De Groenen herrijzen als een Fenix uit de as (Radiospot)

Kiesraad . . Groenen Oedenrode . . De Groenen <==> SDN . . EuroStaete . . Groenen Heusden

De Groenen doen mee met de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010

Partij De Groenen steunt Herman van Veen en het vrije woord

    november 10, 2009 door cohesie
 

Het is niet niks wat Herman van Veen is overkomen. Hij heeft zijn mening gegeven over de PVV van Geert Wilders en de autoritaire organisatievorm van deze partij. Hij vergeleek die vorm met de NSB uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Herman van Veen kreeg veel hatemail tot bedreigingen aan toe. We leven met hem mee en vinden het heel vervelend voor hem.

Ook voor onze samenleving waar blijkbaar zoveel onderhuids ongenoegen is dat massaal gekozen wordt voor intimidatie om iemand het vrije woord te ontnemen. Indien de PVV zegt voor vrijheid te staan betekent dat dat zij die vrijheid van het woord iedereen toestaat en niet alleen zichzelf toe-eigent.

Ik ontmoette Herman van Veen in Utrecht tijdens de verkiezingscampagne van De Groenen voor de Europese Verkiezingen. In ons gesprek deelde hij mee dat De Groenen zijn partij is. We zijn daar enorm trots op. Groot strijder tegen de wereldarmoede en kindersterfte. En voor het vrije woord. De Groenen steunen hem daarin van harte. Tegen Wilders-aanhangers willen we zeggen: Stop. Stop direct met het belemmeren van mensen die gebruik maken van hun recht op vrijheid van het woord. Dat is een groot goed in onze samenleving die ook door de politieke partij De Groenen van harte wordt ondersteund.

Namens De Groenen

Paul Freriks, voorzitter.