Ed vd Meulen: Macro-economie versus de veel betrouwbaardere econometrie

Economie . . . . . SDN . . . . Schandpaal . . . . . Topics

Macro-economie versus de veel betrouwbaardere econometrie

Maar hopend dat jullie de emails ontvangen.

www.zibb.nl/nieuws/nieuwsselectie/nieuwsbericht/asp/artnr/1408162/versie/1/index.html

Dit is zo in de meer radende dan wetende macro-economie waar, maar niet in de veel betrouwbaardere econometrie zo.
Een andere reden om de econometrie in te voeren. 40 jaar geleden al en Nobelprijs gekregen voor econometie. En nog die slappe raadregeltjes gebruiken.

En nu het verschil

In de gewone macro econonomie modellen gebruikt men veel alleen geschatte cijfers en een paar gemeten cijfers.

In de econometrie begint het met de micro-economie. Met ook vaardigheden van het personeel en die factoren blijven dan. Daar zijn dus mensen die wat kunnen en niet alleen hun salaris. En de factoren moeten ook blijven in de econometrie met locaal ook verliezen van mensen die emotioneel iets verprutsen. Ook al een Nobelprijs voor gegeven. Maar telkens weer niet toegepast. En dat komt men wel tot betere en betroubaardere conclusies.

Dit bericht van de OESO wil armen armer houden en rijken rijker maken. Want de gewone economie is in het voordeel van alleen de rijken. Wij noemen dat de associale kijk. Niet geloven die dingen.

Stelling uit de econometrie:

Het maakt voor de echte economie niet uit wie meer verdient de arme of de rijke. Beide geven ze het uit. De rijkste  mensen voor de financiele markten en de oververhitting daarvan. Te hoog gewaarde fondsen die ook in kunnen storten. Bedrijven kunnen erdoor failliet gaan. Heel riskant voor de economie. Maar dat noemen ze mooi niet. De arme geeft het aan eten uit. Misschien ook wat te veel. Maar voor de echte economie maakt het geen echt verschil.

Val deze stelling uit de ecometie maar eens aan.

Ik vertel al de hele tijd dat we econometrie nodig hebben. Dan hebben juristen het makkelijker die misruling terug te draaien. Dat moet toch duidelijk zijn. Macro economie is de tool van het groot kapitaal zelf.

Personeel verdient. Wat kost het. Maar het kost ook meer want de grootaandeelhouder wil ook verdienen. Dat doet het personeel ook. Maar waar wordt zoiets in die waardeloze macro economie gebruikt. Nee het personeel verdient het salaris. Maar in feite veel meer. Dus gooi die gewone macro economie maar weg. Het geeft een vertekend beeld.

Emotionele beslissingen zijn op de financiele markten schering en inslag en altijd riskant en met verliezen. Die tellen in de econometrie als locale verliezen. Alles veel eerlijker. Maar waar zijn die verliezen in de economische modellen. Dat staat er helemaal buiten. En zo zit er nog veel meer bedrog in gewone macro economie. Het volgen van een paar regeltjes.

Nog duidelijker. Stel het lukt dat het personeel de krant overneemt. Ja dan verdienen ze wat meer als de krant goed loopt. Maakt het uit dat u wat meer verdient of dat die grootaandeelhouder het geld gekregen zou hebben. Helemaal niets. U kan het zelfs ook in aandelen doen. En dan is het zelfs helemaal precies hetzelfde. Maar voor de echte economie maakt het niets uit. of je het aan armen geeft of aan wiie ook. Het maakt geen donder uit.

Het is allemaal bedrog.

Er zijn al veel scholen economie. Maar deze ene blijft want hij is in het voordeel van het grootkapitaal. Wetenschappers hebben de veel betere econometrie al lang op tafel liggen. Maar door de weerstand van hetzelfde grootkapitaal komt dat er niet in. Maar in de Nieuwe ERA juist wel. Want dat is eerlijker.

Dus we hebben in de ERA zeker econometrie nodig. Nou Rotterdam kom maar op. Vroeger was er Heertje. Rotterdam kan er mee op de wereldkaart komen. Heertje vond het economie onderwijs op middelbare scholen al niets. Hij wou wel uit eigen zak een boek maken. Maar nee de regering wou het niet. Bemoeizucht. En wij zetten zonder de regering en zonder de overheid het middelbare school onderwijs weer op poten met ineejns feestlessen. Met dezelfde leerkrachten want die leren het van te voren even. Ze hebben al een voorsprongetje. En voor dezelfde kosten vele maken beter onderwijs. Reken maar dat zij dat goed doorgegeven hebben. In het hele onderwijs wellicht.

vriendelijke groeten

Ed

---------
To:
geurts@knmi.nl, info@iisg.nl, VARA@vara.nl, info@vpro.nl, info@belsat.e, update@updateinternational.com, info@haarlem.nl, postbus@zwolle.nl, info@clingendael.nl, nyfer@nyfer.nl, sdn@planet.nl, uvaweb2000info@uva.nl, info@central.hku.nl, Meningenpvda.nl, sp@tweedekamer.nl, Sosa.Amsterdam@INHOLLAND.nl, sosa.utrecht@INHOLLAND.nl , Sosa.DenHaag@INHOLLAND.nl, Sosa.groningen@INHOLLAND.nl, info@mission.org, predikant.amsterdamcentrum@ngk.nl, servicedesk@rc.rug.nl, redactie@mare.leidenuniv.nl, fractie.cda@arnhem.nl, bestuur@cdaarnhem.nl, griffie@eerstekamer.nl, nrc@nrc.nl, groene@groene.nl, TG-Bestuur@tnw.tudelft.nl, Landelijk.Secretariaat@D66.nl, <authorsupport@elsevier.com>, redactie.vn@weekbladpers.nl, computerbank@mbox.com.au, Internet@volkskrant.nl, PressOffice@elsevier.com, redactie@parool.nl , persbericht@fd.nl, uit@ad.nl, redactie@telegraaf.nl, redactie@eindhovensdagblad.nl, redactie@rotterdamsdagblad.nl, bert@mbfys.kun.nl, standpunt@ncrv.nl , Dik.Winter@cwi.nl, fractie@groenlinksrotterdam.nl, petervanheemst@xs4all.nl, MGarde@raad.amsterdam.nl, F.Halsema@tweedekamer.nl, andre.kooy@planet.nl, f.van.iperen@utrecht.nl, l.engbers@utrecht.nl, fjjgjanssen@hetnet.nl, c.a.engels@12move.nl, r.rikken@raad.arnhem.nl, info@fnvformaat.nl, naturalis@naturalis.nl, redactie@depers.nl

Voor hoge holle politici geschreven er staan geen moeilijke woorden in zoals quarks of zelfs huid. Mag het een laagje meer zijn. Stoot uw hoofd niet tegen het gelaagde glas in uw voorruit. Grappige ontkennertjes. Zie ze springen. (Uit hun vel, hoop ik).

Het totaal toneelstuk J'accuse zal het zijn een moreel gerecht. Daarin mag U meneer Balkenende als super pop fungeren die om zich heen slaat. De alwetende pop. Een godheid zelve. Alleen wij buigen niet voor u. Hij die het alleen wel af kan geïsoleerd in zijn selecte groep. En er is onder ons vast wel iemand die een prachtbaan wil hebben en contact heeft met toneelspelers. Dat mag zelfs ook een kunstenaar zijn. Of een journalist. Het gaat om de contacten met toneelspelers.

Ooeeeit!

En daarbij de internationale verdragen. De rechten van de mens. De rechten van het kind. De kleine groep man. De januskop. En menigeen buitengesloten.

Het probleem.

Meneer Balkenende luistert naar zijn kleine kring en niet naar god noch gebod. Kan dat allemaal zo?

Elke sportman weet makkelijk van verlies. Maar meneer Balkenende kan niet eens tegen verlies. Alle sportmensen zijn hem zo de baas. En maar internationale wetten overtreden, ook nog.

Juristen wat is er aan de hand?