EuroStaete . . . EKC . . . Milieu . . . Klokkenluiders <====> SDN . . . Milieudefensie

  Huizen, 26 januari 1997


  Kees van Kooten en Wim de Bie

  VPRO
  Postbus 11
  1200 JC Hilversum


  L.s.

  Allereerst alsnog bedankt voor jullie kaartje,

  Ik zag jullie programma na een lange dag van vergaderen met o.a. Marta Resink van Omslag en Pieter Kooistra van het Wereldbasisinkomen. Na jullie uitzending zag ik wat fragmenten van een interview van Paul Witteman met Bolkestein, en ook de uitspraak van Wallage dat de VVD maar een andere coalitiepartner moest zoeken, wanneer het thema afschaffing van het minimumloon niet van de agenda zou verdwijnen. Ik ging bijna over mijn nek van afgrijzen bij het zien van de gevoelloze arrogantie van het VVD kopstuk.

  Op de terugweg werd ik van Velp naar Huizen wat gedeprimeerd, omdat ondanks alle inspanning die mensen met een laag inkomen doen om in dit schatrijke Nederland mee te kunnen blijven draaien, zij toch aan alle kanten worden tegengewerkt. Niet in de laatste plaats door de media die nog steeds geen vrije toegang verschaffen aan mensen met andere opvattingen dan de reguliere.

  Met klem zou ik namens de mensen bij SDN willen vragen in een sketch het laatste sociale restant in de Nederlandse politiek te vinden met een zoektocht op het internet. Laat bijv. een pastoor met Alta-Vista (een zoeker) op zoek gaan naar de gerechtigheid. Het opsporen van Mgr. Muskens kan dan uitmonden op de pagina http://www.sdnl.nl/muskens.htm bij SDN. Men kan bijvoorbeeld zoeken naar het woord GELDPOLITIEK of het woord MUSKENS., en zo zien waar de site van de SDN te vinden is. Mensen in het land kunnen dan op eigen initiatief ook informatie oppikken die niet eerst door een of andere bobo is gescreend. De verantwoordelijkheid voor dat wat er op die site staat is niet voor jullie rekening, maar het geeft jullie wel de gelegenheid om de sociale boodschap die jullie duidelijk willen overbrengen te verlengen.

  Hoewel ik nu de pest heb aan alles wat naar VVD riekt, heb ik toch de gelegenheid gekregen om in het december-nummer van LEF van de JOVD een uiterst fundamenteel artikel geplaatst te krijgen. Want de JOVD verschilt in sociaal opzicht hemelsbreed van de VVD in de Tweede Kamer. Ik voeg daarom een exemplaar van LEF bij. Mijn artikel - het laatste in LEF - is wat aan de lange kant, maar dat moet wel wil je de typische eigenschappen van het geld in de economie een beetje kunnen verklaren. Als jullie tijd hebben, lees het dan eens door. De formules zijn vanwege het inlezen vanaf internet de mist in gegaan, maar op de site van de SDN zijn ze wel correct weergegeven.

  Ik hoop van harte dat jullie de link willen leggen. Echt, het is keihard nodig.

   Rob Brockhus
   Westkade 227
   1273 RJ Huizen
   035-5244141


  SDN overzicht