Actuele verslagen en commentaren om onwaarheden en ontbrekende vragen over de Bijlmerramp aan de orde te stellen


Burgers & Bijlmer . . Bijlmer enquête . . Doemvlucht <===> Kamerzetel 151. . SDN . . Heijboer

Dagelijks verslag van de Bijlmer Enquête door Pierre Heijboer op televisie

Homepage Pierre Heijboer
OPROEP


Pierre Heijboer analyseert:

de parlementaire enquête over de Bijlmerramp


Dag 44

Bijlmer-enquête Actueel op 11 maart 1999


Een oud minister-president als detective


Interessant verhoor van de heer Lubbers, tijdens de Bijlmerramp minister-president. Hij blijkt persoonlijk op speurtocht te zijn gegaan naar zendingen DMMP, vanuit de VS naar het Israël Institute for Biological Research. Omdat Lubbers bindingen heeft met het moederbedrijf van de Amerikaanse fabrikant komt hij erachter de afgelopen jaren bijna een ton (duizend kilo) van deze grondstof voor het gifgas Sarin naar Israël is verzonden.

Mag hij dat vertellen van de Israëli's? Waarschijnlijk wel. 'Laat ze maar weten dat ook wij zonodig gifgas kunnen gebruiken,' zal men in Tel Aviv denken. Zowel Lubbers als zijn opvolger, premier Kok, spraken over boosheid c.q. teleurstelling over het gebrek aan medewerking van Israëlische kant wat betreft het bekend maken van de lading.

Komedie?

De beide heren moeten toch weten dat de lading van een vrachtvliegtuig van El Al, dat vracht vervoert van de VS naar Israël, door de Israëli's bijna automatisch als 'militair geheim' wordt geclassificeerd. En niet ten onrechte natuurlijk.

SDN-rubrieken
Klankbord voor slachtoffers Bijlmerramp
Overzicht van de verhoren van de parlementaire enquête over de Bijlmerramp