De milieuhandhaving schiet te kort terwijl het milieu onder grote druk staat...!!

 • Kamervragen/antwoorden
 • Wakker Dier
 • Zware metalen
 • Europese ban
 •  

  Dossier "zieke koeien"  Steeds meer vee wordt de laatste tijd in ons land ziek. Bij koeien heeft men het over de geheimzinnige "slijtersziekte". De beesten vermageren sterk; geven nauwelijks meer melk, en moeten op een gegeven moment uit hun lijden worden verlost. Over de oorzaak bestaan verschillende meningen. Is het de injectie tegen koeiengriep van Bayer? Dat kan een rol spelen, maar zeker ook het steeds vuiler wordende slootwater. Door riooloverstorten en bestrijdingsmiddelen.

  Daarnaast is Groot-Brittannië getroffen door de "gekke-koeien-ziekte" BSE. Veel koeien zijn hiervan al het slachtoffer geworden, maar de ziekte blijkt ook besmettelijk te zijn voor mensen. Door het eten van besmet BSE-vlees zijn al tientallen mensen in Engeland overleden aan de "ziekte van Creutzberg-Jacob". Volgens deskundigen zullen dat er nog veel meer worden. Ook in de Europese landen, want de import van Brits vlees gaat gewoon door. In Nederland wordt de controle op vlees en koeien naar aanleiding van de alarmerende situatie verstevigd. De reden is: het verschijnen van het zogenaamde "Phillips-rapport" in Engeland, in oktober 2000. Daarmee geeft onze overheid toe dat die controle tot nu toe te slap is geweest. Economische belangen gingen voor.

  Onder de links aan de linkerkant van deze tekst vindt u de volgende informatie:

  * Artikel uit AgriHolland Nieuws: Geen eenduidige oorzaak voor slijterziekte melkvee;

  * Artikel uit AgriHolland Nieuws: Controle op vlees en melk moet slagvaardiger;

  * Kamervragen en antwoorden d.d. mei 2000 over de slijtersproblematiek;

  * De website van "Wakker Dier";

  * Het rapport van de Britse commissie- Phillips, die onderzoek heeft gedaan naar de BSE- affaire en met schokkende onthullingen is gekomen;

  * Artikel: "Nederlandse koeien langzaamaan steeds meer vergiftigd door zware metalen in grondwater;

  * Artikel:" Nederlands vlees en vleesprodukten gaan net als bij de gekke koeien-ziekte in Europese ban";

  * Het dossier van "De Volkskrant" over BSE.


  Lees nu in dit dossier: Nederland overtreedt WHO- normen over riooloverstorten. Via de laatste link kunt u terug naar onze indexpagina.

  Riooloverstorten


  VMR-homepage . . . . . SDN homepage

  Dit dossier wordt regelmatig uitgebreid. Blijf ons dus bezoeken!  Disclaimer