Duurzaam Nederland een sociaal alternatief voor het al te rechtse (on) Leefbaar Nederland

Politiek . . . . . SDN Homepage . . . . Schandpaal
Rotterdam 22 maart 2002 _ _

POLITIEK ALTERNATIEF

Terwijl Pim Fortuyn zijn tanden kapot beet in de vorming van een Rotterdams college, werd hij zondagmiddag in zijn nationale campagne voorbijgestreefd. Zowel het programma als de kandidatenlijst van Duurzaam Nederland bieden talrijke alternatieven voor zijn beperkte denkbeelden over de grootstedelijke samenleving. Waar Pim Fortuyn alleen woorden voortbrengt, staan de kandidaten van Duurzaam Nederland klaar zich met woord én daad voor de opbouw van een betere en rechtvaardigere samenleving in te zetten.

In Congrescentrum Engels in Rotterdam presenteerde "Duurzaam Nederland" zich landelijk. De samenstelling van ledenbestand, bestuur en kandidatenlijst van Duurzaam Nederland vormt een vrijwel exacte kopie van de bevolkingssamenstelling in de grote steden van Nederland, zeker wanneer wij een generatie vooruit kijken. Juist de aandacht voor onze samenleving in de toekomst maakt Duurzaam Nederland, zowel programmatisch als qua ledenbestand een unieke partij.

Het eerste landelijk partijcongres werd bijgewoond door enkele honderden leden en sympathisanten. De stemmingsronden voor de kandidaten voor de lijst voor de Tweede Kamer verliep op een bijna traditioneel Nederlandse wijze. Voor de eerste elf kandidaten werden zes tegenkandidaten gesteld. Dat betekende een uitloop van twee uur op het op het programma van het eerste congres van de Duurzaam Nederland.

Uiteindelijk resultaat voor de eerste twaalf kandidaten voor de Tweede Kamer:

 1. Dr. Seyfi Özgüzel
 2. Drs. Huib Poortman
 3. Djoel Bhoendie
 4. Ronald Zwiers
 5. Mr. Manuel Kneepkens
 6. Gülten Peker
 7. Hans Goosen
 8. Mehmet Sagsu
 9. Brahim Richelieu
 10. Douglas Anasagasti
 11. Jan Haanstra

De lijsttrekker van Duurzaam Nederland beseft dat er sedert de oprichting op 20 januari dit jaar er maar zeer weinig tijd beschikbaar is om de partij op de politieke kaart te zetten. Het belangrijkste op dit moment is om op zeer korte termijn in alle negentien kiesdistricten in Nederland voldoende steun te ondervinden. Alleen dan krijgt Duurzaam Nederland de kans zich landelijk te profileren. Fortuyn deed dat via het bedrijfsleven. Duurzaam Nederland doet dat via alle weldenkende mensen, met welke achtergrond, persoonlijke voorkeur en levensopvatting dan ook.

De belangrijkste uitgangspunten van Duurzaam Nederland zijn respect voor de medemens in al zijn diversiteit en een duurzaam milieubeleid, gericht op voldoende levensruimte voor toekomstige generaties.

Nadere info: Seyfi Özgüzel, tel: 06-53642897

  
  Namens het campagneteam :        (Duo) voorzitter:
  Huib Poortman              Seyfi Özgüzel
  Tel.: 010-2135315            Tel.: 010-2653621 / 06-53642897
  E-mail: hh.poortman@wanadoo.nl     E-mail: ssnt@planet.nl	
  Noordmolenwerf 258           Stationssingel 93b
  3011 DJ Rotterdam           3033 HG Rotterdam