De zeven plagen van Nauta Dutilh
Quekel homepage . . . . . SDN Homepage . . . . Schandpaal

Een artikel uit Quote nr. 237 van Juni 2005, "De zeven plagen van Nauta" dient elke beschermer van onze Nederlandse Grondwet en onze Nederlandse Rechtstaat verplicht te lezen. Meer informatie over Nauta Dutilh op nauta-dutilh en http://www.sdnl.nl/parmalat.htm">www.sdnl.nl/parmalat.htm en nog meer over Nederlands (on)RECHT op www.sdnl.nl/quekel-procesmonopolie.htm

BELANGRIJK NIEUWS I


In Amerika worden advocaten uit het ambt gezet en in de gevangenis gegooid
indien ze betrapt worden op verkeerde "billing", zie hiervoor de film "The Firm"

http://www.Advocatie.nl [klik hier]

Bestuurscrisis bij NautaDutilh, DB treedt af


Job van der Have
Bij NautaDutilh, het grootste advocatenkantoor van Nederland, is een vertrouwenscrisis uitgebroken. Managing Partner Joan van Marwijk Kooij blijkt al weken niet op kantoor te zijn geweest. Daarnaast heeft de andere Managing Partner Job van der Have laten weten komend weekend te zullen vertrekken. Hiermee wil hij de weg vrij maken voor een nieuwe bestuursstructuur. Op afzienbare termijn zal hij de advocatuur verlaten, bevestigt Van der Have. NautaDutilh houdt komend weekend een partnermeeting in Marbella.
De vertrouwenscrisis heeft diverse oorzaken. Genoemd worden de ongelukkige communicatie door het bestuur in de Parmalatzaak en personele onrust. Op basis van interne notulen en diverse bronnen kan worden geconcludeerd dat de personeelscrisis is veroorzaakt door een te grote groei in het verleden. Om de organisatie rendabeler te maken worden onaangename maatregelen genomen. In De Stand van de Advocatuur was NautaDutilh al de op een na snelste daler in het aantal advocaten. Deze trend zet zich in 2004 voort. Dat niet al deze mensen vrijwillig de organisatie verlaten blijkt uit diverse aanvaringen. Van der Have bevestigt strubbelingen in het verleden: "Er zal best een enkeling ongelukkig zijn, maar de meerderheid heeft alle vertrouwen in de toekomst van onze organisatie".
Joan van Marwijk Kooij

P&O manipuleert beoordelingen
De verschillende managers van de praktijkgroepen zijn begin 2004 verzocht "nog eens goed naar de bezetting van zijn/haar praktijkgroep te kijken". Dit heeft geleid tot een grote onrust. Zo wordt geklaagd dat jaarlijkse beoordelingen "worden geschreven met in het vooruitzicht een exit gesprek". In de afdeling P&O heeft men geen vertrouwen blijkens de vraag "of P&O wel voldoende geëquipeerd is om de kwaliteit van de beoordelingen te bewaken".

Junioren schrijven niet-gewerkte uren
Een medewerker van Nauta vertelt: "Aangezien het bestuur noch de criteria noch de termijn voor de aangescherpte beoordelingen bekend wilde maken, leidde dit tot een revolte. Er was sprake van grote onrust en veel junioren voelden zich gedwongen veel meer uren te schrijven dan er feitelijk werden gewerkt."

Konijn Fonteijn
Het recente bericht dat het kantoor op zoek zou zijn naar een externe man/non-lawyer, als Chief Operational Officer (COO) is volgens bronnen "het konijn dat de oplossing moest vormen voor de incompetentie van het zittende bestuur." Een aantal partners zal een deeltijd bestuurslidmaatschap op zich nemen. Een van de namen die wordt genoemd is die van Chris Fonteijn, hoofd van de praktijkgroep Energy & Utilities in Rotterdam.
Auteur: Micha Kat.
Datum bericht: 23/06/2004

Via onderstaande links kunt u meer informatie vinden:
terug verder zoeken stuur door reageer! stuur uw persbericht