over de Bijlmerramp en steeds weer blijkt dat er veel verzwegen is

Burgers & Bijlmer . . Bijlmer enquête . . Doemvlucht <===> Kamerzetel 151. . SDN . . Heijboer

Uitnodiging door Solidariteit vrijdagavond 26 februari:
Bijlmerramp. De brandweer en de rol van de vakbeweging

Amsterdam, dinsdag 22 februari 1999

BIJGAANDE TEKST TEN BEHOEVE VAN DE SPREKERSHOEK

S o l i d a r i t e i t

Het blad Solidariteit organiseert op vrijdagavond 26 februari vanaf 20.00 uur, in de Nicolaas Beetsstraat 84 te Amsterdam een vakbondscafé. Cor Ronner, vice-voorzitter ondernemingsraad van de Amsterdamse brandweer over: Bijlmerramp, brandweer en de rol van de vakbeweging.

Veel is er al gezegd over de Bijlmerramp en steeds weer blijkt dat er veel verzwegen is. Eén ding mag duidelijk zijn: het Nederlandse autoriteitendom is gecrasht. Welke kop ook zal rollen, voor velen wordt de rampzaligheid niet minder. Eén van de direkt betrokken groepen zijn de Amsterdamse brandweerlieden. Daarom hebben we voor dit vakbondscafé hun woordvoerder, Cor Ronner, uitgenodigd. Hoe serieus zijn hun arbeidsomstandigheden genomen? En hun gezondheidsklachten? Wat is daarmee de afgelopen jaren gebeurd? Is er een bemoeienis geweest van de vakbeweging, in het bijzonder van de AbvaKabo?

Dit zijn de vragen die we Cor hebben voorgelegd. Maar het zit er dik in dat we het over veel meer zullen hebben. Graag tot vrijdagavond, 26 februari. Vrienden, vriendinnen en kollegaas zijn, zoals altijd, welkom. Naast de inleiding van Cor Ronner, is er ruim de tijd voor vragen en discussie. De toegang is vrij. De avond vindt plaats in:

Buurthuis "de Vierhoek" in Amsterdam, Nicolaas Beetsstraat 84.

Deze zijstraat van de Kinkerstraat is te bereiken met lijn 17, vanaf het Centraal Station, uitstappen halte Ten Katestraat. De koffie staat klaar om 19.30 uur. Een hartelijke groet,

Harry Kappelhof (Lid van FNV Bondgenoten en de redactie van Solidariteit)

Klankbord voor de slachtoffers van de Bijlmerramp
Verslag van het verhoor van de heer Vrakking voor de Bijlmer-enquêtecommissie