Actuele verslagen en commentaren om onwaarheden en ontbrekende vragen van de commissie over de Bijlmerramp


Burgers & Bijlmer . . Bijlmer enquête . . Doemvlucht <===> Kamerzetel 151. . SDN . . Heijboer

Op Nauerna ligt een grote massa Bijlmerpuin

Om onnaspeurbare reden is een flink deel van het puin en afval naar België gebracht.

Kabelkrant Nieuws TV, editie Zaanstad

Publicatie d.d. 28-1-1999

De mannen in "witte pakken" bestaan! Sterker nog, in de nachtelijke uren na De ramp met de El Al Boeing (4 oktober 1992), hebben zij stortplaats Nauerna In Assendelft bezocht… Die onthulling doet K. Winkel, hoofd Logistiek van Afvalzorg Deponie, vandaag Op Nieuws-TV. "Op Nauerna zijn in de eerste of tweede nacht na de ramp puinresten van de in de Bijlmer getroffen flats gedumpt", vertelt Winkel na enig aandringen.

    VERSNELD PUIN AFVOEREN

Met Winkels' onthulling komt een eind Aan veel onduidelijkheid. Die bestaat sinds Afvalzorg-directeur Krom in 1998 uit de School klapte over mannen in het wit… "Vrij snel na de Bijlmerramp kregen wij een verzoek binnen van het coördinatieteam in Amsterdam om versneld puin te kunnen afvoeren", zegt Winkel. "Het was een uitzonderlijke situatie", vervolgt hij. Winkel benadrukt dat ook Nauerna-personeel soms witte pakken (overals) draagt.

    GING OM PUINRESTEN FLATS…

Directeur Krom van de NV Afvalzorg Noord-Holland vertelde vorig jaar dat Van het afval dat in 1992 werd gedropt, geen chemische samenstelling bekend Was. Van alle afval dat op de stortplaats Nauerna wordt 'aangeboden' is normaliter Altijd de chemische samenstelling bekend. "In dit geval zijn er inderdaad geen analyses gemaakt of bekend", bevestigt Winkel. Wel zegt hij te weten dat het om puinresten van de Bijlmerflats gaat.