Kredietcrisis was in 1996 al in de maak, waarschuwingen ten spijt! Moet u rente betalen over nieuw geld van DNB?

De Staatsschuld: wat is geld eigenlijk? Weet u het, de politici, de media?

Leef bewust . . Kamerzetel . . Klokkenluiders <===> SDN . . Crisisdebat . . MenS

Rob Brockhus wil innovatie in de democratie Lea Manders en haar visie op de politiek

Politiek vanuit het hart (kandidaten)

Kernpunten om journalisten en politici goed te kunnen antwoorden

Eindelijk een omroep die tegengas durft tegen. De partijen deden dat in de debatten nog steeds niet ..!!

From: SDN
Sent: Friday, May 28, 2010 12:14 PM
Subject: Fw: Vragen die als maar niet gesteld worden...!
 
De heer Linsen heeft u meneer Roemer gisteravond aan u persoonlijk een enveloppe met brieven overhandigd.
Een daarvan is de onderstaande. De Netwerkuitzending is misschien het breekijzer om een progressief kabinet te
krijgen. Maar dan moet er wel gehamerd worden op de essentie van de crisis en de kloof tussen burger en politiek.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Aan Emile Roemer, fractievoorzitter van de SP

 

Geachte, heer Roemer,

 

Allereerst mijn compliment voor uw optreden in het debat van 26 mei jl. Misschien hebt u daarmee enkele zetels teruggewonnen die in de peilingen zijn verloren gegaan. Ik begrijp dat u een zogenaamd 'linkse' regering wenst, maar daarvoor zal toch een andere discussie moeten worden gevoerd. Als onverkiesbare kandidaat bij een nieuwe partij - Partij voor Mens en Spirit - sta ik op plaats elf. Dat is voor u niet interessant, maar de boodschap die ik heb zeker wel.

 

Ik wil twee essentiële zaken aan de orde stellen 

1) Het recht van inspraak van de burger in de Tweede Kamer tijdens het Vragenuurtje

2) Een open discussie over de geldpolitiek. Dit laatste zal u niet verbazen gezien de crisis.

U kunt mijn pleidooi zien op:  Youtube

In de discussie in Carré kwamen die onderwerpen helemaal niet aan de orde. Het was geneuzel op de vierkante millimeter. Een beetje naar link en een beetje naar rechts met veel nee-geschud als iemand iets te berde bracht. Dat brengt een sociale en linkse coalitie niet dichterbij. Iedereen weet dat het bankensysteem en de graaicultuur oorzaak is waar de rechtse politici de rekening willen leggen bij de mensen met de laagste en middeninkomens. De beschaving voorbij dus !! De koopkracht die ontstond uit het niets verdwijnt weer in het niets en de regeringen moeten maar zien hoe zij dat gigantische gat opvullen. Die 750 miljard voor de zuidelijke staten is een praktisch voorbeeld. Geld dat nooit terug zal komen en dat hoeft ook niet (kan ik uitleggen).

 

Ik wil u voorstellen eens contact met mij op te nemen en de rechtse partijen de wind uit de zeilen te nemen door enkele fundamentele vragen te stellen. Ik heb dat op de website van de Sociale Databank Nederland al gedaan, maar dat heeft pas effect wanneer die vragen in de politieke discussie worden ingebracht.

 

Wat mij opviel is dat bijvoorbeeld klakkeloos een huurverhoging door vrijwel iedereen al 'normaal' werd geaccepteerd in plaats van een huurverlaging in overeenstemming met de daling van de huizenprijzen. Ik weet dat dit pijnlijk is voor de beleggers, maar ik meen dat die geen van allen naar de voedselbank moeten; en dat de corporaties tientallen miljarden als reserve hebben en veel daarvan in de lagelonenlanden in het oosten van de EU wordt geïnvesteerd, omdat zij als projectontwikkelaar gouden winsten willen scoren met de stijging van de waarde van het onroerend goed over pakweg 10 jaar.

 

De bonussen en gouden handdrukken liggen al klaar voor de bestuurders van deze geprivatiseerde organisaties die hun opdracht van het verzorgen van woonruimte voor de Nederlandse bevolking allang zijn vergeten. Politiek bepaald overigens. Dat geldt overigens ook voor ander infrastructurele zaken.

 

Vragen die als maar niet gesteld worden.....!!

 

De VVD zegt 400.000 banen te scheppen. Nu maar wachten op de personeelsadvertenties van de VVD, de geboden salariëring en emolumenten en natuurlijk een vaste aanstelling. Daarnaast wil men weten wie de financiering voor de VVD van die banen heeft geregeld. Of zonder commentaar van de media één miljoen banen op te knippen in deeltijdbanen!  

 

Aangezien de innovatie in de politiek geen kans krijgt in de media blijft alles bij het oude zolang cruciale zaken als de geldpolitiek en het inspraakrecht van de burger in het Vragenuurtje niet worden aangekaart. U kunt het slopen van de laatste sociale bescherming tegen de wetten van de jungle in de vrije markt alleen maar stoppen wanneer u de leugen die regeert durft aan te pakken.

Een van de vragen over de koopkracht is het gevolg van de daling van de euro waardoor alle ingevoerde grondstoffen en producten als aardolie veel duurder worden en dus de koopkracht van vooral de minima ernstig aantasten. Niemand had het daarover. Zelfs de SP niet. Ik nodig Netwerk uit om dat effect toe te voegen aan de uitzending waarover Mark Rutte zo pissig was. De waarheid in de verkiezingssprookjes vertellen word kennelijk niet gewaardeerd. Ook ik ben nijdig, maar dan omdat de nieuwe partijen geen kans krijgen hun voorstellen te doen bij de omroepen.

 

M.vr.gr.
 
R.M. Brockhus
Westkade 227
1273 RJ Huizen
E-mail:
sdn@planet.nl
Website: http://www.sdnl.nl
Tel. 035-5268153

 

Hieronder de video van de sociale betrokkenheid van Emile Roemer bij de
protestvergadering van de bewoners van de gemeente Zevenaar e.o. op 7 mei 2007.

Het pleidooi van Rob Brockhus voor inspraak in het parlement voor de burger
en de dringend noodzakelijke open discussie over de geldpolitiek en werkgelegenheid