De Groenen herrijzen als een Fenix uit de as (Radiospot)

Kiesraad . . Groenen Oedenrode . . De Groenen <==> SDN . . EuroStaete . . Groenen Heusden

De Groenen doen mee met de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010
Introductie + specifieke standpunten van De Groenen in Sint-Oedenrode
Vraag aan Kiesraad over deelname van De Groenen aan de verkiezingen
Rooise ondernemers georganiseerden een lijsttrekkersdebat in De Beurs

De Groenen
DE GROENEN - Heusden

Hallo Heusden! Ik ben Bianca van Dijk, lijsttrekker van De Groenen lijst 8. Ik ben 38 jaar, getrouwd met Michel en trotse moeder van 3 kinderen Andres, Dave en Roniek. Wij wonen in Elshout waar ik geboren en getogen ben. Veel mensen zullen mij (her)kennen van toneelvereniging 'Zoeklicht' uit Elshout waarvan ik al bijna 25 jaar actief lid ben.

Wat een mooie oude beukenhaag met een bramenstruikje erdoor verweven teweeg heeft gebracht, heeft als resultaat dat ik De Groenen ga vertegenwoordigen als lijsttrekker in de gemeente Heusden. Door het illegaal rooien van die beukenhaag in de gemeente Heusden en deze illegaal weer te plaatsen in de gemeente Sint-Oedenrode, kwam ik, dan wel niet gevraagd, terecht in de duistere gemeentepolitiek van gemeente Heusden. Ik heb ondervonden dat vrijheid, openheid, eerlijkheid, gelijkheid en transparantie ver te zoeken is binnen de gemeente Heusden. Wetten, rechten en plichten worden niet altijd nageleefd of wordt zich niet altijd aan gehouden. Als je uitleg, opheldering, of een duidelijk "to the point" antwoord wil krijgen, wordt er omheen gedraaid of je krijgt helemaal geen antwoord.

Hieruit blijkt dat er veel tweede agenda en/of achterkamertjes politiek is binnen de gemeente Heusden. Dit moet ophouden. Iedere burger moet gelijkwaardig zijn. Ik denk dan zeker aan een transparante politiekvoering. Iets wat illegaal is of je het nu hebt over bijv. een bouwvergunning of iets wat in een later stadium niet volgens een bepaalde vergunning is ontstaan, dus illegaal, dan moet het niet zo zijn dat we dan een zogenaamde legaliseringsprocedure op gaan starten. Een leefbare gemeente behouden voor ons allen, maar zeker ook voor onze kinderen en kleinkinderen. Ik dank nog steeds die oude beukenhaag dat deze Sint-Oedenrode en Heusden bij elkaar heeft gebracht. Samen staan wij voor veranderingen. Samen staan wij voor de nieuwe politiek !

Ik ben samen met anderen kandidaat voor de gemeenteraad

De poster van De Groenen in de gemeente Heusden