Meisjes worden al tijdens hun verblijf in Alexandra geronseld door pooiers
Kinderbescherming . . . Jeugdzorg . . . Klokkenluiders <====> SDN . . . Schandpaal

Harreveld schendt de grondwet m.b.t. art 13 en het briefgeheim

03-10-2000 09:10:00

  Onderzoek naar `loverboys`

Van een onzer verslaggevers

ALMELO/DEN HAAG - In opdracht van minister B. Korthals van justitie wordt onderzocht of meisjes uit het Jongerenhuis Alexandra Sector Alexandra in Almelo door zogenoemde `loverboys` worden geronseld voor de seksbranche.

Daar zijn op dit moment geen aanwijzingen voor, schrijft de minister naar aanleiding van Tweede Kamervragen. Hij noemt de zaak desondanks `ernstig genoeg` voor nader onderzoek. Deze kwestie is aangezwengeld door een oud-medewerker en enkele ouders. Zij hebben op internet seksueel getinte foto`s van meisjes van het Almelose internaat geplaatst. Hiermee willen ze aantonen dat meisjes al tijdens hun verblijf in Alexandra worden geronseld door pooiers. Ondanks verzoeken van zowel de directie van Huize Alexandra als het ministerie van justitie zijn de foto`s niet van internet verwijderd.   Persbericht

  Harreveld schendt de grondwet:
  m.b.t. art 13 en het briefgeheim

  Wordt verwacht binnen 24 uur:

De Telegraaf van zaterdag 07 mei 2011, 09:47 | 23 reacties
| lees voor

'Pooierboys ronselen meisjes in jeugdinstellingen'

DEN HAAG -  SP-Kamerlid Nine Kooiman wil meer aandacht van het kabinet voor de ronselpraktijken van pooierboys in jeugdzorginstellingen. Dat blijkt uit vragen die ze heeft gesteld aan de minister van Veiligheid en Justitie en de staatssecretaris van VWS.

Pooierboys komen soms door geweld binnen om de toch al kwetsbare meisjes in de instellingen voor de prostitutie te winnen, aldus Kooiman, maar ook 'vermomd' als uitzendkracht.

Het probleem zou met name in Limburg toenemen


Steun SDN op bankgiro NL93 RABO 0339 9134 44 Stichting Sociale Databank Nederland
E-mailadres:
johnhop@hetnet.nl
Site adres: http://www.sdnl.nl/harreveld-2.htm
Westkade 227, 1273 RJ Huizen (NH)
Tel.: 06-17125374

Disclaimer