Hans Smolders heeft nog maar een opdracht: Aantonen dat Fortuyn geen racist was
Lijst Smolders Tilburg . . . . . SDN Homepage . . . . Schandpaal
Hans Smolders (LST) dendert bij raadsverkiezingen 1, 2, 3 de Tilburgse raad binnen!

Hans Smolders bij B & W in de clinch met Marcel van Dam
over de video met demonisering van Fortuyn in 't Lagerhuis
en het minitieuze verslag over de moord op Prof. Pim Fortuyn


STADSNieuws van Tilburg van 11 december 2002 nr 1908

TILBURGS KAMERLID heeft nog één missie: "overal laten doordringen dat Fortuyn geen racist was"

Smolders heeft het helemaal gehad met de Haagse politiek

Door Ron van Kuijk

Geen Tilburger die het afgelopen jaar zo veel landelijke media-aandacht kreeg als Hans Smolders. Door er voor te zorgen dat de moordenaar van Pim Fortuyn vlak na de aanslag opgepakt werd, behoedde hij Nederland voor mogelijke chaos en anarchie. Want wat zou er zijn gebeurd als Volkert van der Graaf niet gepakt was? Smolders wil niets meer met de Haagse politiek te maken hebben. Pas nu begint de echte verwerking van de tragische gebeurtenissen op die 6e mei van het jaar 2002. Maar de 42-jarige Tilburger is nog steeds woedend over de 'demonisering' van de uiteindelijk vermoorde lijsttrekker van de LPF en doet er alles aan om ook internationaal te laten doordringen dat Fortuyn goede bedoelingen had: "Pim was geen racist, echt niet."

Drie weken geleden besloot Smolders te stoppen met zijn politieke carrière: "Natuurlijk waren er al eerder momenten dat ik het niet meer zag zitten. Dat is een tweestrijd geweest. Van de ene kant wil je niet laf zijn en moet je je kamerzetel waarmaken en van de andere kant waren er honderden redenen om er het bijltje bij neer te gooien. De demonisering van Pim, de chock na zijn dood, de rotzooi binnen de LPF en ga zo nog maar even door. Ik heb maandenlang op de toppen van mijn tenen moeten lopen. Constant moest ik op mijn hoede zijn.

Nu is het mijn missie om uit te dragen dat Pim geen racist was. In België weten ze dat nu wel, daar heb ik vorige week een paginagroot interview gehad, maar in bijvoorbeeld Spanje denken ze echt dat hier de tweede Hitler is vermoord. Onlangs zat ik bij Barend en Van Dorp en had ik van te voren twee afspraken gemaakt. Ik zou uitgebreid mogen vertellen over de demonisering van Pim en Jan Mulder zou zich kritisch maar wel fatsoenlijk opstellen maar dat deed 'ie dus niet. Hij deed gewoon onbeschoft. Frits Barend was netjes, maar Henk van Dorp hield zich ook niet aan de afspraken.

Ik was pas halverwege mijn eerste zin toen Van Dorp me al meteen onderbrak en zei dat ik mijn hele demoniserings-theorie maar uit mijn hoofd moest zetten omdat Pim minister Borst ook gedemoniseerd zou hebben. Toen was ik eventjes helemaal uit het veld geslagen. Want ik heb in Nederland nooit iemand gesproken die mevrouw Borst voor een terrorist aanzag, maar Pim werd over de hele wereld wel voor een gevaarlijke racist aangezien. Daarna heb ik me wel in weten te houden, maar van binnen kookte ik. En die Mulder is dan zogenaamd grappig met zijn vragen over waarom ik niet meteen gestopt was na de moord op Pim. Ja hallo, hoe zou je zelf reageren?

Ik zat in een roes waar ik nu pas uit ontwaak. Dat soort 'humor' daar walg ik van. Die Jan Mulder moet zichzelf maar eens kritisch afvragen of hij niet al te lang bij Barend en Van Dorp zit. Die man is niet goed in z'n hoofd. Pim werd vergeleken met Hitler, Mussolini, Le Pen en ga maar door. Zelfs Anne Frank werd er bijgehaald. Een allochtone vrouw vertelde op televisie dat toen zij op vakantie was haar dochtertje niet meer naar Nederland terug durfde 'vanwege die enge man'. Dat vond Pim heel erg en bovendien levensgevaarlijk. Pim zei toen al: 'Mijnheer Kok, u bent de minister-president van alle Nederlanders, dus ook van mij. Ik vraag u: stop met de demonisering van mijn persoon.' Vreemd trouwens dat Pim in maart nog door velen werd afgeschilderd als racist en in mei opgehemeld werd als een eerlijke oprechte man met een loepzuivere visie. Een visionair, dat was hij! Hij bleek alleen een gevaar voor de bestaande machtsblokken. Pim vond het zelf ook heel erg dat Kok niets tegen het demoniseren deed en er zelf ook nog een schepje bovenop deed door te zeggen dat Fortuyn zorgde voor een tweedeling in ons land."

"Pim heeft Kok nog 'off the record' benaderd met de vraag een oproep te doen om het demoniseren te stoppen. Maar toen dat niet lukte heeft hij op televisie gezegd dat 'als er op mij een aanslag wordt gepleegd kunnen ze niet zeggen daarvoor niet verantwoordelijk te zijn. Ze hebben immers wel het klimaat ervoor geschapen'. Kok heeft zelf verschrikkelijke dingen weggemoffeld. Dat 'ie het kabinet liet vallen vanwege Srebrenica daar was Pim ook heel boos over. En voor de tweedeling in Nederland is Kok zelf verantwoordelijk. Pim hield in de auto vaak hele betogen over de desastreuze gevolgen die Nederland de komende jaren nog zullen treffen als uitvloeisel van het beleid van Paars.

Onder regie van Wim Kok werd Nederland een 'alles-moet-kunnen-land'. Arme buitenlanders zijn bijvoorbeeld in trieste wijken gedumpt met een uitkering en krijgen overheidsinformatie in hun eigen taal. Dat is geen integreren. Pim had dat allemaal precies door. Grote groepen allochtonen die wél wilden aanpassen werden in de wielen gereden door allochtonen die dat niet wilden en daarbij nog gesteund werden door de overheid ook. En Kok hoefde zich na de val van het kabinet-Balkenende niet druk te maken over het feit dat de burgers zich weer zouden afkeren van de politiek. Want daar weten ze bij de PvdA alles van. Die partij heeft zichzelf totaal verwijderd van de arbeiders in onze maatschappij.

Want hoe blind moet je zijn als je Ad Melkert tot je kroonprins benoemd? En hoe wanhopig moet je zijn als je op de dag van de verkiezingen als minister-president op televisie de burgers weer niet serieus neemt en ze adviseert om met hun verstand te stemmen en niet met hun gevoel? Hoe heeft dit toch binnen een partij als de PvdA kunnen gebeuren? Welke dingen die het daglicht niet kunnen verdragen hebben zich daar afgespeeld? De goede mensen bij de PvdA hadden zelf hun conclusies al getrokken. Zoals Van Gijsel die zich met zijn onthullingen over de bouwfraude impopulair maakte. Of een gouden vent als Willem Vermeend die het na een hoop tegenwerking voor gezien hield. Zij wilden niet meer werken onder het juk van Kok en Melkert. De PvdA zag de bui al hangen en heeft er van alles aan gedaan om de opmars van Pim te stoppen.

In de laatste week zou zelfs Tony Blair nog naar Nederland komen om te vertellen welk gevaar er in Pim schuilde. Het is één groot internationaal netwerk met figuren als Kok, Blair en Clinton die overal hun tentakels in zetten. Het is zo gemeen en gemakkelijk om iemand een racist te noemen. En nu heeft zelfs de PvdA het er al over dat de integratie van buitenlanders harder moet worden aangepakt. Als je er zelf inzit, zie je pas echt hoe erg de hardwerkende eerlijke mensen door Den Haag belazerd worden. Veel Nederlanders zijn met al hun geld al de grens overgejaagd naar pakweg België, Frankrijk of Spanje.

En wat kregen we er voor terug? Juist: struikrovers, moordenaars, drugshandelaren, terroristen en verkrachters omdat die hier toch allemaal met fluwelen handschoentjes worden aangepakt. Ik ben daarover zwaar teleurgesteld. Voor mensen als bijvoorbeeld Jan Marijnissen van de SP, Femke Halsema van GroenLinks en premier Balkenende heb ik veel respect al ben ik het niet altijd met ze eens. Ik ben niet links en ik ben niet rechts. Discussiëren op grond van argumenten, zo zou het moeten zijn. Beleid ontwikkelen dat gestoeld is op de gedachte dat we terug moeten naar 'de menselijke maat' zoals Pim dat altijd zo mooi zei. Alleen dan komt het goed met Nederland."

*Hans Smolders: "Als je er zelf inzit, zie je pas echt hoe erg de hardwerkende eerlijke mensen door Den Haag belazerd worden"
(foto: Ron van Kuijk)

Hans Smolders vertegenwoordigt werkeljk de burgers in de gemeenteraad van Tilburg

Alle video's over Hans Smolders op een rij. Achter elke foto een andere
Radio-uitzendingen met Hans Smolders. Achter elke foto een andere

  Hans Smolders voor Radio Brabant over logo Tilburg
  Hans Smolders met een interview op de radio
  Hans Smolders over de laatste minuten van Pim Fortuyn op de radio bij Ruud de Wild
  Hans Smolders op de koffie bij Robert Jensen
  Hans Smolders gaat in 2006 meedoen met verkiezingen in Tilburg
  Hans Smolders met een overzicht van de gebeurtenissen in 2002
  Hans Smolders maakt de kachel aan met het rapport van de Commissie van der Haak