Groene stroom verhult subsidiemisbruik. De overbodige € 1,3 miljard subsidie moet naar de duurzame Nuloptie van Edelchemie

Ir. Leo Nevels: De nieuwe Politicus

Edelchemie. . . Kamerzetel 151 . . . Klokkenluiders <====> SDN . . . Crisisdebat

Aan het einde van de twintigste eeuw beginnen nieuwe opvattingen

Edelchemie Panheel BV

Edelchemie Panheel B.V. - Postbus 5008 - 6097 ZG Heel
St. Antoniusstraat 15 - Tel. (0475) 572220 Fax (0475) 572835De nieuwe Politicus

Panheel, 31 december 1998


Aan het einde van de twintigste eeuw beginnen nieuwe opvattingen m.b.t. openheid en verantwoording afleggen door te dringen.

  • Bill Clinton moet opening van zaken geven zelfs m.b.t. zijn privé-leven.
  • Soeharto moet aangeven hoe hij 25 jaar lang, elk jaar, drie miljard (3000 miljoen) gulden kon stelen van zijn eigen volk.
  • Willy Claes wordt veroordeeld.

  • Pinochet wordt ter verantwoording geroepen etc. etc.

Een hoopvol begin van een nieuwe manier van omgaan met bestuurders. De grenzen van het aardse systeem zijn in zicht gekomen. lokaal, provinciaal, nationaal, continentaal, mondiaal is de menselijke invloed geworden. op alle gebieden begint dit door te dringen. Er steekt een nieuwe gedachtenwind op. Het roer moet om. Wij moeten af van de "old boys", die hun kennisgebrek moesten goedmaken door het opzetten van netwerken en belangenverstrengeling.

Nieuwe politici moeten veel kennis bezitten en persoonlijke ervaringen verwerven. Dit kost studie en veel werk. Het leggen van dit fundament voor politiek functioneren vergt persoonlijke diepte-investering. Nieuwe politici moeten visie ontwikkelen en daadwerkelijk bezig zijn op alle fronten van de samenleving. Zij werken meer dan normaal, ook 's avonds, in weekends, tijdens vakantie. Zij hebben recht op een riant salaris in een welvarende samenleving. De gemaakte kosten in het belang van hun werk als politicus worden natuurlijk vergoed.

Elk jaar leggen ze in alle openheid aan het volk uit hoeveel bezit zij hebben. corruptie en belangenverstrengeling worden door de nieuwe politici gezien en ervaren als absolute doodzonde. De eerste regel in de statuten van de nieuwe politieke partij begint met dit "Statement". Als nieuw bestuur stoelt op de hierboven bedoelde nieuwe politici, is er hoop op een duurzame samenleving in de 21ste eeuw. Bij de komende Statenverkiezingen kunnen de burgers van een welvarende staat reeds laten zien hoe ze denken over de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. Ik ken een eerste nieuwe politica; Gonnie Meerten, een Limburgse volksvrouw, lijsttrekker van de S.O.L.

Panheel,

31.12.1998