Het berouw komt na de zonde. FNV erkent fouten. Nu nog het excuus en de compensatie
Klokkenluiders . . . Armoede . . . Klokkenluiders <====> SDN . . . Schandpaal

Maar, is dat niet heel erg laat na een daling van de netto-koopkracht met 23%

Huizen, 5 april 2000

Federatie Nederlandse Vakbeweging
Naritaweg 10
1043 BX Amsterdam
fax 020-6864267


L.s.

Vandaag 5 april 2000 las ik in de Volkskrant op pagina 7 dat jullie pleiten voor een generieke (Lubberiaans voor: algemene) verhoging van de minimumuitkeringen. Bravo.!! Applaus, adhesie, enz..!! Maar, is dat niet heel erg laat na een daling van de netto-koopkracht met 23% ?

Mijn vraag aan jullie is: Wanneer gaan jullie een soort 'februari-staking' organiseren? Want tot nu toe hebben jullie - ook voor de eigen werkloze leden - nog geen enkel uurtje gestaakt in de afgelopen twintig "salami-jaren".

Zelfs het IMF zou voorstander kunnen zijn van een staking tegen de armoede van miljoenen mensen in Nederland; juist omdat in diezelfde Volkskrant, op pagina 3, Gerrit Zalm samen met het IMF een opzetje maken naar VVD-model. Dit om de groeiende werkgelegenheid - die met een flink groeiende economie gepaard gaat - wat af te remmen en te voorkomen dat naast de lonen van de werkenden - maar vooral van de niet-werkende ultieme minima - alle inkomens aan de basis gaan stijgen vanwege het marktmechanisme van vraag en aanbod. Het gevaar voor inflatie dreigt dan, en dat is na de kapitaalvernietiging (WOL en Microsoft) op de beurs een pestilentie die absoluut voorkomen moet worden. Nietwaar? Handhaving of uitbreiding van de armoede en onderbetaalde arbeid zijn verre te verkiezen boven een herverdelingsinflatie van de welvaart ten koste van de beleggers. Waar zitten die trouwens?

Laat mij weten wanneer jullie een sollicitatiestaking voor werklozen en arbeidsongeschikten gaan organiseren in de lijn 'Zalm-IMF', dan geef ik daar op de Sociale Databank Nederland alle aandacht aan. Natuurlijk moeten jullie dan wel de ruimgevulde stakingskassen openen om de sancties van de "Sociale"-"Diensten" te compenseren; want ambtenaren van 'sociale' diensten kunnen verschrikkelijk asociale maatregelen treffen tegen hen die zich te weer durven stellen tegen de arbeidsdwang op het door nu ook door jullie erkende te lage minimumloon.

Wanneer hoor ik wat; en doe Lodewijk de Waal van mij de persoonlijke groeten. Hij weet.

P.s.: Over ca. twee weken komt de eerste cd-rom van de SDN uit. Jullie krijgen er ook een paar.

Groetjes,

Rob Brockhus
Westkade 227
1273 RJ Huizen
035-5244141


E-mail aan de Sociale Databank Nederland