Protest tegen de manipulatie ronde de invoering van de Euro

Wij worden door onze eigen regering gereduceerd tot een soort analfabetisch stemvee

EuroStaete . . Dexia . . Kamerzetel <===> SDN . . Klokkenluider . . Paul Quekel

 ----- Original Message -----
Sent: Sunday, May 01, 2005 2:42 PM
Subject: Wakker worden / BETER TEN HALVE GEKEERD DAN TEN VOLLE VERDWAALD / Berusting.

Geachte mevrouw Buitenweg, e.a.,

U bent lid van de GL fractie in het EU parlement. Wilt u echt aan het werk gaan en u niet meer laten verlagen tot meedoen aan programma's zoals Buitenhof. Lees vooral www.sdnl.nl/quekel-34.htm en www.sdnl.nl/quekel-35.htm over de schandalige gezondheidstoestanden in Nederland. Ik doe dit voor de toekomst van mijn kleinkinderen, (zie foto). U bent voor de EU grondwet.
 
Ik ben tegen omdat de politiek al vele jaren het laat afweten en wel op elk gebied en lees ook mijn www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm over het verkwanselen van ons aardgas door Wim Kok en www.sdnl.nl/beleggingsfondsen.htm over het werkelijk ongehoorde gelegaliseerde stelen van Nederlandse burgers, want waarom heeft de politiek er meer dan 12 jaar over gedaan om een goede financiŽle bijsluiter te eisen en waarom werd er keer op keer uitstel verleend aan banken en verzekeraars? Antwoord, de LOBBY, lees www.sdnl.nl/gerd-leers.htm  toen Joop Wijn nog echt opkwam voor de Nederlandse burgers. Nu zit hij onder de plak van Gerrit Zalm hetgeen opnieuw duidelijk werd tijdens de Buitenhof uitzending.  
 
Nu deze week een werkelijke openbaring door de Nederlandse Bank gevolgd door de erkenning waarover ik al jaren schrijf. Onze GULDEN is verkwanseld door de twee slechtste minister aller tijden, Wim Kok en dat gaat naar Europa toe zoete lieve Gerritje! We zijn als samenleving zonder dat we daar invloed op hadden van 3 misschien wel 4 biljoen euro's aan esset-waarde beroofd. Weet u wat een biljoen is, dat is 1000 miljard en ongeveer 4 keer onze staatsschuld! Ik vind dat Wim Kok en Gerrit Zalm ontheven moeten worden uit elke openbare functie en in de gevangenis thuishoren, niets meer en niets minder.
 
De veroorzaker betaalt? Laat me niet lachen, het zijn de gewone huis, tuin en keukenburgers die keer op keer het gelag voor uw soort moeten betalen! Die beloont worden met baantjes als Burgemeester, Commissaris van de Koningin, Voorzitter van Toezichtsraden, Ministers van Staat enz., enz.!
 
Met vriendelijke groet,
 
Paul Quekel senior
 
NB Als u de navolgende informatie goed leest dan kunt u een geheel nieuw verkiezingsprogramma schrijven zeker als u tevens  www.sdnl.nl bezoekt.

----- Original Message -----
Sent: Sunday, May 01, 2005 10:59 AM
Subject: Wakker worden / BETER TEN HALVE GEKEERD DAN TEN VOLLE VERDWAALD / Berusting.
 
Beste Henny, ter info:
Orde van Advocaten, wakker worden!
Exact een week geleden sprak ik telefonisch bijna een half uur met mr. Evert H., de Amsterdamse strafrechtadvocaat die afgelopen maandag door een arrestatieteam van zijn bed werd gelicht. Eerlijk gezegd was mijn telefoontje naar H. geen toeval.
        Ik had namelijk al gehoord dat justitie volop onderzoek deed naar de omstreden advocaat en hem ervan verdacht bezig te zijn met witwasactiviteiten voor de onderwereld. Omdat ik wist dat het onderzoek waarschijnlijk op korte termijn tot aanhoudingen zou leiden, belde ik mr. H. om alvast zijn kant van het verhaal te horen.
       Zijn verklaring kwam er kort en simpel gezegd hierop neer: justitie was bezig met een beschadigingsactie en de beschuldigingen sloegen nergens op. Met witwassen had hij zich nooit bezig gehouden en een consigliere (juridisch hulpje van de onderwereld) was hij zeker niet. Aldus Evert H. althans.
       Het verhaal van H. werd de volgende dag al grotendeels onderuitgehaald. Bij een doorzoeking van het kantoor van de strafpleiter vond de recherche drie vuurwapens, die toebehoren aan een beruchte Amsterdamse topcrimineel. De kast waar de wapens werden aangetroffen, was volgens zijn kantoorgenoten alleen toegankelijk voor mr. H. Voor het openbaar ministerie is de zaak zo klaar als een klontje.
              De advocaat verleent wel degelijk hand- en spandiensten aan de onderwereld. Die dienstverlening gaat kennelijk zover dat H. vuurwapens van topcriminelen op zijn kantoor in bewaring heeft. 'Een onvergeeflijke stommiteit', oordeelde zelfs de eigen advocaat van H., mr. Henk Koopman. Wat het oordeel van de rechter ook zal zijn, nu al staat vast dat we 'pistolen-Evert' niet meer in toga en bef zullen terugzien. De korte maar woelige advocatencarriŤre van mr. H. is voorbij.

        De zaak-H. geeft aan hoe de raad van toezicht van de Orde van Advocaten heeft zitten slapen. Er zijn namelijk al jaren signalen dat mr. H. afgleed, maar de raad zag nooit aanleiding in actie te komen.
       In augustus 2002 werd topcrimineel John Mieremet voor de deur van H. neergeschoten. Mieremet suggereerde dat zijn advocaat in het moordcomplot zat. Hoewel justitie dit niet kon bewijzen, leverden andere onderzoeken verklaringen van politie-informanten op dat H. optrad als raadgever van topcriminelen als Mink K. en Stanley H. Ook zou hij via corrupte politiecontacten toegang hebben tot vertrouwelijke onderzoeksgegevens.
       Toen deze krant daarover publiceerde, zag de toenmalig deken van de Orde van Advocaten, mr. Doeleman, geen enkele reden een onderzoek in te stellen. Dat gebeurde ook niet toen er in september vorig jaar huiszoeking bij mr. H. werd gedaan en hij in december voor de eerste keer werd gearresteerd en zes dagen in voorarrest zat.


       De raad is kennelijk niet zo 'onderzoekerig' als het gaat om mogelijk fout gedrag van de eigen beroepsgroep. Dat bleek vorige maand ook bij een door Het Parool onthulde affaire rond advocaat Paul Smits, die in verband wordt gebracht met een witwasschandaal. Hoewel er talloze aanwijzingen zijn dat de raadsman op zijn minst verwijtbaar heeft gehandeld, zag deken mr. Hans van Veggel geen aanleiding verder te spitten. Smits was om een toelichting gevraagd en daar liet de deken het verder maar bij.
       
Lachwekkend
              Afgelopen week informeerde ik bij de Orde van Advocaten naar de zaak-H. Volgens de plaatsvervangend deken was Evert H. na de politie- inval in september op het matje geroepen om tekst en uitleg te geven. Met zijn verhaal was echter (na ruim een half jaar!) nog niets gedaan, laat staan dat er verder onderzoek was verricht. De geruststellend bedoelde opmerking van de deken dat het dossier in ieder geval nog niet was gesloten, klonk bijna lachwekkend. Wat een slagvaardigheid, maar niet heus.
        De strafrechtadvocatuur heeft al geen beste naam. Veel mensen zien strafpleiters als zakkenvullers die - gekleed in dure maatpakken en rondrijdend in luxe bolides - boeven met juridische handigheidjes uit de gevangenis proberen te houden.
       Affaires als rond Paul Smits en Evert H., maar ook andere ontmaskeringen van foute advocaten de laatste jaren, versterken slechts dat beeld. Met zo'n lakse houding van de eigen beroepsgroep zal dit beroerde imago niet snel verbeteren.
              
Daarom, Orde van Advocaten: wakker worden!
       
Wilt u reageren of heeft u tips voor onze misdaadverslaggever?
Mail naar: jvdheuvel@telegraaf.nl
 
Beste Henny, mijn antwoord aan de heer John van de Heuvel:

Geachte heer van de Heuvel,
 
Blij verrast was ik vanmorgen met uw column in Dagblad de Telegraaf. U bent misdaadverslaggever maar u weet volgens mij nog niet voor de helft hoe het Nederlandse Recht in elkaar zit en hoe ziek het is. Een vice-president van Breda is voorzitter van de Vrijmetselarij in Oosterhout. Een vice-president van Amsterdam is adviseur bij een grote verzekeraar. Vele plaatsvervanger rechters en raadsheren zijn verbonden met banken en verzekeraars en ook nog advocaat in het eigen arrondissement. Ongelofelijk is dat niet ťťn journalist een onderzoek instelt naar de verdwenen 6 miljard euro bij de Parmalat fraude (ook over het onderzoek door de AFM hoor je niets meer) via de Trustkantoren van Nauta Dutilh. Staat Nauta Dutilh onder bescherming van Minister van Staat Korthals Altes? www.sdnl.nl/parmalat.htm
 
Zoek bij Google maar eens op Dutch Parmalat en je schaamt je Nederlander te zijn. Vele van deze Trustkantoren staan/stonden onder verantwoording van prof. Ophof die ook in de raad van advies zit van de VEB en dat keffertje Peter Paul de Vries nog nooit heeft gereageerd op mijn vragen om deze fraude te onderzoeken. Van wie was dit geld? Wie heeft het beschikbaar gesteld? Welke pensioenfondsen en/of banken hebben het verloren? Welke premies zijn noodgedwongen verhoogd en met hoeveel? Natuurlijk wil Peter Paul de Vries zijn eigen nest niet bevuilen door zijn prof. Ophof aan te pakken.
 
Ik heb van diverse Dekens op onze geformuleerde vragen antwoord gekregen. Ben ook bij de NOVA in Den Haag geweest en heb brieven van deze Advocaten Orde dat ze het ook zelf niet echt weten hoeveel keren "kennelijk ongegrond" wordt uitgesproken door de Raad van Discipline. Ik heb de indruk, een indruk die ook uit uw artikel naar voren komt dat men er alles aan doet om de vuile was binnen kamers te houden en te bagatelliseren en dat het echt slecht gesteld is met het zelfreinigende vermogen van deze beroepsgroep. Hieronder mijn brieven aan diverse volksvertegenwoordigers. Wel telefonisch contact gehad met de heer Hillen naar verder nooit enige reactie gehad! Als u geÔnteresseerd bent in de ontvangen brieven ben ik bereid u die beschikbaar te stellen.
 
Ik zal u via e-mail ook mijn berusting ook sturen.
 
Met vriendelijke groet,
Paul Quekel senior 
 
NB, lees mijn www.sdnl.nl/quekel-procesmonopolie.htm met speciale aandacht voor het onderzoek van Prof. Dr. Ir. A.F.P. van Putten maar vooral de brieven van een Nauta Dutilh advocaat die een getuige heeft aangezet tot meineed en zelfs bij het Hof van Discipline in het gelijk gesteld wordt. De rechtszaak in eerste aanleg en het hoger beroep hebben wij verloren en we hebben cassatie ingesteld. Deze zaak ligt voor uitspraak bij de Hoge Raad op 13 mei a.s. en de cassatiemiddelen zijn opgesteld door mijn advocaat Prof. Dr. Mr. G.G.J. Knoops en is aangebracht door Mr. Oomen uit Den Haag.
 
VERDER TER INFO:
Subject: Recht in Nederland?

Geachte Redactie, Tom Zwart, Prof. van Putten, leden van de commissie Justitie e.a.,
 
Gisteren 26 april 2005 was een VVD-er Tom Zwart op TV bij Netwerk inzake lekenrechters naar Deens voorbeeld. Dit juich ik toe als gelijktijdig alle Plaatsvervanger Rechters en Raadsheren die ook nog advocaat zijn of in de vijver van de bestuurlijke, publieke en politieke elite rondzwemmen per direct de toegang tot de rechtbanken ontzegd worden. We zijn met deze plaatsvervangers uniek in de Wereld. Als en-passant dan ook nog de Raden en het Hof van Discipline geschoond worden van rechtsprekende advocaten (over frauderende en falende eigen amices en confrŤres) die vaak niet verder komen dan een uitspraak "kennelijk ongegrond". Voorbeeld, lees www.sdnl.nl/parmalat.htm en lees mijn brieven over dit fenomeen aan de heer Hillen en mevrouw Timmerman-Buck welke ook naar Balkenende gestuurd zijn, zijn reactie kunt u lezen op www.sdnl.nl/quekel26.htm en lees ook de bijlage van Prof. van Putten.
 
Met vriendelijke groet,
Paul Quekel senior
TER INFO:
 

 
 2 + bijlagen

 035 621 1326

 035 621 8749
Bijlagen:  geen
Waalwijk, 25 mei 2001
Geachte Heer Hillen,

Naar aanleiding van ons telefonisch onderhoud van heden morgen stuur ik u hierbij diverse geschriften over het Nederlandse 'establishment' of wat daarvoor doorgaat en hoe men met ondernemers omgaat die buiten hun schuld in de problemen gekomen zijn. Bij mij is het begonnen met onterechte belastingaanslagen van meer dan fl. 1.200.000,- hetgeen met rente en kosten wel eens meer dan 2 miljoen gulden kon worden.

Als je vindt dat eerlijkheid, integriteit en naastenliefde  nog steeds een hoeksteen van onze samenleving zou moeten zijn dan kom je in de tegenwoordige Nederlandse samenleving bedrogen uit. Alleen geldelijk gewin telt nog maar. Vooral bij Banken en Verzekeraars.

Ik was indertijd in 1986 die ondernemer, welke 3 keer pagina grote advertenties in het Brabants Dagblad plaatste met als kop 'als Uilen het te vertellen krijgen in het Sprookjes Bos van Nederland'. Ik had me namelijk zeer boos gemaakt op de VARA. Deze omroep had een zeer grievende uitzending. Onder het spelen van de dodenmars en voorzien van een lijkkist werd het CDA ten graven gedragen.  Later ben ik door de Reclame Code Commissie zelfs veroordeeld voor het plaatsen van misleidende reclame.

Als je in een rechtspraak verwikkeld wordt en je krijgt bijvoorbeeld Nauta Dutilh tegen dan val je van de ene verbazing in de andere.

Blad 2 van HILLEN-001.

Dus hebben wij naar aanleiding van diverse klachten op basis van de wet op openbaar bestuur de navolgende vragen gesteld aan alle Dekens:
1e Hoeveel klachten zijn er de afgelopen 5 jaar bij uw Raad ingediend?
2e Hoeveel klachten zijn kennelijk ongegrond verklaard?
3e Hoe vaak gaat men in verzet tegen deze uitspraken?
4e In hoeveel gevallen wordt het verzet gegrond verklaard?
5e Hoeveel burgers gaan in hoger beroep bij het Hof van Discipline?
6e Hoeveel zaken worden dan alsnog toegewezen door het Hof van Discipline?
7e Hoelang duren de procedures?

Wij stellen deze vragen aan alle Dekens en aan de Landelijke Deken. Wij verzoeken u vriendelijk deze vragen voorzien van onderliggende cijfers per jaar te beantwoorden.

Intussen hebben diverse Dekens antwoord gegeven en zijn wij van plan om deze gegevens ook voorzien van de daadwerkelijke uitspraken in boekvorm te gaan uitgeven.

Daarnaast zijn er op dit moment al vele Nederlanders die bezig zijn om de diverse misstanden aan de kaak te stellen. De vele websites getuigen hiervan. Wij zijn voornemens om ons te gaan verenigen en om via een manifest aandacht te vragen aan de politiek. Zeker met de verkiezingen in het vooruitzicht kan er daadwerkelijk aandacht komen voor de vele misstanden die onze samenleving bedreigen.

Als je een samenleving bouwt die alleen maar op Geld gestoeld is, dan krijg je een uitgeklede en zielige maatschappij. Het is niet te hopen dat de komende jaren het financiŽle draagvlak onderuit valt en zich gaat bewegen op het niveau van de huidige slechte kwaliteit in de samenleving.

Als bijlagen treft u aan: informatie aan G. Leers CDA, een tuchtrechtzaak tegen Nauta Dutihl, en een kopie van het Verzekeringsblad 'katern ter ere van Hans Eric Jansen'. Nog even dit. Het pedante van Mr. Korthals Altes, ook Nauta Dutihl. Jaren geleden als minister van Justitie stelde hij hooghartig, dat er in Nederland geen georganiseerde criminaliteit bestond.

Intussen weten we wel beter, Mevrouw Zorgdrager, IRT en vele andere missers bewust of onbewust door justitie gemaakt bij zaken tegen de topcriminelen. Rechter, Raadsheer plaatsvervangers in het eigen arrondissement waar ze ook advocaat zijn.

 

Hartelijk dank en met vriendelijke groet,

 

P.L.G. Quekel
c.c. Gerd Leers.
 

Tweede Kamer CDA-fractie

 

>

 

>

 

>

 

>

 

>

 

>

 

>

 

>

 

>

 

>

 

>

 

>

 

>

 

 

t.a.v. Drs. J.S.J. Hillen

's-Gravenlandseweg 170

1217 GB Hilversum

Referentie HILLEN-003

Betreft:  Eerlijke samenleving

Pagina's: 7

Telefoon: 035 621 1326

Fax:      035 621 8749

E-mail:   geen

Waalwijk,13 juli 2002.

Geachte Heer Hillen,

Bij deze verzoek ik u om een afspraak. Het is erg belangrijk voor mij om u over een aantal zeer onverkwikkelijke zaken op de hoogte te stellen. Wederom heb ik ervaren dat wat het CDA zo voorstaat als een fatsoenlijke, eerlijke en christelijke samenleving door velen van ons etablissement met voeten getreden wordt.

Als bijlage twee kleine kranten artikelen en een brief van mijn advocaat. Begin dit jaar heb ik Pim Fortuyn gesproken, hij zei tegen mij 'dat de gehele rechtelijke macht alsook de Verzekeraars en Banken op de schop zouden moeten'.

Nu de heer Balkenende Minister President wordt en Piet Hein Donner minister van Justitie, waarbij de laatste de roem heeft om zeer snel en goed nieuwe wetgeving te  maken, die maar voor een uitleg vatbaar is, kan nu misschien een begin worden gemaakt met het afbreken van het protectionisme in en om de rechtelijke macht. (later toegevoegd; 'inzake Piet Hein Donner heb ik mij schromelijk vergist').

1e. Geen rechter en raadsheer plaatsvervangers meer in het eigen arrondissement.

2e. Alleen nog maar rechters in de Raden en het Hof van Discipline, mijn voorstel aan mevrouw Timmerman-Buck is geweest om hiervoor gepensioneerde rechters te gebruiken en hun verdiensten onbelast en zonder korting op hun pensioenen te betalen. Terwijl de uitspraak kennelijk ongegrond niet meer mogelijk zou moeten zijn. Deze uitspraak wordt zeer vaak gedaan, maar er wordt niet bijgehouden, waarom en hoe vaak. Ik heb hier brieven over van de NOVA. Zelfs die weten het niet. Na deze uitspraak houdt de democratie op te bestaan.

3e. De Raad van Toezicht moet een wettelijke door de overheid gecontroleerde en uitgevoerde taak worden. Bijvoorbeeld door ambtenaren van EZ, Justitie en BZ aangevuld met een of twee topjournalisten.

4e. De wettelijke toezichthouders moeten veel grotere bevoegdheden krijgen.

5e Alle wettelijke toezichthouders moeten controleerbaar zijn door een overkoepelde toezichthouder waar personen van de regering, universiteiten, media en twee burgers in zitten. Er dient voor deze twee burgers en de uitgekozen media een rouleringssysteem te komen.

6e. De burger moet met een klacht naar een onafhankelijke toezichthouder kunnen, die boven alle partijen staat. In ieder geval een toezichthouder met een veel grotere werkgebied, bevoegdheid en invloed heeft dan de Nationale Ombudsman. Die te pas en te onpas wordt aangehaald. (zie het artikel in het Brabants Dagblad van vandaag). Nooit heeft deze over mijn zaak geoordeeld, het was Prof. Mr. J. de Ruiter, als Ombudsman Levensverzekering, die maar voor een heel klein gedeelte over mijn klacht heeft geoordeeld. Deze uitspraak achtervolgt mij al vele jaren en wordt door Delta Lloyd gebruikt om mij steeds verder monddood te maken.

Het slachtoffer moet beschermd worden, als is het zelfs ten koste van de dader!

Als deze nieuwe regering niet snel en vlug de rechtelijke macht op orde stelt en zoals de huidige verwachting is dat een economische teruggang de financiŽle problemen van vele burgers ernstig zal versterken dan vrees ik voor zeer zware tijden in Nederland en zal de woordelijke revolutie van Pim Fortuyn wel een gevolgd kunnen worden door een echte revolutie. Ik lees hierover op websites en in de ingezonden brieven in Nederlandse Dagbladen.

Als voorbeeld zou via het Ministerie van Justitie en FinanciŽn nu reeds een parlementaire enquÍte gestart kunnen worden naar de beleggingsproducten van Verzekeraars en Banken.

Nu nog kan een en ander hersteld worden zonder vele miljarden euro's aan kosten en claims.

Als men nu van overheidswege niet ingrijpt en paal en perk stelt aan de roofridders die de Nederlandse Burgers hebben opgezadeld met vele ondoorzichtige, veel te dure en onzinnige financiŽle beleggingsproducten waarvan nu nog steeds geen fatsoenlijke financiŽle bijsluiter voorhanden is dan zal dit letterlijke dood gaan betekenen voor vele mensen in onze samenleving. Ze zullen ten onder gaan aan de financiŽle malaise van de meer dan 700 miljard gulden schuld aan hypotheken.

Het zijn maar weinigen die de moed en durf hebben om zich te verzetten. Waarbij komt dat de tegenwoordige jeugd niet geleerd heeft met tegenslagen om te gaan.

Ik kan u nog veel meer vertellen, maar ik zou u graag eens ontmoeten. Ook de heer Balkenende, met Mat Herben heb ik al gesproken tijdens de ledenvergadering.

Lees in ieder geval voor u eigen inzicht de artikelen over Verzekeraars: BELASTINGRAMP 21e EEUW:  flipse-1.htm

Wilt u deze informatie doorsturen naar de heren Balkenende en Donner en naar iedereen waarvan u vindt dat hij deze informatie kan gebruiken. Geef mij in ieder geval een antwoord.

Er waait in dit opzicht zelfs een nieuwe wind door Nederland, op mijn brief over Minister Borst krijg ik nu zelfs antwoord van de SP en D66, verbazingwekkend! Mevrouw Goes, beleidsmedewerker Gezondheidszorg van D66 is het zelfs met mijn zienswijze eens. Alleen jammer dat mijn zienswijze al van 1985/1986 was, www.sdnl.nl/quekel-34.htm en www.sdnl.nl/quekel-35.htm  

Als u hierover meer wilt weten, stuurt u dan uw e-mail adres.

Hartelijk dank en met vriendelijke groet,

P.L.G. Quekel een CDA-er in hart en nieren die op Pim Fortuyn heeft gestemd.

 

 

Drs. J.S.J. Hillen<
's-Gravenlandseweg 170
1217 GB Hilversum

Referentie: HILLEN-004

Betreft: Dood door schuld
Pagina's: 25
Telefoon: 035 621 1326
Fax: 035-6218749
E-mail: geen

Waalwijk, 1 februari 2004

Geachte Heer Hillen,

U was vandaag zelfs twee keer op de TV. Met genoegen heb ik naar u geluisterd. Even de eerste alinea van mijn vorige brief d.d 13 juli 2002 aan U.

Bij deze verzoek ik u om een afspraak. Het is erg belangrijk voor mij om u over een aantal zeer onverkwikkelijke zaken op de hoogte te stellen. Wederom heb ik ervaren dat wat het CDA zo voorstaat als een fatsoenlijke, eerlijke en christelijke samenleving door velen van ons etablissement met voeten getreden wordt.

Als bijlage het verhaal over de radon doden en de gifvaten van de Andinet, ook te lezen met alle links op www.sdnl.nl/quekel-35.htm.

Nu u tot de 'zorgverzekeraars' bent toegetreden is het voor u ook goed te lezen wat in www.sdnl.nl/quekel-33.htm en www.sdnl.nl/quekel-34.htm staat over Parmalat en gezondheidszorg.

Nog nooit antwoord van u gehad op de navolgende vragen. Binnenkort zal ik u een uitvoerige brief als aanklacht sturen over de vele plaatsvervanger rechters en raadsheren waarvan een Topadvocaat uit Amerika die zich nu bezig houdt met de Parmalat fraude, het volgende hierover zegt, 'plaatsvervanger rechters en raadsheren die ook nog advocaat zijn, dat komt nergens ter wereld voor, Probably in Thailand, may be not'.

Nu volgt de rest van mijn vorige brief van 13 juli 2002 HILLEN-003 (zie hierboven).

CDA-fractie< Kamer Eerste Kamer

 

  Den Haag

Referentie TIMMERMAN-001

 :Zorgen over Nederland

     :070

E-mail  :m.d.a.m.timmerman@planet.nl Waalwijk, 25 mei 2001

Geachte weledelgestrenge mevrouw Timmerman-Buck,

Bij deze informeren wij u over de brieven en bijlagen welke naar de heren Leers en Hillen gestuurd zijn.

Wij zenden u deze informatie aangezien u voorzitter bent van de commissie voor Justitie. Wij verzoeken u om de nodige aandacht te schenken aan een mogelijk protectionisme dat ontstaan is in de advocatuur.

Een oplossing zou kunnen zijn om gepensioneerde Rechters en Raadsheren in te zetten voor onafhankelijke tuchtrechtspraak. Deze heren belonen met een vergoeding die vrij is van alle belastingen. De Nederlandse samenleving zou er zeer bij gebaat zijn. Ook Justitie heeft dan een grote zorg minder. De Nederlandse Burger wordt hoe langer hoe meer mondiger en laat zich terecht niet meer met een kluitje in riet wegsturen.

Overigens het inzetten van gepensioneerden op ander gebieden zoals onderwijs en zorg kan een enorme stimulans zijn voor de Nederlandse economie. Maak echter niet de fout om de verdiensten van deze gepensioneerden te gaan belasten. Ze hebben hun hele leven lang al belasting betaald. Zie deze aanpak als een ontlasting voor de betreffende disciplines.

Hartelijk dank en met vriendelijke groet,

P.L.G. Quekel

c.c. Gerd Leers.

 
Poll: Bent u tegen:
Plaatsvervangers binnen de rechterlijke macht?
Advovaten die Rechter spelen?
Advocaten die Raadsheer spelen?
Hoogleraren die rechter spelen?
Topbestuurders die rechter/raadsheer spelen?
Bent u voor:
lekenrechters met meer eigentijds/gezond verstand zoals in Denemarken?
 
Meer weten? Lees www.sdnl.nl/burhoven.htm
 
Bron NETWERK van 26 april 2005:
 
  

De heftige reacties na de recente vrijspraak van terreurverdachte Samir A. maakten het weer zichtbaar: de burger denkt anders over de rechtspraak dan de rechter. Nederlanders vinden dat de rechter het contact met de maatschappij heeft verloren en de vonnissen 'te soft' zijn. Is lekenrechtspraak een oplossing?

Lekenrechtspraak
In politiek Den Haag staat de kloof tussen burger en rechter inmiddels op de agenda. De VVD pleit voor invoering van de lekenrechtspraak. Burgers zonder juridische scholing nemen dan plaats naast de rechter en beslissen mee over de schuld van de verdachte en de op te leggen straf.

Jury
In landen om ons heen is de lekenrechtspraak al lang geen nieuw fenomeen meer. Er zijn grofweg twee soorten lekenrechtspraak te onderscheiden: juryrechtspraak en de inzet van lekenrechters. In het eerste geval bepalen juryleden of een verdachte schuldig is of niet. Daarna neemt de rechter een beslissing over de hoogte van de straf. Dit systeem wordt in de VS gebruikt en is bij het grote publiek bekend door de vele rechtbankseries.

Succes
Bij de variant met de lekenrechters staan niet-juristen de beroepsrechter bij. In bijvoorbeeld Denemarken kennen ze deze vorm van rechtspraak. Volgens betrokkenen is het een groot succes. De VVD kan zich erg vinden in deze variant.

Vertrouwen
Voorstanders van lekenrechtspraak menen dat het een goede oplossing kan zijn voor de overbelasting van het rechtssysteem. Ook zouden burgers die als lekenrechters optreden meer vertrouwen hebben in de rechtspraak en zich er meer bij betrokken voelen.

In Netwerk een verslag uit Denemarken en in de studio een gesprek met Tom Zwart, voorzitter van de VVD-commissie voor strafrechthervorming.

 

  
Geachte heer van de Heuvel, hierbij ook mijn berusting, en als u nog weer over mij wilt lezen klik dan op www.sdnl.nl/theovangogh.html en op www.sdnl.nl/quekel-39.htm  m.vr.gr. Paul Quekel senior
Geachte redactie,
 
We zijn er weer klaar voor, voor een verdere kaalslag van Nederland. Jan Nagel en Bram Peper zijn weer van stal gehaald en u gaat praten over een links kabinet? Het maakt echt niet meer uit wie er aan de regering komt, links of rechts het is allemaal hetzelfde en het zijn allemaal kostbanen. Gisteren een fantastische Koninginnendag en een oogstrelend concert. Ik hou van Nederland met al zijn plussen en minnen. Maar ik stel toch de vraag; 'hoeveel kostbanen waren er in die feesttent en hoeveel opbrengstbanen?'.  Wie zaten daar zonder geldproblemen? Maar dan geldproblemen om de allerdaagse boodschappen te doen, de huur en energie te betalen of een klein cadeautje voor je kinderen of kleinkinderen te kopen of een bus en treinkaartje om je kleinkinderen weer eens te zien. Dit soort geldproblemen bedoel ik en hoeveel van deze Nederlanders zaten in er die feesttent? 
 
Hierbij ook een brief van Prof. Swart inzake de Europese "grondwet" die een column van Syp Wynia uit Elsevier nummer 16 van 23 april 2005 aanhaalt in zijn artikel van vandaag in het Brabants Dagblad en mijn opmerkingen aan de hoofdredactie van het Brabants Dagblad. Overigens doet het mij een genoegen dat Syp Wynia ook onderkent dat we hebben geleefd (vooral tijdens Paars) in een met geleend geld gekochte en gecreŽerde economie, gedragen door een exceptionele verhoging in een paar jaar van de huizenprijzen, lees www.sdnl.nl/pimpelpaars.htm en www.sdnl.nl/grondbank.htm en www.sdnl.nl/vangnet.htm terwijl Wim Kok al in 1999 wist dat het helemaal mis zat met de prijzen van huizen en aandelen, zoals hij vertelde in een interview met Dagblad de Telegraaf, www.sdnl.nl/quekel-40.htm want hij registreerde wel de vulkaan, maar liet deze kwalijke gang van zaken op zijn beloop en deed er niets aan.
 
De uitbarsting is gekomen en de lava stroomt door Nederland, alles verwoestend wat we in vele decennia hebben opgebouwd terwijl de hete asregen ons verstikt met zijn kwalijke dampen  die nog verhevigt worden met uitlaatgassen. We staan meestal stil in grote files en deze veroorzakers zijn Commissaris van de Koningin en Burgemeester en niemand stelt deze dames ter verantwoording over een nagenoeg onleefbaar klimaat dat het vuilste is van de gehele Wereld met procentueel het grootste aantal kankergevallen in de gehele Wereld, vooral onder vrouwen en kinderen, www.sdnl.nl/quekel-35.htm  
 
Wim Kok zijn beloning; Minister van Staat en is een Minister van Staat strafrechtelijke te vervolgen voor de enorme blunders (of is het stelen geweest?) met de omwisseling van de gulden naar de euro? Niet alleen zijn er vele honderden miljarden op de beurs verloren maar daarbij ook nog een paar biljoen euro aan esset-waarde! Of was dit nu de echte Sociale Democratie?
 
Met vriendelijke groet,
Paul Quekel senior

 
 
Original Message -----
From: "Jong, Ton de" <T.dJong@brabantsdagblad.wegener.nl>
To: "'Big Insurance'" <queke002@planet.nl>
Sent: Tuesday, March 19, 2002 11:01 AM
Subject: RE: BBOPINIE-001

Geachte heer Quekel,

Helaas kan ik uw ingezonden brief niet publiceren. U strooit in de brief met miljarden euro's zonder ook maar enig bewijs te leveren. Ik wil hiermee de lezer niet op het verkeerde been zetten.

Met vriendelijke groet,

Ton de Jong, chef opinie R >

Geachte heren de Jong en van der Meulen en de weledelgeleerde heer Prof de Swart,
 
Diverse jaren geleden heb ik u ernstig gewaarschuwd voor de gevolgen voor de economie in Nederland met als grootste veroorzakers Paars onder leiding van Wim Kok. U deed mijn vrees af met 'u strooit in de brief met miljarden euro's zonder ook maar enig bewijs te leveren'.
 
Het is triest nu te moeten constateren dat onze gulden inderdaad voor een veels te slechte wisselkoers is ingeruild zonder dat wij als bevolking daar enige invloed op hebben kunnen/mogen uitoefenen of dat ons door Wim Kok volgens onze grondwet daar op democratische wijze om gevraagd werd. Gelukkig wordt mijn pleidooi voor NEE te lezen op uw rubrieken Forum en De Kwestie nu door professoren zoals Prof. Dr. H.C.M. de Swart ondersteund. Eveneens triest is dat medeveroorzaker Wim Duisenberg nu een lans breekt voor Dexia en de strop voor de gedupeerden van winstverdriedubbelaars/vertienvoudigers enz., enz. wel enigszins losser maakt maar het financiŽle verlies niet echt oplost.
 
Het is weer zoals zo vaak bij Banken en Verzekeraars "slikken of stikken" en hun advies is altijd "gaat u als u het niet met ons eens bent dan maar naar de bevoegde Nederlandse Rechter" die meestal de Banken en Verzekeraars in het gelijk stellen aangezien er vele plaatsvervanger rechters en raadsheren zijn en zelfs vice presidenten die commissaris, adviseur of op een andere ondoorzichtige wijze betrokken zijn bij dit soort instellingen (bewijzen voorhanden). Voorbeeld: Rechtbank in Den Bosch, de heer Emiel Bogaerts is na advocaat en deken nu rechter geworden, zijn vrouw was al rechter en zijn compagnon Mr. Groenen  van Bogaerts & Groenen uit Boxtel is plaatsvervanger rechter (plaatsvervanger rechters en raadheren komen alleen in Nederland voor, wederom zijn we uniek in de wereld) en dat allemaal in hetzelfde arrondissement 's-Hertogenbosch. Hoezo de schijn  van onafhankelijke rechtspraak? Waarbij aangetekend dat een vriend van dit echtpaar Wim Dik is, die de Nederlandse samenleving benadeeld heeft via KPN met een verlies van ongeveer 25 miljard euro. Terwijl deze Wim Dik ook nog een vriend van Jacques Stienstra is en via zijn KPN, kantoren huurde van Stienstra in Den Bosch. Tevens wijs ik u op het onderzoek door prof Anton van Putten, te lezen in de bijlage en op www.sdnl.nl/quekel-procesmonopolie.htm
 
Pas door Ton Bazelmans werd de rechtsongelijkheid doorbroken met de zaak van Leen Pronk en gelukkig voor vele aandelenlease gedupeerden voortgezet ten gunste van de kleine benadeelden. Vaak kun je de torenhoge rekeningen van advocaat, griffierechten, procureurskosten, deurwaarderskosten niet betalen en verlies je de rechtszaak, dit staat goed beschreven in en op www.adviesverlies.nl Voor een bodemprocedure ben al gauw 40 tot 50.000 euro kwijt. Het griffierecht voor een cassatiezaak kost buiten advocaat en andere kosten al zo'n 10.000 euro.  
 
Overigens heb ik een primeur voor U. De beurs zal nogmaals instorten en al jaren pleit ik voor het verbieden dat pensioenfondsen mogen speculeren in aandelen. Dit werd toegestaan door Gerrit Zalm en het resultaat kennen we, langer werken, hogere premies en lagere uitkeringen maar nergens heb ik gehoord dat de verantwoordelijke directies met ook hun topsalarissen moesten opstappen! En-passant kreeg de vergrijzing de schuld!!!
 
Hierbij ook een foto van mijn kleinkinderen want daarvoor doe ik het allemaal, voor hun toekomst.
 
Gelukkig geldt ondanks mijn kritiek op "mijn" Brabants Dagblad als een ruim 40-jarige abonnee dat er tegenwoordig toch echte waardevolle artikelen in staan. Het is buiten Koninginnendag een echte feestdag voor mij met de krant van 30 april 2005. Ik zal hem bewaren en koesteren. 
 
BETER TEN HALVE GEKEERD DAN TEN VOLLE VERDWAALD.  
 
Dus bij deze een compliment voor de navolgende artikelen.
 
Nogmaals mijn hartelijke dank en met vriendelijke groet,
 
Paul Quekel senior   
 

Nu de artikelen van 30 april 2005 een waarlijk jubileumnummer.
 
Brabants Dagblad

Gulden te goedkoop ingeruild

door Ton Damen

Zaterdag 30 april 2005 - De Nederlandse gulden is bij de introductie van de euro ondergewaardeerd ten opzichte van de Duitse mark. Daardoor werd de gulden 'te goedkoop' ingewisseld en liep de Nederlandse economie onnodige schade op.

De koers van de euro had op precies twee gulden moeten liggen, of daar dichtbij in de buurt, in plaats van op de 2,20371 gulden, waartegen de euro in Nederland werd ingewisseld.
In een vraaggesprek met het Brabants Dagblad bevestigt directeur H. Brouwer van De Nederlandsche Bank vandaag voor het eerst dat de gulden ten tijde van de omwisseling met de euro werd ondergewaardeerd. Brouwer, voormalig thesaurier-generaal van het ministerie van FinanciŽn, raamt de onderwaardering van de gulden ten opzichte van de Duitse mark op vijf tot maximaal tien procent.
De 'verkeerde' eurokoers heeft een aantal gevolgen gehad voor de Nederlandse economie. Het heeft onder meer enkele jaren lang geleid tot een extra hoge inflatie.

Oververhitting

De onderwaardering van de gulden maakte van Nederland overdreven gesteld een 'goedkoopte-eiland'. Het droeg bij aan de oververhitting van de economie, die indertijd al op hoge toeren draaide. Daardoor kreeg de inflatie, die al hoog was, nog een flink duwtje in de rug.
Als reactie op de extra hoge inflatie en het bijna over zijn toeren draaien van de economie, kwam er ook weer een snellere afkoeling. De Nederlandse economie raakte daardoor vervolgens extra verzwakt.
Het is voor het eerst dat De Nederlandsche Bank openlijk over de onderwaardering van de gulden wil praten. Vooral aan de vooravond van de invoering van de euro was het onderwerp taboe. Het lag politiek gevoelig en het zou het succes van de euro in de weg staan.

Gulden-euro

Door de onderwaardering van de gulden steeg de inflatie na de invoering van de euro in 2002 extra snel. De lonen waren door de omschakeling op euro's te laag, wat aanvankelijk goed was voor de concurrentiepositie. De vraag naar arbeid trok daardoor aan, waardoor de lonen omhoog vlogen. Daardoor verslechterde de concurrentiepositie van Nederland weer.

Binnenland
Nederlandsche Bank erkent fout bij koers

door Ton Damen


Zaterdag 30 april 2005 - Dat de Nederlandse gulden op 1 januari 1999 tegen een verkeerde koers tot de euro zou toetreden, stond van tevoren vast. Revaluatie van de gulden ten opzichte van de Duitse mark was nu eenmaal uitgesloten. 'Er is ook nooit over gesproken,' zegt Henk Brouwer, directeur van De Nederlandsche Bank (DNB). 'Het veranderen van de wisselkoers ligt ongelooflijk gevoelig.'

Er zijn wel studies verricht naar de verhouding van de wisselkoersen. Brouwer: 'Het is ook de taak van DNB om dat te doen. Het waren interne notities. Die zijn verder nooit formeel ter sprake gebracht in de contacten met het ministerie van FinanciŽn.' Puur technisch gezien was er wel wat voor een revaluatie, een opwaardering van de gulden, te zeggen. Brouwer: 'Wat je ziet is dat tussen 1990 en 1998 de appreciatie van de Duitse mark opliep. Dat betekent dat de concurrentiepositie van de Duitsers verslechterde ten opzichte van Nederland. Dat was vooral het gevolg van ontwikkelingen in Duitsland zelf.'

Ondergewaardeerd

'We konden vaststellen dat de gulden vijf of tien procent was ondergewaardeerd in koers tegenover de D-Mark. Het is altijd heel moeilijk om een evenwichtskoers te bepalen, maar je mag wel zeggen dat de gulden ondergewaardeerd was.'

In de tweede helft van de jaren negentig groeide de economie bovengemiddeld. De vraag van consumenten steeg en er ontstonden spanningen op de arbeidsmarkt. Maar er was ook sprake van enorme stijgingen van de huizenprijzen en de beurzen, die zorgden voor vermogenseffecten. Nederlandse burgers hadden veel geld. Normaal gesproken zou de regering wat hebben moeten afremmen, maar in plaats daarvan gebeurde het omgekeerde. Brouwer: 'De ruimte voor een stijging van de overheidsuitgaven werd maximaal benut, gevolgd door een lastenverlichting. Daar waren allemaal argumenten en oorzaken voor aan te geven. Maar gezien het klimaat van sterke economische groei en de daardoor ontstane spanning op de arbeidsmarkt, valt met de kennis achteraf te zeggen dat het ontbrak aan een politiek die zorgde voor enige afremming van de economie.' Vervolgens kwam daar de ondergewaardeerde gulden bij.

Aanpassing

Een goedkope gulden trekt vraag aan en versterkt de concurrentiepositie. Er kwam geen revaluatie. Brouwer: 'In plaats daarvan kregen we een andere aanpassing: lonen en prijzen stegen, de inflatie nam toe. Daardoor is uiteindelijk tůch sprake geweest van een reŽle waardering. Nu de koers niet was aangepast, pasten de prijzen zich aan. Er kwam later een ander effect bij, wat in de economie altijd een gevaar is, namelijk dat iets doorschiet. De concurrentiepositie is sterk verslechterd door loonkostenstijgingen. Dat herstelt zich nu weer we zijn aan het inhalen.'

Wat als de koers van de euro twee gulden geweest was?

We hadden elke maand tien procent meer euro's op onze bankrekeningen gekregen. Wie in december 2001 tweeduizend gulden netto kreeg bijgeschreven, had op 1 januari 2002 duizend euro moeten ontvangen en niet 907,56 euro. De prijzen waren ook tien procent hoger geweest. Een glas bier van 3,50 gulden had begin 2002 1,75 euro gekost, en niet 1,58 euro.

Bezittingen, inclusief spaartegoeden, zijn in ťťn klap tien procent te goedkoop ingebracht in de euro. Een huis dat op 31 december 2001 voor een miljoen gulden werd verkocht, had een dag later 500.000 euro moeten opbrengen en geen 453.780 euro, zoals nu. U had ineens tien procent minder schuld. Hypotheeklasten en andere aflossingen waren ook tien procent lager.

Economie
Akkoord Dexia met beleggers

van een verslaggever


Zaterdag 30 april 2005 - Dexia Bank Nederland heeft een akkoord bereikt met de stichtingen Leaseverlies, Eegalease, de Consumentenbond en de Vereniging Effecten Bezitters (VEB) over de aandelenleaseproblemen. Hiermee is de bemiddelingspoging van oud-bankpresident Wim Duisenberg geslaagd.

De schikking voor de 350..000 openstaande leasecontracten kost Dexia 400 miljoen euro. Het concern krijgt hiervoor 218 miljoen euro van Aegon, dat de leaseportefeuille in 2000 aan Dexia verkocht.
De betrokken partijen hebben de overeenkomst gisteren met een positief advies voorgelegd aan hun achterban. Als die ook akkoord gaat, staken zij de collectieve rechterlijke procedures tegen de Frans-Belgische bank.

Volgens Dirk Bruneel, voorzitter van Dexia Bank Nederland, kost het nog twee maanden om de afgesproken standaardregeling toe te passen op elk van de 250 verschillende soorten leasecontracten die de bank heeft uitstaan. 'In september hopen we te beginnen met de eindafrekening,' zei hij. Tot die tijd moeten zij gewoon hun verplichtingen blijven voldoen.

Volgens de partijen die de gedupeerde beleggers vertegenwoordigen, is dit een 'redelijke en billijke' regeling voor een grote groep beleggers. 'Dit akkoord biedt op korte termijn duidelijkheid voor de betrokkenen en kan jarenlange procedures met bijbehorende kosten en onzekerheid voorkomen', melden ze in hun gemeenschappelijke verklaring.

Belangengroepen die niet bij de bemiddelingspoging waren betrokken, waren gisteren heel wat minder te spreken over het compromis. 'De democratie wordt op deze manier weer met voeten getreden', mopperde Piet Koremans van het Platform Aandelenlease (PAL). 'Dit voorstel gaat alleen over de restschuld en spreekt verder niet over het door de beleggers ingelegde geld. Wij vinden dat we daar ook recht op hebben. Ons advies is dan ook: accepteer dit voorstel niet en stap naar de rechter.'
Voorzitter Bruneel van Dexia Nederland, blijft erbij dat zijn bank altijd juist heeft gehandeld. Hij benadrukt dat niet Dexia maar het door Dexia overgenomen Labouchere de leaseproducten aan de man heeft gebracht. Hij erkent wel dat de aandelenlease kwestie zich in Nederland heeft ontwikkeld tot een maatschappelijk probleem, waarvoor een oplossing gezocht moest worden. Met deze regeling hoopt hij het boek aandelenlease definitief dicht te kunnen slaan.

Schikking aandelelease

Beleggers die een restschuld hebben, hoeven tweederde van dit bedrag niet te betalen. Als de betrokken klanten wel geld hebben verdiend met andere lease-overeenkomsten, wordt dit bedrag verrekend met de restschuld die Dexia kwijtscheldt.

Beleggers die op tijd bezwaar hebben gemaakt tegen de geldigheid van hun leasecontract, omdat ze meenden dat hun partner mee had moeten tekenen, krijgen een volledige kwijtschelding van hun schuld. Ook hier geldt dat eventuele winsten uit andere beleggingen met aandelenlease worden verrekend.
Klanten die eerder zijn ingegaan op een aanbod van Dexia om hun schulden te beperken, krijgen nu eenderde korting op de restschuld die nog uitstaat als zij deze direct betalen.

Dexia verruimt de bestaande coulanceregeling. Volgens deze regeling krijgen beleggers die door de gevolgen van aandelenlease diep in de financiŽle problemen komen, schulden geheel of gedeeltelijk kwijtgescholden. Tot nu toe heeft de bank zo'n 360.000 aanvragen voor die coulanceregeling gekregen en er daarvan ongeveer 80% gehonoreerd.

Beleggers met een product dat niet kan eindigen met een restschuld krijgen 10% korting op de restschuld die na vroegtijdige beŽindiging zou kunnen ontstaan.

Economie
Wim Duisenberg: Dit was eens en nooit meer

door Eric de Bie


Zaterdag 30 april 2005 - Oud-bankpresident Wim Duisenberg heeft een moeilijk dossier tot een eind gebracht. Aanvankelijk wilde hij er niet eens aan beginnen.

Binnen drie maanden heeft Wim Duisenberg een compromis bereikt in de al jaren slepende aandelenlease-affaire, maar een nieuwe carriŤre als bemiddelaar ziet de oud-bankpresident toch niet zitten. 'Nee, dank u. Dit was eens en nooit meer' , zei Duisenberg, voordat hij de persconferentie in Amsterdam verliet en naar zijn buitenhuis in Frankrijk vertrok. Om daar verder te genieten van zijn pensioen.

Oud-bankpresident Wim Duisenberg staat op de achtergrond de pers te woord. Piet Koremans (links) van het Platform Aandelenlease is ontevreden over het akkoord en adviseert de beleggers opnieuw naar de rechter te stappen.
(Foto Evert Elzinga/ ANP)


Was het zo zwaar?
'Het was zeker geen makkelijk dossier. Zeer technisch, mag ik wel zeggen. Toen ik enkele maanden geleden door president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank werd gevraagd om in het conflict te bemiddelen, heb ik na bestudering van het dossier eerst 'nee' gezegd. Ik vond het veel te moeilijk en de standpunten van de partijen lagen te ver uit elkaar. Er is sprake van 250 producten, die bijna allemaal hun eigen regels hebben.'
Waardoor bent u uiteindelijk toch van gedachten veranderd?
'Nout Wellink heeft mij duidelijk gemaakt dat ik de aangewezen persoon was. In de tijd dat dit allemaal begon te spelen, had ik Nederland namelijk al verlaten. Ik kon daardoor als volstrekt neutrale tussenpersoon optreden.'
'Maar wat mij echt over de streep heeft getrokken, was het publieke belang om deze zaak zo snel mogelijk uit de wereld te helpen. Mensen die deze producten hebben aangeschaft, kennen al te lang onzekerheid. Daarnaast schaadt de hele affaire de Nederlandse financiŽle markt.'
De bemiddelingspoging van voormalig Nationale Ombudsman Marten Oosting liep vorig jaar zomer op niets uit. Waarom bent u wel geslaagd?
'Dat komt vooral doordat ik een meer neutrale rol kon spelen. De poging van de heer Oosting was meer door de politiek gestuurd.'
U heeft alleen met de Stichtingen Leaseverlies en Eegalease, de Consumentenbond en de Vereniging van Effectenbezitters gesproken. Dat heeft kwaad bloed gezet bij andere belangengroepen en advocaten van beleggers.
'Een bemiddelingspoging verzandt snel in een uitzichtloze missie als er tientallen partijen om de tafel zitten. De stichtingen hebben meer dan 100.000 leden en van de Consumentenbond en de Vereniging van Effectenbezitters mag je toch ook verwachten dat ze veel mensen vertegenwoordigen.'

Iedere koper

'De regeling die er nu ligt, is echter bedoeld voor iedere koper van een aandelenleaseproduct die zich op de een of andere manier gedupeerd voelt. Ik hoop van harte dat andere aanbieders als Aegon en Fortis en die mensen die daar producten hebben gekocht, zich aansluiten bij deze regeling.'
Dexia heeft in zijn persbericht nadrukkelijk vermeld dat het accepteren van het voorstel geen schuldbekentenis inhoudt. Wie heeft er volgens u schuld aan de hele affaire? 'Dat is een simpele vraag met een complex antwoord. Voor mij is het moeilijk een schuldige aan te wijzen.'
'Het is in feite begonnen bij de bank Labouchere, die eerst door Aegon en later door Dexia is overgenomen. Daarbij verhuisden ook alle verplichtingen, maar iedere belegger hoort ook te weten dat er aan beleggen risico's zitten. En als de beurs niet was ingestort, hadden we nu niet met de gebakken peren gezeten.'

Economie
Beleggers Fortis en Aegon in ander schuitje

van een verslaggever

Zaterdag 30 april 2005 - Niet alleen Dexia biedt aandelenleaseproducten aan. Ook Aegon en Fortis doen dit. En hoe zit het als u het akkoord afwijst?

U bent belegger bij Dexia.
Dan kunt u gebruik maken van de regeling. Ook als u niet bent aangesloten bij de Stichtingen Leaseverlies en Eegalease. U krijgt sowieso binnen twee weken een brief van Dexia met de voorstellen. Als u die afwijst, kunt u alsnog naar de rechter stappen. Daarvoor heeft u wel vijf- tot tienduizend euro nodig.

En de verwachting is dat de meeste rechters uiteindelijk een besluit nemen in lijn van het voorstel dat nu op tafel ligt.
U bent belegger bij Spaarbeleg (Aegon).
U bent dan ťťn van de 100.000 mensen met een Sprintplan-contract. Daarmee valt u niet onder de regeling. In de regeling wordt namelijk alleen over een restschuld gesproken. Sprintplan is een zogeheten gegarandeerd leaseplan, hetgeen inhoudt dat u niet met een restschuld kunt eindigen. Desondanks voert de Vereniging Consument & Geldzaken (
http://www.sprintplanclaim.nl juridische procedures tegen Aegon, omdat bij het sluiten van Sprintplan-contracten zou zijn gehandeld in strijd met enkele wettelijke bepalingen.

Opsteker

De vereniging behaalde vorige week een forse opsteker toen de rechtbank van Utrecht in een Sprintplan-zaak bepaalde dat de contracten van de beleggers ontbonden moesten worden. Zij krijgen al hun ingelegde geld terug. De vereniging adviseert daarom andere rechtszaken gewoon door te zetten.
Als klant van Spaarbeleg kunt u ook nog een Koersplan-contract hebben. Dat is echter geen aandelenleaseplan, maar een beleggingsverzekering. U leent dan geen geld om te beleggen en kunt dus ook geen restschuld opbouwen. Wel is door een aantal contractanten onlangs de Stichting Koersplandewegkwijt opgericht. Zij vinden dat ze door Spaarbeleg onvoldoende zijn geÔnformeerd over de risico's.
U bent belegger bij Fortis.
U heeft dan ťťn van de meerdere aandelenleaseproducten die Fortis onder de naam Groeivermogen aanbood. Zij hebben namen als Koerswinststapelaar, Vermogensversneller, Beursversneller en Millenniumversneller. Sinds 1997 hebben in totaal 110.000 mensen een dergelijk contract afgesloten.
Bij die producten kunt u een extra verzekering afsluiten om het risico op een restschuld weg te nemen. Als u dat heeft gedaan, valt u niet onder de 'Dexia-regeling'. Indien u geen verzekering heeft afgesloten, doet u dat wel.

Misleiding

De Vereniging Consument & Geldzaken heeft echter ook Groeivermogen voor de rechter gesleept om zich tegen verantwoorden wegens misleiding en schending van de zorgplicht.

Opinie
Gastopinie
Wetenschappelijk 'nee' tegen grondwet Europa

door Harrie de Swart

Zaterdag 30 april 2005 - Prof. Harrie de Swart komt met een wetenschappelijk argument om 'nee' te zeggen tegen de grondwet voor Europa.

In tegenstelling tot in het huidige verdrag van Nice, is in de ontwerpgrondwet voor de EU bepaald dat het gewicht van een land - het aantal stemmen - in de ministerraad evenredig moet zijn met de bevolkingsomvang.

Plumpudding

Wat mij verbaast is dat, voor zover ik weet, niemand heeft gewezen op het alom bekende feit dat wanneer een bedrijf of instelling te hard groeit, dat bedrijf op een gegeven moment als een plumpudding in elkaar zal zakken. Welnu, in plaats van een geleidelijke en stabiele groei is het aantal lidstaten van de Europese Unie in ťťn klap bijna verdubbeld. Bovendien zijn al die nieuwe lidstaten ook nog eens arm tot zeer arm. De groeistuipen kunnen dus niet uitblijven.

Een ander bezwaar tegen de grondwet is het uitdrukkelijk weigeren om daarin te verwijzen naar onze christelijk geÔnspireerde filosofie, waaraan we zowel onze beschaving als onze welvaart te danken hebben. De Eurocraten verloochenen hun eigen 'roots'.

Ik vermoed dat dit onder andere te maken heeft met de beoogde toetreding van Turkije. De Eurocraten kunnen nu wel roepen dat er nog niets beslist is over toetreding van Turkije, en formeel hebben ze natuurlijk gelijk. Maar de politici zullen willen scoren en tegen hun kleinkinderen kunnen zeggen dat ze Turkije de Europese Unie binnengeloodst hebben. Vergaande samenwerking met Turkije is een must, maar mijns inziens hoort Turkije niet bij de Europese Unie.

Op een Public Choice conferentie mocht ik uit de mond van een deelnemer optekenen dat een grondwet van zoveel bladzijden toch geen goede grondwet kan zijn ik vrees dat hij gelijk heeft.
Andere fundamentele bezwaren zijn naar voren gebracht door bijvoorbeeld Syp Wynia in de Elsevier. Kort gezegd komen die er op neer dat Nederland met zijn hoge uitkeringen een aanzuigende werking zal uitoefenen op gelukszoekers uit de nieuwe lidstaten en dat Nederland verplicht is deze mensen te huisvesten en een uitkering te verschaffen.
Onze politici moeten zich schamen ons een dergelijke grondwet als zaligmakend af te schilderen: iedere Nederlander krijgt beduidend minder invloed (macht) dan waarop hij volgens het one person, one vote-principe aanspraak kan maken.

Wellicht denkt men 'die ene stem van mij zal het verschil niet maken'. Maar ook dat is bedrieglijk.
Dezelfde Penrose wist ons al voor te rekenen dat de kans dat de stem van een Nederlander bij bijvoorbeeld een referendum doorslaggevend is, dat wil zeggen, de kans om het verschil in de uitkomst te bepalen, ongeveer 1 op 4000 is dat is aanzienlijk meer dan men misschien zou denken. Die 4000 is overigens weer de wortel van de bevolkingsomvang, 16 miljoen, van Nederland.
 

Prof. Dr. H.C.M. de Swart werkt aan de Faculteit Wijsbegeerte van de Universiteit van Tilburg.

Hierbij een brief aan Wim Kok over ons aardgas uit 1996 als bewijs dat ik al heel lang bezig ben voor de gewone huis, tuin en keukenburger over het verkwanselen van ons aardgas. De brief van 13 november 1996 met de door ons aangevoerde punten, speciale aandacht voor punt 7 staat op www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm en een groot succes was www.sdnl.nl/gerd-leers.htm dat ik bereikte samen met Gerd Leers en Joop Wijn.

 
Vervolg brief aan WIM KOK:


De weledele heer drs. W.Kok
Minister President

p/a Ministerie van Algemene Zaken
's-Gravenhage

Waalwijk, 16 december 1996

Heer Minister,

Naar aanleiding van een bericht in de Telegraaf hebben wij U een brief vol vragen gezonden, welke U hebt doorgezonden naar het Ministerie van Economische Zaken. Wij hebben het zeer op prijs gesteld dat U deze vragen hebt doorgeleid naar een specialistische afdeling van EZ, waarvan wij per heden antwoord ontvingen.

Wij zenden voor de goede orde dit antwoord aan U, omdat naar onze mening dit schrijven nog meer vragen opwerpt dan in de brief worden beantwoord.

Onze vraag is heel direct: wat vindt U nu zelf van zulk een antwoord ? Kunnen wij als ondernemers en burgers van Nederland, die voor het eigen aardgas steeds meer betalen, hierin nu echt een antwoord vinden ?

Door de export van ons aardgas naar verre streken in Europa loopt daar de prijs van energie op, alleen al vanwege de toegevoegde waarde van het transport. Onder verwijzing naar de hoge energiekosten in het buitenland, wordt t.o.v. de Nederlandse ingezetene beargumenteerd, dat de prijs omhoog moet. Dus het feit alleen dat wij schaars aardgas exporteren, doet ons meer betalen.

De mededeling dat men in TsjechiŽ meer betaalt dan in Nederland, lijkt ons volstrekt onjuist. Men behoeft alleen maar te weten dat het gemiddeld inkomen in TsjechiŽ nog geen 10.000 kronen (f 600) per maand is.

Ergens zal toch het energiepakket ook moeten passen in dat huishoudbudget. Wij geloven dit argument niet.

Naar onze mening is het voorgestelde beleid alleen maar passend in de doelstellingen van de Gasunie, die met hun kennis en technologie zaken willen bedrijven in Europa. Maar naar onze mening is een veel beter beleid op lange termijn, om ons aardgas gewoon te laten zitten waar de natuur dit voor ons heeft gebracht, nml in de grond van Nederland. Waarom zouden wij de Gasunie winst op korte termijn laten maken met onze schaarse grondstoffen, wanneer deze grondstoffen op lange termijn van bijzonder belang zijn voor onze nationale industrie en ingezetenen. Mochten concessieovereenkomsten hierbij in de weg staan, dan kunnen deze ook ten dienste van de toekomst worden veranderd.

Naar onze mening is het geformuleerde beleid in deze brief van EZ onaanvaardbaar, en wordt op wat oppervlakkige manier 'beleid' gepleegd met iets dat daarvoor niet door kan gaan.

Onze mening is, dat deze export moet worden afgestopt.

Het zou een goed idee zijn om eens een panel samen te stellen van deskundigen uit politiek en bedrijfsleven, om dit onderwerp eens grondig door te nemen.

Met hoogachting en de beste wensen voor 1997,

P.L.G. Quekel
P.W.Th. Ruigrok

De Berusting

column door Paul Quekel senior begin 2004 geschreven

Door een waanzin van niet aflatende regelgeving en de eis van onze staat dat elke burger de wet moet kennen zijn we afgegleden naar een zeer gevaarlijke berusting in ons eigen lot en vinden het wel eigenlijk niet meer zo interessant om ook zelf nog op de bres te komen voor normen en waarden. Die al vele jaren aan erosie en slijtage onderhevig zijn. Want waarom zouden wij het wel doen als die graaiers en zakkenvullers aan en in de top zich verrijken ten koste van u en mij. De verpaupering en verloedering heeft vooral toegeslagen in de bovenklasse van het bestuurlijke establishment, beschermt door het protectionisme van de macht.

Want weet u wat het kenmerk van onvrede is. Gemeenschappelijke onvrede welke zo duidelijk onderkent werd door Pim Fortuyn. Het is namelijk de berusting geworden dat we geen vrije burgers meer zijn. Alles is voor ons geregeld, van de wieg tot het graf. Duizenden regels moeten we kennen en opvolgen. De leden van het roedel hebben hun vechtlust verloren omdat de leiders alles zelf opeten. We kunnen niet meer over onszelf beslissen, over wat goed voor ons is. Een oncontroleerbaar ambtenaren apparaat, dat zich wentelt in genoegzaamheid en beschermt wordt door eigen gemaakte wetten, die niet voor ons het gepeupel gelden. Van Pikmeerarresten tot commissies uit eigen gelederen al dan niet gevolgd door parlementaire enquÍtes geven de burger een beeld van groot onbehagen en de vaak gehoorde zin: "waar maak ik mij nog druk over, ze doen toch wat ze willen".

We zijn verweesd geworden in een samenleving die alleen maar om geld draait. Om kortstondig gekocht geluk. We zouden meer moeten gaan spelen en gaan pleiten dat werkeloosheid geen schande is. Als we over 10, 20, 30 jaar de robots het werk laten doen en als we dan in Nederland miljoenen werkelozen hebben? Wat dan, ja wat dan? Dan geldt de aflossing van de staatsschuld in een generatie niet meer, dan is het probleem van de vergrijzing van ondergeschikt belang geworden. De verbeelding dat we niet meer werken maar alleen nog maar spelen is geen utopie maar een vaststaand toekomstig gegeven.

Als we nu niet gaan nadenken over een andere invulling van onze maatschappij dan pas zadelen we onze kinderen op met onoverkoombare problemen en laten een land achter waar "tegenspalt" in bevolkingsgroepen en honger en dorst maar vooral gemis aan liefde en erkenning, een voedingsbodem zal zijn voor oorlogen en revolutie.

Waarom leert niemand toch van de geschiedenis?

Als we niet oppassen gaat geheel Nederland naar de knoppen. Waarom wordt men niet wakker in Den Haag en waarom gaan onze volksvertegenwoordigers niet de echte problemen aanpakken? De Staatsschuld mag best stijgen, nee zou moeten stijgen!!! Waarom? Lees www.sdnl.nl/pimpelpaars.htm als er maar betaalbare huurhuizen mee gebouwd worden!

De zalvende woorden van de heer Balkenende zijn misschien goed voor de 50-tiger jaren toen de pastoor en de dominee nog de dienst uitmaakten en het kudde volk nog gelovig, goed van vertrouwen en onderdanig was.

De wereld is echter verandert in een maatschappij waarbij het individu zichzelf centraal stelt, maar door de enorme banengroei in de publieke sector waarbij er een steeds grotere big brother controlerende overheid is ontstaan is hetzelfde individu afgeknapt en murw geslagen en hebben velen de interesse verloren in de toekomst van ons mooie Vaderland. Pim Fortuyn had de interesse in de politiek weer enigszins teruggebracht, maar hij werd het slachtoffer van de politiek correcte pluchezitters, die bang en gefrustreerd werden, www.sdnl.nl/pimpernel.htm

Die toekomst is namelijk door de verloedering en verpaupering van onze gewone normale samenleving opgeofferd aan de partij belangen van correcte politieke figuurtjes om het eigen straatje schoon te wegen, de kneuzen van het Binnenhof werden en worden aan mooie baantjes geholpen (voorbeelden te over), gouden handdrukken en ongecontroleerd graaien in de pot van ons allen. Nogmaals 2,4 miljoen banen in de publieke sector, 1 miljoen WAO-ers (laatst stond in de krant dat de meeste WAO-ers uit die publieke sector komen), binnenkort 800.000 werkelozen en elke dag ongeveer 500.000 zieken. Totaal 4,4 miljoen banen die van anderen leven. Totaal aantal banen in Nederland 7,4 miljoen, dit zijn cijfers van Hans Crooijmans uit Elseviers Weekblad en staan ook op www.sdnl.nl/pimpelpaars.htm in een artikel uit Dagblad de Telegraaf.

Daarbij nog al de andere dienaren van de macht, zoals advocaten (200 tot 500 euro per uur), accountants (150 tot 250 euro per uur), fiscalisten (200 tot 300 euro per uur) en notarissen (zelfs diverse dorpsnotarissen verdienen zo maar 400.000 tot 500.000 euro per jaar voor het "poepen" van vaak voorgekauwde aktes) die de spoeling nog dunner maken! Gak geprivatiseerd, directie ging van 280.000 gulden naar ver boven de 1 miljoen gulden in hun salaris omdat het marktconform zou zijn???

Dit gaat gewoon mis, daar hoef je geen professor voor te zijn en al zeker gťťn boekhouder derde klasse Gerrit Zalm wiens bulderende lach de portemonnee van velen in onze samenleving treft als een donderslag in een duistere hemel met een verwoestende lichtstraal naar en voor haven en goed en een vrij leven. Wie zal dat betalen zoute lieve Gerritje. Dan nog de ellendige erfenis van Paars die de Nederlandse samenleving tijdens de euforie van economische groei en de enorme meevallers voor de slechtste minister van FinanciŽn aller tijden (wie zal dat betalen lieve Gerritje Zalm) hebben opgezadeld met een hypotheekschuld van 400 miljard euro (nu in juli 2007 gegroeid tot 554 miljard euro), waarbij de overwaarde van de vaak veels te dure huizen misbruik werd en deze economische groei grotendeels heeft bekostigd.

M.a.w. we hebben tijdens Paars de pot verteert, windhandel bedreven in huizen en aandelen en de Paarse polderkolder was niets meer en niets minder dan een economische groei gefinancierd en betaald met geleend geld. Zalm met het koffertje omhoog, het geld kon niet op, weer een meevaller van 6 miljard gulden voor Zalm stond met kapitalen in de krant, nogal wiedes als er in dat jaar voor 100 miljard gulden aan hypotheken was afgesloten, 6% overdrachtsbelasting weet je wel! Het is toch te schandalig voor woorden dat de diverse toezichthouders zoals de PVK ziende blind en horende doof zijn geweest en dat er nu zelfs gedacht wordt om de pensioenen te verlagen tot 40% van het laatste inkomen. Waarom worden de schuldigen niet gestraft?

Ik vind dat de politiek en u als volksvertegenwoordigers "horende blind en ziende doof" zijn geworden. Men ziet het wel maar luistert niet en men hoort het wel maar kijkt de andere kant op, oftewel Remkes in optima forma! Ik heb nog nooit iemand zo onwaarachtig een rapport horen verdedigen zoals Remkes dat deed met het van den Haak rapport. El Shahaf is hierbij een geloofwaardig man!

In wat voor land leven wij? Onderwijzers worden vermoord! Politici worden vermoord! Politici gaan uitvoerig naar de hoeren! Corruptie tiert welig door vele geledingen van onze samenleving! Balkenende is de vleesgeworden pastoor uit de vijftiger jaren! Zalm is een boekhouder zonder visie! Nederland glijdt af naar een hulpbehoevende Staat! Oude van dagen worden aan hun lot overgelaten in de hoop dat ze snel sterven, scheelt kapitalen voor de pensioenfondsen, AOW en gezondheidszorg! En de Tweede Kamer (on)gelovigen? Die slapen in de Binnenhof Zandbank de slaap der (on)schuldigen!
Het geheel is als een negenoog, (negenoog is een grote steenpuist in het midden met 8 kleinere eromheen) want waar je ook op over praat, onderzoekt, leest, drukt, of je nu Peter R. de Vries heet of gewoon Jansen, overal spettert de ellende als een kwalijk riekend push (sorry voor de beeldspraak) alle kanten heen en verziekt zo onze samenleving.

Nu weer een geldverslindend rapport van 2500 bladzijden over de intergratie. Het is als met zo veel rapporten, de samenstellers hebben er veel aan verdiend, wij de burgers van Nederland kunnen het betalen en de uitkomsten staan/stonden bij voorbaat al vast! Ze hebben enkele dagen nieuwswaarde en verdwijnen dan in de laden van de machthebbers die hun handen wassen in onschuld. De beschermende waarde is als een Fort Knox beveiliging voor hķn gesloten bastion van het collectieve zwijgen.

NIEMAND HEEFT SCHULD, want deze rapporten worden opgesteld door commissietjes uit eigen gelederen, voorgezeten door vriendjes uit de politieke sfeer en beoordeeld door de vele zogenaamde "deskundigen" die bijvoorbeeld onze militairen licht bewapend op missie sturen en dan bij calamiteiten deze zelfde militairen de schuld geven van het politieke falen, terwijl de hoofdschuldige met een theedoek op zijn missie gaat en nu Minister van Staat is met vele dikbetaalde commissariaten, waarbij zich een klemmende vraag aan gewone gedachten ontsnap: "zijn het beloningen voor bewezen diensten uit het verleden?". Wie had het ook al weer over de sociaal democratie? Zo hebben we al vele voorbeelden gehad sedert Paars 1 en 2 en nu Balkenende 2, sorry Paars 3.

Met vriendelijke groet,
Paul Quekel senior, een gebroken Nederlander.

Het leven is in Nederland een dubbelgebakken drol geworden. Het is een ramp op elk gebied:

Fiscaal
Juridisch
Administratief
Politiek
Veiligheid
Geluk

maar het heeft vooral zijn menselijkheid verloren en een onbetaalbaar waterhoofd gecreŽerd.

Met 'marktconforme' beloningen voor een overtrokken management en een bureaucratie die zijn weerga niet kent zijn we afgegleden naar een gevaarlijke berusting.

Gesteund door vele "hoogwaardigheidsbekleders" zoals vandaag nog door Roel Pieper in het FD geldt dit nu ook voor velen onder de top tot ver onder top en hebben deze buitensporige beloningen een nivellering naar boven veroorzaakt. Ons de gewone huis, tuin en keukenburgers opgezadeld met ontelbare 'KOSTBANEN' gevoed door een overtrokken gevoel van eigendunk over zichzelf en hun 'werk' door de dames en heren van de bestuurlijke, publieke en politieke macht van het establishment.

Wordt wakker oh journalist en neem uw verantwoording. Maak de Nederlandse Watergates openbaar.

Deze macht wordt zelfs al uitgeoefend door de kleinste ambtenaar in uw en mijn dorp, in uw en mijn stad, in uw en mijn provincie en bovenal in uw en mijn land en is dit is jammer genoeg naar beneden genivelleerd.


IK STEM NEE!!! De OPBRENGSTBANEN van voornamelijk het MKB met hun personeel kunnen deze onzin niet meer verdienen.
Ik ben niet links en ik ben niet rechts, ik ben voor een betrouwbare overheid die gesteund wordt door hardwerkende ambtenaren en er is ter eer en glorie voor de gewone huis, tuin en keukenburgers, die ervan opaan moeten kunnen dat transparant ook werkelijk doorzichtig is! 

Met vriendelijke groet
PLG Quekel senior Waalwijk
 
 

Column door Paul Quekel senior:

Geschreven inzake de milieuconferentie in Johannesburg augustus 2002

Deze conferentie werd gehouden ter nagedachtenis van de Earth Summit in Rio de Janeiro (1992). Rio '92 was een van de belangrijkste gebeurtenissen in de ontwikkeling van het internationale milieudebat. Daar is onder andere het klimaatverdrag van Kyoto tegen het broeikaseffect geboren en ook het biodiversiteitsverdrag ter bescherming van de natuurlijke rijkdom op aarde.


DE STAATSSCHULD IN NEDERLAND IS GEPRIVATISEERD

www.sdnl.nl/pimpelpaars.htm

Oftewel de Staat heeft afgelost ten koste van haar Burgers, die nu met veel grotere schulden bij Verzekeraars en Banken zitten als toen de heren Kok en Zalm minister van FinanciŽn werden.

Nu een idee van een normaal en gewoon mens in Nederland, misschien wel te gewoon. Zo gewoon dat het te gek en te idioot voor woorden is. Maar kijk nu eens naar de huidige wereld en denk eens na wat er beloofd is na de Tweede Wereld Oorlog. Vergelijk dat maar eens met de huidige toestand in de Wereld. Jammer dat de heer Hilterman dood is.

Laten we onze wereld schuld inlossen. Laten we aan alle landen die geld geleend hebben van de Westerse Landen en van het IMF hun schulden kwijt schelden. Laten we 3,4, 5.000.000.000.000, (zegge drie tot vijf triljoen gulden) teruggeven als een creditnota voor honderden van lange jaren van uitbuiting. Wij allen, de gezamenlijke Wereld krijgt er wel iets voor terug. De debet nota die wij als Westerse Wereld krijgen wordt gebruikt voor een nieuw te stichten contigent. Het zijn grote stukken land (vaak onvruchtbaar en vergeten land) dat voor dit bedrag wordt overgedragen aan een Nieuwe Wereld Orde. Misschien kan de organisatie van Ruud Lubbers dit ter hand nemen.

Dit land blijft als de waarborg voor de aflossing van de creditnota. Omdat dit land het land wordt van een Nieuwe Wereld Orde, wordt dit het nieuwe contingent met een eigen Regering en eigen wetten en rechten. Dit land zal door de Westerse Wereld ontwikkeld worden als ware het eigen land. Dit land kan nooit meer vervreemd worden. Het is beschikbaar voor al degene die er willen werken en dit worden Wereld Burgers genoemd. The United States of the World (USW). Het zal een eigen Wereld Bestuur krijgen, de zekerheid en het bestaansrecht zal door de Westerse Wereld en door alle aangesloten landen welke aangesloten zijn bij deze nieuwe Wereld Orde gewaarborgd worden.

Het is mijn idee om vanuit de Westerse Wereld initiatieven te ontwikkelen voor de invoering van een geheel soort nieuwe dienstplicht. De afgestudeerden jongelui gaan 18 maanden werken voor het nieuwe 8e contingent. Er zullen dammen gebouwd worden, pijpleidingen worden aangelegd, ontziltingsinstallaties worden opgericht, irrigatie systemen vanuit deze ontziltingsinstallaties, nieuwe plantages, nieuwe bossen, woestijnen worden vruchtbaar. Er zullen scholen en ziekenhuizen worden gebouwd. Medicamenten zullen op licentiebasis gemaakt kunnen worden.

Laten we een groot gedeelte van onze Westerse boerenstand overhevelen naar de USW. Laten deze boeren hun kunde en kennis uitdragen over deze wereld. Laten we in de USW ons voedsel gaan kopen. Laten we de landbouwsubsidies aan deze boeren meegeven. Dit stimuleert een globalisering die er wat toe doet.

Laten we ophouden geld te zien als het enige machtige middel. Laten we aan onze kinderen een goede wereld nalaten, maar laten navolgende generaties in ieder geval over ons kunnen zeggen als de wereld toch ten ondergaat aan de opwarming van de aarde. Onze voorouders van de 21e eeuw hebben in ieder geval keuzes gemaakt om ons nu 100 200 300 jaar later een beter en goed bestaan te garanderen. Wij kunnen onze voorouders daar dankbaar voor zijn. Dit zal echte geschiedenis worden. Niet de oorlogen, de aids epidemieŽn, de honger en het ongecontroleerde groeien van de Wereld Bevolking.

Laten godsdienstige leiders tot hun Goden bidden en laten deze Goden hun wil opleggen aan deze leiders om met het gevoel voor gewoon leven ontdaan van elke franje datgene te doen wat in ieders mens ziel gegrift is. Goed voor je naaste en je medemens.

Niet er over preken, praten en ruzie maken, oorlogen voeren, maar de koe bij de horens pakken en gewoon gaan doen. Aan het werk. Verleg als politiek verantwoordelijke man of vrouw je horizon en stijg boven jezelf uit. Stel je eisen in het parlement. Heb je als bestuurder de macht om maar een duizendste procent te veranderen, dan moet je dat doen, je zult er anders later op afgerekend worden. In ieder geval de kinderen van je kinderen, van hun kinderen. Van al kinderen van volgende generaties. Laten we met echte oplossingen bezig zijn voordat de wereld ten onder gaat aan moord en doodslag gelegitimeerd door de utopie wij zijn goed en de anderen zijn het kwaad. Als we willen zijn we allemaal goed! Iedereen wordt namelijk op dezelfde manier geboren. Het is de omgeving en de beÔnvloeding van de betreffende cultuur, opgehitst door leiders, die zijn vastgeroest in de denkpatronen van vele eeuwen. In tijden die onvergelijkbaar zijn met de tegenwoordige tijd. Wetten die in de woestijn golden, in de binnenlanden van BraziliŽ, in de oerwouden van Afrika, op de rijstakkers van China, in het Wilde Westen, in de ijzige kou van het noorden en van SiberiŽ, op de eilanden in de Oceanen, de donkere Middeleeuwen in Europa en nog honderden andere barbaarse, geciviliseerde, gecontroleerde en ongecontroleerde wetten.

Wetten die dan voor vele doeleinden worden misbruikt door vele zogenaamde onafhankelijke rechters. Rechters die recht spreken in Landsbelang. In belangen voor de financiŽle macht, voor het establishment, voor de bestuurlijke macht. Ook het Romeinse Rijk is ten onder gegaan al de macht van de regelgeving en het protectionisme.

Mijn stelling is dat Niemand, helemaal niemand op onze gehele Wereld onafhankelijk is. Niet onze koningin, niet onze minister president, niet onze ambtenaren, niet onze volksvertegenwoordigers, niet de rechters, niet de raadsheren, niet de bakker of de slager op de hoek en al zeker niet de gewone burger zoals u en ik. Dit geldt voor alle landen in de Wereld. De advocatuur als de angel van genoegzaamheid en de vrijbrief voor morele aanvaarding van een zogenaamde democratische samenleving. Of hoe de bestuurlijke macht hun samenleving zien, door de gekleurde bril van wij weten het want wij zijn onafhankelijk en democratisch, want wij zijn daar voor opgeleid en hebben de eed gezworen voor deze onafhankelijkheid. Wij weten wat goed voor onze burgers is want wij spreken recht. Niets dan de waarheid, de volledige waarheid, zo waarlijk helpe mij God almachtig. Oftewel in NAAM VAN DE KONINGIN zijn vele rechten verkwanseld, mensen geestelijk geliquideerd, onmondig gemaakt, en overgeleverd aan de hoon van de registratie journalistiek.

We hebben een wereld gecreŽerd waarin iedereen afhankelijk geworden is. Van de vele informatie die over glasvezelkabels als internet bekend geworden is (en nu al de vijfde colonne aan het worden is voor de revolutie van de gewone wereldburger), om deze shit van de Wereld met ongekende snelheden te verspreiden, van voedsel al dan niet gemanipuleerd, van gekocht geluk via onzinnige reclames voor producten die we eigenlijk niet nodig hebben. Vaak geven ze maar een kortstondig geluk van zelfbevrediging.

Als we nu niet gaan ingrijpen dan zal de Wereld vergaan in de chaos van zelfgenoegzaamheid. De weg naar Rome is geplaveid met goede voornemens. De weg van bestuurlijk Nederland en Europa heeft vele dubbele agenda's en is een glibberige onbegaanbare weg aan het worden. Zakken worden gevuld met niet aflatende Euro's opgehoest door een Europese bevolking die zich verbaasd en steun gaat zoeken, steun zoals in Nederland bij een Pim Fortuyn. Een waarlijk groot man, die goed doorhad wat er speelde. Hij is niet meer.

Proficiat Melkert, Kok, Zalm, Spijkerman, Sonja Barend, Tony van der Meulen en alle anderen die van zichzelf wel weten hoe hun dubbele agenda eruit zag, www.sdnl.nl/pimpernel.htm en lees ook www.sdnl.nl/quekel-8.htm over een NEW RAIN FOREST (PQ).