Essentie van democratie is niet uw Kamerzetel, maar of een onderwerp ter sprake komt. Met KAMERZETEL 151 kan dat...!!


Hans Smolders uit zijn felle kritiek op de zittende regenten en hun volgelingen
Lijst Smolders Tilburg . . . . . SDN Homepage . . . . Schandpaal

Hans Smolders uit zijn felle kritiek op de zittende regenten en hun volgelingen

Uitzending op Radio 2 van 11 november 2003


  Prikkelen


Beste hoofdredacteuren en journalisten,

Als ik nu vandaag in Buitenhof zie hoe Minister Donner zich ook door Hare Majesteit laat misbruiken zoals ook Minister President Balkenende afgelopen week wederom als schoothondje gebruikt is, vraag ik me af of deze mensen niets anders te doen hebben en of zij misschien niets anders kunnen. Trouwens, het koningshuis is zelf schuldig aan de soap die rondom hen is ontstaan. De politieke elite kan beter de puinhopen (wat complete vuilnisbelten blijken te zijn) van 12 jaar Wim Kok op gaan ruimen. Ten tijde van Pim Fortuyn werd er echt haat gezaaid en veel massaler. Het was echt geen satire waarin Pim wereldwijd als racist werd weggezet, maar er werd een heuse haatcampagne door de toenmalige Minister-president opgezet. Ook werd Pim Fortuyn niet in 'n satire, maar in het echt door een groot deel van het kabinet weggezet als een groot gevaar voor ons land; en zelfs de tweede wereldoorlog werd er bijgehaald. Zelfs Tony Blair zou vlak voor de verkiezingen (7 Mei) nog naar Rotterdam komen, ware het niet dat het karwei een dag eerder al geklaard was, Pim werd op 6 mei 2002 vermoord.

Ik weet dat het voor een deel v.d. journalisten moeilijk is om hierover te schrijven, maar het is wel de hoogste tijd dat het gebeurt. Laat jullie a.u.b. weer niet door de politieke elite de mond snoeren, zoals Donner al openlijk aangaf te gaan doen, en zoals dat ook gebeurde ten tijde van de opkomst van Pim Fortuyn. Misschien naïef van mij, als je nu ziet dat het hoofd van de RVD, Eef Brouwers, wordt vervangen door een hoofdredacteur vam het NOS-journaal.

  De waarheid dat is waar de gewone hardwerkende en welwillende mensen recht op hebben.

Is het niet Wim Kok die van de ene na de andere multinational commissaris wordt en mede daardoor al tijdens de oorlog met Irak kon lobbyen voor SHELL bij vriend(?) Blair voor de Iraakse olie??? We hadden gewoonweg moeten wegblijven uit Irak. Pim zei al in een van zijn boeken: "Die hersenloze Bush" die olie is van Irak en als we die niet tegen een goede prijs hadden kunnen kopen hadden we nu al lang alternatieve energiebronnen gehad, want dan doet de markt zelf zijn werking.

Is het niet Wim Kok die na 7 jaar voor de verprutste fotorolletjes etc. verantwoordelijkheid moest gaan afleggen in de kamer voor de 7000 doden van Sebrenicia en hij daarom snel het kabinet liet vallen. Zo ook de invoering van de Euro, de inflatie heeft hij laten oplopen en heeft die niet gecompenseerd voor de economisch zwakken in onze samenleving. Waar waren toen eigenlijk de elites van de vakbonden?? Ook 50 tot 60 procent koopkrachtverlies voor Jan met de pet en de zwakkeren, terwijl Wim zijn nieuwe vrienden zich onbeschoft aan het zelfverrijken waren (graaien).

En wat dacht U van: de bouwfraude, IRT-affaire, Betuwelijndrama, ESF-fraude, studiebeursfraude, taxiwetdrama, Ceteco, etc, etc, etc. En dan nog de ongekende prestatie om met tientallen miljarden overschotten het onderwijs, gezondheidszorg, een miljoen WAO-ers, de mislukte intergratie, en ook de rest van de publieke sector naar de malle moer te helpen!!

Nu is onze staatsman hoofd van een Europese commissie die als een kip zonder kop de uitbreiding van de Oost-Europese landen er doorheen wil jagen. Zo worden we volgend jaar overspoeld met goedkope arbeidskrachten en criminelen en schiet hij voor de zoveelste keer zijn oud-vakbondsleden in de rug!! Waarom gaat die man niet gewoon met pensioen en van het leven genieten met zijn vrouw en kleinkinderen??? Trouwens als echte socialist en oud-vakbondsleider zou je zeggen, dat hij zich voor de zwakkeren zou inzetten, maar daar heeft hij schijnbaar geen boodschap meer aan. Hij lijkt nu zelf verblind van de macht bij de elite te willen horen en hij maar niet in de gaten heeft dat hij door deze elite misbruikt wordt ??? (sukkeltje)

Ik kan nog uren doorgaan maar het is de hoogste tijd heren, dat U als journalisten de waarheid gaat vertellen aan de burgers, die dachten dat we in een democratie leefden. Daar is moed voor nodig, maar daar ben je journalist voor geworden. En laten we het doen voor onze kinderen en voor de zwakkeren in onze samenleving, zoals o.a. de bejaarden die nu ook al niet meer veilig zijn in hun verzorgingstehuis!! Etc.

Hartelijke Groeten, Hans Smolders

Alle video's over Hans Smolders op een rij. Achter elke foto een andere
Radio-uitzendingen met Hans Smolders. Achter elke foto een andere

  Hans Smolders voor Radio Brabant over logo Tilburg
  Hans Smolders met een interview op de radio
  Hans Smolders over de laatste minuten van Pim Fortuyn op de radio bij Ruud de Wild
  Hans Smolders op de koffie bij Robert Jensen
  Hans Smolders gaat in 2006 meedoen met verkiezingen in Tilburg
  Hans Smolders met een overzicht van de gebeurtenissen in 2002
  Hans Smolders maakt de kachel aan met het rapport van de Commissie van der Haak


  Aflossen van de staatsschuld is oliedom; de pensioenen gaan dan er aan
  Hans Smolders heeft het helemaal gehad met de Haagse politiek
  Intriganten en Ambtenaren die naar macht rieken maakten LPF kapot
  De waan van de dag door Hans Smolders
  Hans Smolders: 'Pim is zeer begaan met de mensen'
  Wim Kok, Klaas de Vries, Ad Melkert verantwoordelijk voor niet-beveiliging van Fortuyn
  Hans Smolders terug in de politiek ??
  Hans Smolders uit zijn felle kritiek op de zittende regenten en hun volgelingen
  Verbod van de "loco"-burgermeester van Tilburg om het logo van Tilburg te gebruiken
  Hans Smolders over het veiligheidsdebat in Tilburg op januari 2004