Netwerkuitzending van 22 juni gecensureerd!


EuroStaete . . . EKC . . . Milieu . . . Klokkenluiders <====> SDN . . . Milieudefensie

Het internet is de enige informatiebron zonder censuur

Waar blijven de koppelingen tussen de websites van mensen op internet die
kritiek hebben op de politiek, de media en de ratrace die economie heet??


Wanneer vermelden kranten en omroepen via tv eens de vindplaatsen van particuliere informatie?

Op 22 juni werd in het TV-programma Netwerk een uiterst felle kritiek geleverd op ons parlementaire stelsel en de integriteit daarvan. Met name over het doordrukken van de regering en grote (regerings)fracties van de aanleg van de Betuwelijn. Daarbij bleek elke werkelijk democratische controle afwezig.

Politicoloog Roscam Abbing uitte op televisie de scherpste aanval op het politieke systeem ooit. Wat echter oplettende mensen grote zorgen maakt was het feit dat normaliter de Netwerk-uitzendingen tot 02.00 uur 's nachts worden herhaald. Ongeveer 6 keer derhalve. Wat schets mijn verbazing dat nu in de nacht van 22 op 23 juni 2000 deze fantastische televisie-uitzending van de redactie van de AVRO maar een enkele keer werd herhaald.

Zonder spoken te willen zien meen ik dat er vanuit 'het torentje van Eef Brouwer' of een ander machtscentrum een telefoontje naar de redactie van Netwerk is gegaan om deze herhaling onmiddellijk te stoppen, omdat deze zo schadelijk is voor het imago van het parlement, de Nederlandse politiek in het algemeen en de regering in het bijzonder.

Met alle felle kritiek die ik heb op de 'selectie' van het nieuws - wat voor mij pure censuur is - maak ik de redactie van Netwerk een groot compliment voor het maken van deze klokkenluidersuitzending waarvan er nog vele - helaas - zullen moeten volgen.

Met kritische groet,

R.M. Brockhus (sysop SDN)