Essentie van democratie is niet uw Kamerzetel, maar of een onderwerp ter sprake komt. Met KAMERZETEL 151 kan dat...!!

Hans Smolders: De openheid van Pim Fortuyn terugbrengen in de politiek
Lijst Smolders Tilburg . . . . . SDN Homepage . . . . Schandpaal

STADSNieuws van Tilburg van 17 september 2003

TILBURGS KAMERLID heeft een nieuwe missie:

"De openheid van Pim Fortuyn terugbrengen in de politiek"

Gaat Hans Smolders in de politiek Smolders?

Door Ron van Kuijk

Voormalig LPF-kamerlid Hans Smolders (de Tilburger die de achtervolging inzette op Volkert van der Graaf nadat die Pim Fortuyn doodschoot) denkt er serieus over om tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2006 in Tilburg mee te doen met een eigen partij. Smolders is bezig zich te omringen met mensen die volgens hem 'de goede zaak willen steunen': "Er hebben zich heel veel mensen spontaan bij mij gemeld die vinden dat het tijd is om een krachtige organisatie neer te zetten die een daadkrachtig beleid voert met een duidelijke korte- en langetermijnvisie. Als je het rationeel bekijkt zou je zeggen 'Hans, stop ermee' maar het enthousiasme van medestanders, mijn rechtvaardigheidsgevoel en de drang om mijn burgerplicht te vervullen lijkt op dit moment inderdaad veel sterker. Het zal er dus wel van komen."

Smolders zelf is degene die de kar van de nieuwe partij wil gaan trekken: "Politiek scoren zal ondergeschikt zijn aan het streven om de problemen op te lossen. Ik ga de kandidaten nu selecteren en voor mezelf daarna de afweging maken of het haalbaar is. Maar Onze stad heeft behoefte aan nieuw elan. Talloze ondernemers en andere goede mensen hebben zich aangemeld om zich financieel en actief in te zetten. Die mensen zijn misschien wel twintig keer zo creatief als de huidige bestuurders. Het zijn immers mensen die altijd hard hebben gewerkt, creatief zijn en daadkracht bezitten. Als zij iets fout doen, kost het ze geld. Daar word je scherp van, dus doen ze weinig verkeerd.

Met 'beroepspolitici' is het juist andersom: wanneer die iets fout doen, voelen ze het niet in hun eigen portemonnee, maar kost het de belastingbetaler geld. Natuurlijk zullen wij ook fouten maken en hebben ook wij onze beperkingen, maar wij zullen ze door gebruik te maken van gezond verstand weten te beperken en ervan leren. Dat deed Pim Fortuyn ook: die was geniaal, eerlijk en zo helder als Spa Blauw. Hij gaf de problemen van nu vele jaren geleden al precies aan. Wij willen Tilburg leefbaarder maken voor de gewone man die hard werkt en met een sociaal gezicht voor mensen die écht hulp nodig hebben. Tilburg begint op Rotterdam en Amsterdam te lijken en dat is geen compliment. Er spelen zich heel veel vervelende zaken af die de bestuurders veel te ver hebben laten inlopen.

En dan opeens, als het eigenlijk te laat is, gaan ze op basis van 'damage-control' hysterisch beleid voeren zoals met de problemen in Tilburg-Noord en met de onveiligheid in de Reeshof terwijl de problemen al jaren bekend waren. De cijfers spreken voor zich en ik ben voor de daadkrachtige aanpak. Waarom is in het verleden niet iedereen al hard aangepakt wanneer 'ie over de schreef ging' ongeacht de huidskleur? Zo zou het toch moeten gaan, maar de goedwillende burger is in de steek gelaten en de politiek heeft hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid genomen.

Veiligheid zal een belangrijk issue worden in ons programma. Agenten moeten nu eindelijk weer eens op straat in plaats van achter het bureau en niet alleen tussen 8.00 en 17.00 uur. Een of meerdere 'Bromsnorren' moeten weer de wijk in, en weten dan pas weer wat er in hun wijk speelt. Maakt niet uit wat het kost, want een veilige maatschappij is goud waard. Je kunt nog zo rijk zijn, maar zonder veiligheid kun je niet gelukkig zijn. Ook het oneigenlijk gebruik en misbruik van sociale voorzieningen moet met kracht worden bestreden. De bejaarden (de mensen die ons land opgebouwd hebben) en zijn al tijden schandalig behandeld worden, en moeten het respect krijgen dat ze verdienen. Ook het feit dat er geen betaalbare woningen zijn voor jeugdige starters omdat de gemeente zich steeds meer als projectontwikkelaar is gaan gedragen, moet veranderen."

"Het is een bewuste keuze om lokaal te beginnen. Ik ken Tilburg van binnen en van buiten en wanneer je in je eigen stad beleid uitzet, ervaar je daar zelf ook meteen de effecten van. Wij willen de mensen wakker schudden, want die zijn weer ingedut na de moord op Pim. Ze durven pas in het geweer te komen, wanneer er iets met henzelf of iemand uit hun directe omgeving gebeurt.

We zijn murw gebeukt en verworden tot welvaartskneuzen die alles maar laten gebeuren en voor zoete koek slikken. Daarom willen wij de mensen weer bij de politiek betrekken. Iedereen die hart heeft voor de stad kan zich bij ons aansluiten: van slager tot bakker, van topondernemer tot politieagent en van huisvrouw tot taxichauffeur. Ik ben me ervan bewust dat het best wel eens een aardverschuiving kan opleveren in de Tilburgse gemeenteraad. Daar worden ze gillend gek, maar dat is juist goed. En we doen het niet voor onszelf maar voor de maatschappij. Net zoals Pim: die zelf alles op het spel zette voor de goede zaak. Hij verdiende acht ton per jaar en zou als minister-president twee ton verdienen. Dat zegt toch genoeg over zijn goede bedoelingen? Pim is er helaas niet meer. Ik ben bij lange na geen Pim, maar als we er voor gaan, dan wel met hart en ziel."


Zie ook: www.sdnl.nl/smolders4.htmm

*Hans Smolders (links) en Pim Fortuyn in betere tijden

Alle video's over Hans Smolders op een rij. Achter elke foto een andere
Radio-uitzendingen met Hans Smolders. Achter elke foto een andere

  Hans Smolders voor Radio Brabant over logo Tilburg
  Hans Smolders met een interview op de radio
  Hans Smolders over de laatste minuten van Pim Fortuyn op de radio bij Ruud de Wild
  Hans Smolders op de koffie bij Robert Jensen
  Hans Smolders gaat in 2006 meedoen met verkiezingen in Tilburg
  Hans Smolders met een overzicht van de gebeurtenissen in 2002
  Hans Smolders maakt de kachel aan met het rapport van de Commissie van der Haak


  Aflossen van de staatsschuld is oliedom; de pensioenen gaan dan er aan
  Hans Smolders heeft het helemaal gehad met de Haagse politiek
  Intriganten en Ambtenaren die naar macht rieken maakten LPF kapot
  De waan van de dag door Hans Smolders
  Hans Smolders: 'Pim is zeer begaan met de mensen'
  Wim Kok, Klaas de Vries, Ad Melkert verantwoordelijk voor niet-beveiliging van Fortuyn
  Hans Smolders terug in de politiek ??
  Hans Smolders uit zijn felle kritiek op de zittende regenten en hun volgelingen
  Verbod van de "loco"-burgermeester van Tilburg om het logo van Tilburg te gebruiken
  Hans Smolders over het veiligheidsdebat in Tilburg op januari 2004