De Telegraaf: Het eindeloze gevecht tegen de ongecontroleerde macht van het justitieapparaat

Antecedentenregister RM . . . . SDN homepage . . . . Mijn Pleidooi

A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z

De complete overheid gaat voor schut met het boek van Ad van Velsen: Mijn Pleidooi

Ad van Velsen publiceert over zijn ervaringen met Justitie en politie. Het kostte hem 'n jaar gevangenis.

Driebergen, 1 november 2005

Misbruik van macht door de politie in Driebergen

De auteur van het boek "Mijn Pleidooi" Ad van Velsen parkeerde zijn auto voor een boekhandel in Driebergen om de winkelier zijn boek ter verkoop aan te bieden. Hij zette de parkeerschijf op de juiste tijd en ging de winkel binnen. De maximale parkeertijd was negentig minuten, maar na twintig minuten kwam Ad van Velsen weer terug bij zijn auto en zag dat onder de ruitenwisser een parkeerbon was geschoven.

Hij zag twee politieagenten bij zijn wagen staan die kennelijk de vermeende overtreding hadden verbaliseerd. Van Velsen was het daarmee niet eens en vroeg de heren agenten waarom zij hem onrechtmatig een bekeuring aansmeerden, terwijl hij nog geen half uur geparkeerd stond. De aenten grijnsden hem aan en lachten hem letterlijk uit, want zij kenden van Velsen goed en zij waren de strijd om recht van Van Velsen tegen de gemeentepolitie van Driebergen nog niet vergeten.

De conclusie is helder, deze dienders van Sint Hermandad namen gewoon wraak op Van Velsen, omdat hij weerstand bood tegen de overmacht van het politie- en justitie-apparaat. Die wraak meenden zij te kunnen nemen, omdat zij er vanuit gaan dat nooit iemand hen van misbruik van macht zou kunnen beschuldiging, wat bij deze juist wel is gebeurd. Het misbruiken van een ambtelijke machtspositie tegenover de burger is o.i. na moord zo ongeveer het zwaarste delict dat gepleegd kan worden.

We zullen bij de SDN dan ook met argusogen de gedragingen volgen die de commissaris van Politie en de burgemeester van Driebergen in deze zaak gaan vertonen. Een dergelijke misdraging van ambtelijk personeel is niet alleen onacceptabel, maar ook zeer strafbaar.

Wordt vervolgd

Kopie van de bekeuring

Inhoudsopgave van de website met ondersteundende documentatie


A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z


Gepubliceerd bij: St. Sociale Databank Nederland