Zwartboek Kinderbescherming op Internet


Jeugdzorg . . Arlette Heskes . . Klokkenluiders <==> SDN . . Jan Hop . . Kafka

Over de Jeugdzorg op de conferentie in Bladel van 21 september 2008


Het tragische verhaal over Arlette Heskes, die nu al ruim twee jaar bezig is om haar zoontje Leander terug te krijgen, Leander is meer dan twee jaar geleden onterecht weg gehaald door Jeugdzorg en Arlette loopt nu tegen een muur van bureaucratie aan. Ik hou het allemaal een beetje bij en zet het op deze pagina.

Lieve Arlette

Vrijdag 20 oktober 2006 is het weer zover, dan mag je weer even van je lieve Leander genieten. Wel fijn dat je dan wat meer vrijheid heb en hem wat langer mag zien. Ik hoop dat het mooi weer wordt en je lekker kan uitwaaien in de duinen, of anders naar het zwembad..... Wat maakt het uit, jullie kunnen even lekker genieten van elkaar. Ik hoop zo dat het eindelijk eens tijd wordt dat je Leander definitief terug krijgt en dat je dan ook nog eens een fijn huis krijgt en de rust die je verdient. Dan heb je weer eens de tijd om aan je gezondheid te werken. Dit is zo slopend voor jou, ik vind je supersterk hoor. Je bent een echte volhouder, ik ben trots op je.

Je heb je geluk verdiend en ik hoop dat je die snel  krijgt.

Arlette voordat Leander onterecht werd weggehaald.

Deze twee mensen zijn één en zo gelukkig met elkaar.

Leander genietend van Arlette, wat een prachtmannetje !!

          

Kijk ze eens van elkaar genieten  !!! Dat dit geluk verstoord wordt,
alleen maar gebaseerd op  roddel en achterklap en enige onbewezen vermoedens.

Dit kan toch niet mogelijk zijn  !!

 

Het is intussen 25 oktober, de dag van de uitspraak van het /hoger Beroep. Via de telefoon heb ik nog niets van haar gehoord, het zal wel weer negatief geweest zijn.

En, ja hoor: de rechter beslist voor de zekerheid nog even een onderzoekje, gaat zeker weer maanden duren !!

20 oktober was best wel even leuk voor Arlette en Leander geweest. Natuurlijk waren ze allebei weer dolgelukkig en hebben ze even heerlijk 2,5 uur van elkaar mogen genieten!

De directrice van het pleegbedrijf (pleegmoeder) had snel een cursus drama op de toneelschool gedaan en stond Leander helemaal af te lebberen waar Arlette bij was en dat was natuurlijk al vreselijk voor Arlette. Zij wil niet accepteren dat Arlette de enige en de echte moeder is en ontvoerd werd door jeugdzorg. Ze was nota bene bang dat Arlette Leander zou ontvoeren, net als die keer dat Leander misschien wel in de sloot zou kunnen vallen. Dat zou natuurlijk nooit kunnen met Arlette, die alle zorg en de aandacht geeft die kleine Leander nodig heeft. Het systeem noemde Arlette eens "een overbezorgde moeder" (ze weten het maar weer mooi te bedenken, ze kan niets goed doen zo lijkt het). Zelf heeft de pleegmoeder andere oplossingen om Leander in de gaten te houden, zo bond ze hem in de vakantie aan een touw en een tuigje aan een boom (toen hij net 1 was), met een potje kiezelstenen in zijn hand om zichzelf bezig te houden (omdat ze niet steeds op hem wilde letten), omdat hij steeds wegliep naar vreemden. Hij had zich nog niet aan de pleegouders gehecht. Vind je het gek: ik zou ook willen weglopen als ik zo behandeld werd!

Tijdens de wandeling werden ze in de gaten gehouden door jeugdzorg, het viel mee dat ze geen enkelbandjes om gekregen hadden!

Maar ja....... ze waren weer even gelukkig samen.

30 Oktober 2006: Arlette vertelde mij dat ze weer op bezoek was geweest bij Leander bij de pleegmoeder. Ze was niet blij en begint te beseffen dat het recht gaat zegevieren daarom is de sfeer in het pleeggezin niet echt prettig. Het is zo jammer dat Leander daar zo mee zit en er niets van begrijpt, het moet maar zo snel mogelijk gebeuren, Leander moet snel naar zijn eigen lieve mama die hem de echte liefde kan geven zodat hij kan opgroeien tot een normale gezonde jongen.

En voor de pleegmoeder zou ik zeggen"maak je niet druk, er zijn zoveel kinderen die echt een pleegbedrijf nodig hebben, kinderen die echt in een slechte situatie zitten, ze zullen dan wel niet zo mooi als Leander zijn of misschien wel een ander kleurtje hebben, ach !! wat maakt het uit, je behoudt je inkomen echt wel"

Dit wou ik even zeggen, Rob. 

Morgen, 17 november, mag Arlette Leander weer even zien. Ze zou mij er graag bij hebben, maar daar is het systeem niet blij mee. Ik maak te veel foto's en schrijf dingen die ze niet leuk vinden, dus ik mag er niet bij zijn. Een normaal persoon zou een vertrouwenspersoon erbij kunnen hebben, maar zij krijgt een vertrouwenspersoon aangemeten (via jeugdzorg, natuurlijk !!). Leander is natuurlijk al 2,5 jaar en  al een beetje in staat te communiceren, dat moet je als systeem wel een beetje in de gaten houden , natuurlijk  !! Nu heeft de  pleegmoeder alle mogelijkheden om op Leander in te praten, en dat zijn natuurlijk alleen maar dingen in het nadeel van Arlette, en daar heeft Arlette al wat van gemerkt !! Het was geen leuk bezoek !! Het gaat volgens de pleegmoeder opeens heel erg goed met Leander (2 maanden geleden werd de rechter nog verteld dat het zo slecht ging). Als Leander straks een beetje gaat begrijpen wat er gebeurd is, gaat hij zien wat een onrecht hem is aangedaan en wat hem is afgenomen. Ik weet zeker dat hij erg boos gaat worden (dat is hij nu al: hij heeft nu al huilbuien en driftbuien). De grote vechtpartij tussen het systeem en Arlette zal hij onder ogen zien (want alles staat op papier). Arlette is natuurlijk niet gek en heeft stapels kopieën verspreid van alles wat er gebeurd is. Hij heeft nu nog geen recht van spreken maar ik hoop, en weet eigenlijk wel zeker dat, zodra hij de kans krijgt, hij de staat gaat aanklagen (en ik hoop dat meerdere kinderen die ten onrechte zijn afgenomen dit zullen gaan doen). Er zijn door hoger geplaatsten al zo veel fouten gemaakt en het wordt zo vaak weer goed gepraat (of degene die die fout heeft gemaakt wordt de hand boven het hoofd gehouden).

Intussen is het 28 november: Arlette moest haar ééntje naar Leander (want ze mag niemand meer meenemen), gelukkig had ze het weer mee. Ik heb nog steeds niets gehoord van haar, kan ik me ook wel voorstellen. Ze verwerkt haar verdriet liever in haar ééntje, het is voor haar altijd weer zo zwaar om Leander daar weer achter te moeten laten. Ik ben één keer met haar mee geweest en ik had er al moeite mee. Het is gewoon heel erg, Leander hoort daar gewoon niet thuis.

Het is achteraf een goed bezoek geweest (door het aanstellen van een nieuwe pleegzorgwerker die omzichtiger te werk ging). De druk voor Leander was er even vanaf en hij kon even heerlijk zijn gang gaan. Arlette en Leander konden weer even genieten van elkaar.

Alleen vond de pleegmoeder het toch wel wel even nodig om achteraf onder vier ogen met de pleegzorgwerker te praten waardoor Arlette toch weer alleen naar huis mocht. Een beetje mens kan toch wel zien dat het een gelukkig stel is.

Een goede ontwikkeling  !!!

Belangrijk Nieuws

Net nu het zo goed gaat: Arlette is bezig met een ander huis voor kleine Leander, en alle bezwaren zijn van tafel geveegd... Ze hebben nu weer wat nieuws gevonden om Leander bij Arlette weg te houden !! Dit is te gek en te smerig voor woorden, wat zullen ze hierna nu weer hebben. Walgelijk  !! Dit moet ook weer officieel onderzocht worden, kost ook weer tijd  !!

Dit is echt een voorbeeld van het ontmoedigingsbeleid, daar zijn ze in Nederland erg goed in.

Intussen is het duidelijk een ongegronde aanklacht geweest (er bleek ook geen aangifte gedaan te zijn maar wel een melding waarvoor Arlette zelfs bij de politie moest komen), maar de aanklager wordt beschermd....

Intussen is het 13 december geworden, er is nog weinig veranderd. Jeugdzorg heeft tijd zat, Leander wordt steeds ouder en is steeds beter te beïnvloeden. Leander stond dicht tegen de pleegmoeder aan, eigenlijk een beetje angstig. Gelukkig ging het snel weer veel beter toen Arlette en Leander eenmaal samen bezig waren. Ik weet niet wat Leander wordt aangepraat als hij weer bij Arlette op bezoek gaat maar iedere keer komt hij argwanend binnen en dan ziet dat die `rare vrouw` weer die lieve moeder is die zoveel om hem geeft en ontdooit dan weer in korte periode en vind het ook heerlijk om dicht bij haar te zijn, hij voelt dan ook de echte moederliefde wat hij zo hard nodig heeft en ook alleen daar krijgt.

Het is weer jammer dat er intussen een kind gedood is door een radeloze moeder  !!!! Wat zal er allemaal gebeurd zijn in die tijd??? Een moeder met persoonlijkheidsstoornissen??? Of waren het symptomen van persoonlijkheidstoornissen??? Wie zal het zeggen !! Ze zal wel helemaal door instanties op de kast gedreven zijn. Dat is wel weer balen voor Arlette. Iedere keer als er weer fouten gemaakt worden door Jeugdzorg, gaan ze de boel weer strakker aantrekken. In plaats dat ze nu wat meer gekwalificeerd personeel zouden aan nemen! Dan zouden ze misschien wat beter nadenken en zou er een hoop leed voor kinderen en de ouders bespaard kunnen blijven. Nu pakken ze alle kinderen gewoon weg bij de geringste vermoedens zonder de ouders en eventuele getuigen te horen. En dan ook nog conferenties houden en dan ook nog trots vertellen hoeveel kinderen ze weer hebben gered. Zo krijgen ze nog meer geld en nog meer macht, en zijn ze verzekerd van hun baantje. Wat zijn ze allemaal van plan!! Wat is de wereld gek aan het worden! Ze zouden beter de kinderen en de ouders preventief kunnen helpen!

Ik heb gehoord dat de voogden donderdag 21 december in Utrecht bij elkaar komen uit protest tegen de aanklacht van de voogd die verantwoordelijk was voor de dood van het meisje. Wat er exact gaat gebeuren weet ik nog niet, maar het is natuurlijk krankzinnig !! Hoe durven ze een voogd aan te klagen , die zijn werk (niet!) goed doet !! Kunnen ze niet eerst even naar zichzelf kijken, ze maken constant fouten bij Jeugdzorg. Om bij Jeugdzorg te kunnen werken wordt niet veel van je gevraagd, de eisen zijn erg laag !! Zelf affiniteit met kinderen wordt niet gevraagd, het is vaak ongekwalificeerd personeel. Ze hebben deze demonstratie goed geheim kunnen houden, ik had het wel gehoord maar ik kon er niets over vinden gisteravond. Ze waren waarschijnlijk bang dat de horde benadeelden van Jeugdzorg erop af zou komen.

"De vrouw was als voogd betrokken bij de peuter Savanna, die in 2004 stierf na langdurige mishandeling en verwaarlozing. Het OM verwijt haar dood door schuld. De gezinsvoogden zeggen dat een medewerker niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor de dood van het meisje. Tijdens de manifestatie spreken onder meer de advocaat van de gezinsvoogd, bestuurders uit de jeugdzorg en demissionair minister Rita Verdonk, die sinds kort jeugdbescherming in haar pakket heeft."

Dat mens had gewoon geen mensenkennis (of was gewoon ongeïnteresseerd geraakt, zoals veel van de medewerkers van Jeugdzorg). Maar ja, ze moeten onder druk van zoveel aandacht wel even een aanklacht indienen. Het zal snel weer in de doofpot terecht komen en die mevrouw zal wel een andere functie krijgen (hopelijk niet binnen de jeugdzorg), en trouwens: eigenlijk hadden ze Jeugdzorg moeten aanklagen, zij nemen deze mensen aan.

Ze gooien het op het te druk hebben en de bureaucratie. Het onnodig bezig zijn met zaken, zoals Arlette, een lieve moeder die vecht voor haar kleintje wordt niet genoemd !!.

Nee, Nee, Jeugdzorg wil gewoon gelijk hebben, dat kost tijd  !!

Ik hoop dat Pieter van Vollenhoven het goed gaat onderzoeken en dat hij ook goed luistert naar de benadeelden. Het feit dat hij zich hiermee bezig gaat houden is toch duidelijk het bewijs dat het systeem niet klopt. Ik kan het me ook voorstellen dat er onderzoek wordt verricht !! "In naam der koningin" wordt deze misbruikt.

Arlette krijg intussen een nieuwe voogd (de 4e alweer...). Wat er precies gebeurd is, is niet duidelijk Dat doen ze bij Jeugdzorg wel vaker: mochten er dan fouten boven tafel komen dan is de schuldige weg of heeft deze een andere functie gekregen en kan dan op één of andere manier niet aansprakelijk meer gesteld worden. Dat is dus de onduidelijkheid die ze veroorzaken waardoor de rechters niet weten wat ze moeten doen en dus geen risico durven te nemen.

En ik had gelijk !! Mijn plaats als vertrouwenspersoon (vriend) is over genomen door een medewerker van pleegzorg. Hij neemt nu foto's en praat vriendelijk met de pleegmoeder. Maar wel allemaal in voordeel van jeugdzorg / pleegzorg. Zelfs in haar eigen huis heeft Arlette niets te vertellen. Iedereen is welkom, behalve haar vrienden die haar het allerbeste kennen en waar ze (en uiteindelijk ook Leander) zich het lekkerst bij voelt. En er wordt ook niet naar deze mensen geluisterd (haar vrienden zijn geen "professionals" en zijn niet in dienst van jeugdzorg).

Er zijn zoveel dingen die niet kloppen, te veel om op te noemen. Je moet echt even naar de weblog (onderaan de pagina) van Arlette gaan, daar is nog veel meer te vinden over deze zaak en de pagina van Marc moet je ook even bekijken !!

Stichting Jeugdzorg is een dubieuze instelling, voor vele mensen die daar werken is het gewoon hun baan. Ze worden goed betaald maar weten dat ze in vele gevallen verkeerd bezig zijn, maar wat moet je als medewerker?? De uitkering in?? Je moet maar de mazzel hebben om een goede baan te krijgen, of voor jezelf beginnen. Er zijn ex jeugdzorgmedewerkers die de mensen de steun geven  die ze echt nodig hebben, maar ja, dat zijn bedrijven !! Daar moet je toch de nodige eigenschappen voor hebben om die te beginnen en die missen de meesten. Als ik er één van jeugdzorg zou zijn zou ik nog liever de bijstand in gaan, ik zou er niet van kunnen slapen.

Intussen is het 27 december geworden. Door omstandigheden van pleegzorg uit is het bezoek weer bij haar thuis. Gelukkig maar, het was waterkoud. Ze had het goed geregeld: de sfeer was warm, rustig muziekje op de achtergrond en een stokje wierook... Leander was ondanks dat hij wat koortsig was snel weer in zijn sas en kruipt af en toe even warm tegen haar aan en laat zijn gevoel voor haar merken. Zo'n mannetje heeft ook eens echte moederliefde nodig. Hij kan dan wel nog niet zo goed praten, maar hij kan wel voelen en het laten merken, het is net als bij ieder mens. Wat zal er in hem omgaan?? Eens zal hij dat kunnen vertellen!!

Maar nu er gaat er een zware tijd aankomen voor Arlette: een bezoekregeling van 1x per 2 weken (2 uur) bij haar in huis maar ook 1x per 2weken bij de pleegouders. Dat is dan 4 uur reizen om je kindje 2 uur te mogen zien en ze mag ook niemand meenemen, het is zo zwaar  !! Gelukkig is Arlette een volhouder, ze zal voor de belangen van haar kind blijven opkomen tot ze erbij neerstort (en dat is juist wat Jeugdzorg graag ziet: "het ontmoedigingsbeleid"). Als ik zo eens die documenten bekijk zijn ze van plan om de ondertoezichtstelling en de uithuisplaatsing in 2007 gewoon door te laten gaan. Dat gaat ook gebeuren. De bezoekregelingen veranderen niet of nauwelijks en haar oude voogd heeft het vast even wat makkelijker gemaakt voor haar nieuwe voogdes om vast de OTS van april te regelen. Intussen gebeurt er niets. Soms wordt Arlette wel eens uitgenodigd voor een gesprekje (dan lijkt het nog wat) en op haar e-mails wordt kort gereageerd, maar verder gebeurt er niets. Het is net als vorig jaar. Het FORA onderzoek schiet niet op dus bij de volgende rechtszaak zal "onduidelijkheid" weer van zich laten spreken.

Weer een zomer zonder haar Leander !! En allemaal gewoon omdat er mensen hun brood mee moeten verdienen, het is erg triest.

Intussen is Rita Verdonk even de baas over jeugdzorg. Ze heeft zich over laten halen om meer voogden in dienst te nemen. Zou ze niet al weten dat het aan de kwaliteit van de voogden ligt? (bij de de stadsreiniging vragen ze nog meer kwaliteiten van je). Het is gewoon het puur aannemen van onbekwame mensen die hun tijd in de verkeerde zaken steken. Nu wordt er gewoon even € 4.000.000 uitgegeven aan nieuwe voogden. Als ze het op dit niveau laten doorgaan zal er weinig gebeuren of zal het zelfs nog erger worden (nog meer kinderen uithuis geplaatst). Nee mevrouw Verdonk, als u dit nou goed wil doen, wil ik als ervaringsdeskundige (ik maak dit al 2,5 jaar mee) u een goede raad geven:
1. Voogden zouden in eerste instantie affiniteit moeten hebben met kinderen

2. Voogden zouden op zijn minst ervaringsdeskundig moeten zijn

3. Voogden zouden veel beter ook systeemtherapeut kunnen zijn

4. Voogden zouden voldoende levenservaring moeten hebben

5. Voogden zouden daarom minimaal 35 jaar oud moeten zijn

6. Voogden zouden een verplicht een psychologische test moeten doen

7. Voogden zouden moeten beschikken over goede sociale vaardigheden

8. Voogden zouden goed moeten kunnen luisteren/ communiceren

9. Voogden zouden goed moeten kunnen samenwerken/ overdragen

10. Voogden zouden hun verantwoordelijkheden moeten verstaan
En de rest er uitgooien of baantje geven in de catering of onderhoud.
Dan zal een hoop ellende voor kind en ouder bespaard blijven en zouden die centen nuttiger kunnen besteed worden, aan goede, gerichte begeleiding, bijvoorbeeld.
Wat me nu wel opvalt is, dat sinds het verhaal dat meneer van Vollenhoven zich ermee gaat bemoeien, het allemaal een beetje lijkt te gaan veranderen (natuurlijk veranderd er niets, maar het lijkt zo!!). Of zijn er anderen motieven: is het pappen en nathouden? Ze zijn wat vriendelijker en doen net of ze ook graag willen dat haar kleintje terug komt, maar intussen........
Iedereen uit het verleden is vervangen en Arlette wordt gezegd dat het verleden, verleden tijd is en dat ze het verleden maar moet vergeten en achter zich moet laten !! Mooi verhaal !! Daar is het juist mee begonnen.... In het verleden zijn grove fouten gemaakt en die moeten boven tafel komen, en niet in de doofpot gestopt worden!!
 
Blij
 
 
 

10 januari moest Arlette weer op pad. Het was koud en dan is het geen pretje om zo,n lange afstand te reizen. De pleegmoeder was aan het werk, en de de pleegvader was er wel, op een of andere manier voelt Leander zich dan een stuk rustiger. Met de pleegmoeder is het net of hij niets mag en altijd in de gaten gehouden wordt. Het was een rustig bezoek en Leander had veel plezier met Arlette (zie foto boven).

Intussen is het 24 januari geworden. Leander mocht met Arlette op stap. De nieuwe jeugdzorgmedewerkster was ziek, er was een plaatsvervanger meegekomen. een man die al wat langer in het vak zat en die wat behulpzamer was (iemand met ervaring). Hij hielp Arlette zelfs met het kinderzitje in de auto. Leander voelde zich niet erg lekker maar het leek net of hij zich wat vrijer voelde omdat de pleegvader erbij was. Deze man komt wat vriendelijker over, niet zo'n professional als de pleegmoeder  !! Later zijn ze nog even naar de kinderboerderij geweest, het was best wel een aardige dag.

Intussen zijn ze er achter gekomen dat er mensen achter haar staan die hun ervaringen delen via internet, ze zijn daar helemaal niet blij mee, de eerste dreigementen zijn al gevallen, als de site's niet verwijderd worden wordt er geen informatie meer verstrekt over Leander. Ten eerste krijgt ze al geen informatie, maar de pleegmoeder heeft ook de plicht om Arlette op de hoogte te houden en om Leander te begeleiden, dat lapt ze gewoon aan haar laars. En ze durft ook nog te zeggen dat ze Leander nooit meer zal laten gaan.

Trouwens, het is mijn website en ik ben een goede vriend van haar die erg met haar meeleeft. Ze vertelt alles aan mij. Het doet me gewoon pijn om dat allemaal te horen. Al het onrecht dat haar allemaal wordt aangedaan en nooit wordt ze eens serieus genomen. Het is zo erg dat je als moeder zijnde niet bij het opgroeien van je eigen kind kan zijn (helemaal als dat nog zo jong is: al die mooie jaren moet zij missen), ze gaat door een hel !! Ik maak het mee en voel met haar mee en door dit stukje webpagina kan ik het van me afschrijven en aan anderen laten zien.

Het is intussen alweer 17 februari en er is intussen weer veel gebeurd, ik heb mijn site tijdelijk uit de lucht moeten halen omdat sommigen zich aangesproken voelden. Maar nu ben ik weer terug, ik heb mijn site wat aangepast. Ja!! ik ben nu eenmaal iemand die wat hij ziet met zijn ogen en hoort met zijn oren horen dat typen mijn vingers, maar je hebt wel met een groot machtsbolwerk te maken. 7 februari was Arlette op pad naar haar kleine Leander. Het was gelukkig een mooie dag, want het is een eind reizen.

Leander was lekker aan het spelen maar was dit keer wat ruw met de spullen en kon zich minder concentreren omdat hij moe was. Tegen de tijd dat hij naar buiten wilde was het bezoekuurtje voorbij en moest Arlette weer gaan. Arme Leander begrijp er helemaal niets van en was ook erg teleurgesteld, hij vind het zo leuk als Arlette er is, ik hoop dat hij snel gaat begrijpen dat het niet aan Arlette ligt maar aan het systeem en Arlette hem dolgraag mee zou willen nemen. Achteraf was hij erg boos

Er is één positief puntje !! De bezoek regeling is veranderd: twee keer per maand is het hetzelfde gebleven maar de momenten thuis bij Arlette zijn verlengd van 9.30 tot 14.00 uur. Dat is wel lekker, want straks wordt het weer lente en dan kunnen ze buiten in de duinen en op het strand ravotten, ik weet zeker dat Leander dat heerlijk zal vinden…… alleen dat afscheid nemen is altijd een drama !! Arlette neemt voortaan trouwens haar eigen camera weer mee.

samen
 
Leander
Fijn Spelen

Natuurlijk is er ook weer een negatief puntje: ze hebben nu al besloten wat er in 2007 gaat gebeuren. Eigenlijk zagen we dat al aankomen. Het FORA onderzoek is nog steeds niet begonnen (Leander staat nog niet eens op de wachtlijst!). Tegen de tijd van de rechtszaak kunnen ze dat de rechter vertellen, dat wordt het weer uitgesteld tot oktober en dan kunnen ze de rechter misschien vertellen dat het onderzoek begonnen is…….. conclusie  !! Arlette zit de komende zomer weer zonder haar mannetje en Leander zit zeker ook nog tot die tijd op de verkeerde plek.

Wie durft er hier te zeggen "in het belang van het kind  !!" Nee, Nee..... Het is in het belang van de werkgelegenheid, kunnen ze nou echt niets beters verzinnen   !!

 

DE STERKE ARM GAAT HET NATUURLIJK WEER WINNEN,
WANT PROBEER ER MAAR EENS TEGEN IN TE GAAN!!

Je ziet het resultaat!!

triest
 

Ik heb gezien dat de pleegmoeder op de tv is geweest bij "Een hart met wat ruimte"en dat ze recent in de krant heeft gestaan om haar werk te promoten. Ik wil hier graag mijn commentaar op geven, maar dan in mijn eigen woorden (ik mag hun woorden niet gebruiken). Ze hebben een speciaal persoon (een soort 007 maar dan anders) op Arlette gezet om de boel in de gaten te houden. Nu gaan ze kijken of ze me op mijn webpagina kunnen pakken.

- Ze kunnen de pleegfamilie dag en nacht bellen voor een crisiskind  !!!ont>

Erg leuk voor die kinderen, er zijn er bij die echt in benarde situaties zitten en ze doen best wel goed werk...... Ik wil ze niet naar beneden halen, ik heb best wel respect voor wat ze doen. Ze geven zo'n kind toch wat meer rust dan wat ze gewend zijn. Maar er loopt daar een mannetje rond die daar helemaal niet blij mee is en dat ook laat merken !! Hij is al 2 jaar lang "crisiskind"  !!

- Er staat altijd wel een bed klaar  !!

Een bed in de kamer van Leander?

- De pleegouders en hun kinderen vormen een pleeggezin. Een tijdelijk warm nest...

Nou  !! Warm nest????? Misschien wel beter dan waar ze vandaan komen,  maar dit is puur professionele opvang, daar zit niets van warmte bij. Zeker hoe Leander aan zijn armpje werd getrokken?

- Crisisopvang noemen ze dat, ze blijven soms één nacht, soms een paar dagen en soms een paar weken !!

Regelmaat en structuur voor Leander.. Midden in de nacht 'n vreemdeling op zijn kamer en wie weet hoe lang die blijft??

- Op een bepaald moment hoorde ze van het systeem "Jeugdzorg". Zij had er best wel wat voor over om zo'n kind bij haar te plaatsen  !!!

Ze hoefde daar niet lang over na te denken, het is een goudmijntje, zo'n pleegkind!! De huur voor zo'n groot huis is duur en een mooie auto kost ook veel geld.

- Haar kinderen vonden dat best. ze hadden genoeg ruimte (desnoods het rommelhok) ook voor de pleegkinderen, is er een eigen kamer. Er gelden duidelijke regels in huis.

Eigen kamer???? Ja misschien voor hun eigen kinderen !! Ik heb in de kamer van Leander een tweede bed zien staan en niets van wat op een kinderkamer lijkt. Het is meer een rommelhok, zonder gordijnen en een plank voor de ramen. Het speelgoed zit in een speciale bak wat voor hem is en voor de rest moet hij overal afblijven  !! Het is echt crisisopvang !! Wat doet Leander daar dan !! Hij woont er nu al bijna 2 jaar!!

- Ze doen van alles om zo'n kind zich daar snel thuis te laten voelen. Sommigen worden druk en obstinaat door hun nare belevenissen... Vooral het slapen gaan is een probleem... Dus onze eigen kinderen liggen dan vaak bij toerbeurt een paar nachtjes bij het pleegkind in de kamer...

Wat kunnen ze dat toch goed brengen, hun eigen kinderen op de kamer laten slapen... Ik geloof er niets van!! Als dat zo is zou het bed wel opgemaakt zijn! Dit bed was duidelijk bedoeld voor crisis opvang!! En hoe oud was Leander toen hij daar kwam?? Net een jaar oud??  Wat zal hij een traumatische ervaringen hebben opgedaan, zeg!!

- Naast de zorg voor de kinderen, onderhouden de pleegouders ook het contact met de echte ouders van het kind.

Ha Ha !! Contact onderhouden met de echte ouders !! Grapjassen!! Er is nog nooit één poging genomen om Arlette te benaderen, ze vinden het alleen maar extra lastig. Hun is een kind zonder moeder beloofd, maar er bleek wel degelijk een moeder te zijn en dat viel vies tegen !! Foutje van Jeugdzorg !! 

- Aan de muur in de woonkamer en de gang hangen foto’s van alle kinderen die de afgelopen zeven jaar bij pleeggezin, allemaal breed lachende koppies.

Ik kan me voorstellen dat er breed lachende kopjes op staan, er zijn er heel wat die een hoop ellende hebben meegemaakt, maar op geen één foto staat Leander….. breed lachend !!

- Het moeilijkst is het afscheid. Dat is het nadeel van crisisopvang.

Waarom wordt hier iedere keer het woord “crisisopvang” gebruikt? Leander is geen crisiskind, hij is gewoon ontvoerd door Jeugdzorg! Het moet wel een hoop opleveren, zo’n crisiskind, om er een huis met 6 kamers en een dure auto aan over te houden. Nu begrijp ik ook waarom ze Leander niet meer willen afstaan: het is een pracht mannetje en ze kunnen lekker pronken met andermans kind en het brengt nog geld in het laatje ook.

- Geregeld bespreekt het gezin met elkaar of ze het nog wel willen, al die verschillende kinderen over de vloer. Ja. Altijd luidt het antwoord ja.

Natuurlijk  !! Waarom niet  !! Maar er is niets aan Leander gevraagd...

- Veel kinderen durven aanvankelijk geen nee te zeggen omdat ze bang zijn voor je reactie. Als ze dat hier wel doen, is dat voor mij een goed teken.

Wat is hier goed over nagedacht, echte professionals !! Leander kwam pas daar pas toen hij nog erg jong was dus dat nee leren zeggen heeft hij daar geleerd, dat gedrag en die huilbuien en driftbuien ook !! Hij moet wel !! Pure zelfbescherming !!

Ik wordt beschouwd als één of ander soort plaaggeest en ze willen mensen op mij afsturen..... Zou het net als vroeger gaan - met een knokploeg - of in moderne stijl met - met witte boorden - die duur betaald moeten worden !! Ik merk het wel !!

maandag 26 februari was Arlette te zien bij één vandaag, met daarin een kinderrechter die er al vanuit gaat dat Jeugdzorg gelijk heeft en zelf een maanden geleden zelfs dat er bij de geboorte geen band is tussen moeder en kind. En ook een belangrijk stukje over de reactie's van verschillende mensen over deze uitzending op een andere weblog van Arlette.

Woensdag 1 maart

Het bezoek van Leander was wat langer en Arlette had een heel druk schema. Leander was heel uitgelaten bij haar alleen, hij probeerde haar ook uit te testen, werd ruw en baldadig en maakte van haar huis een zooitje zoals hij daar gewend is (die alsof je thuis bent...). Hij ging springen op de bank en koprollen maken en probeerde haar met harde stem toe te spreken om gelijk te krijgen en ging dingen doen die niet mogen, heeft hij ook waarschijnlijk daar geleerd om aandacht te krijgen, ze worden bedankt.

Toen dat allemaal over was, werd hij weer zichzelf en konden ze lachen om bepaalde humor. Ze hebben een grote vloerpuzzel gemaakt. Hij was dit blijkbaar niet gewend, want hij keek niet eens naar het plaatje en vroeg steeds of hij het juiste stukje had. Hij wilde hem wel nog een keer maken. Marc was ook nog even geweest en zijn nog even naar buiten gegaan: eerst snel naar de speeltuin en de voetbal mee en daarna snel naar de kinderboerderij. Hij wilde eerst niet bij Marc op zijn rug, maar toch herkende hij hem op een of andere manier en Marc mocht van Leander de geitjes brood geven terwijl er niets van Marc z'n nieuwe broek over bleef. Leander lachen!

De voogd stond om 12 uur al voor de deur. Ze wilde blijkbaar heel graag Arlette haar huis zien omdat ze op TV geweest was. Toen kwam Leander's vorige pleegmoeder binnen met een klein poppetje. Leander vond het meisje lief en hoewel hij niet precies wist wat hij moest zeggen, herkende hij duidelijk haar stem. Arlette liet hem de foto zien van "kleine Leander" die bij haar gewoond had. Ergens begreep hij het. Ze vond het jammer dat ze Leander zo'n tijd niet gezien had en zei dat ze het vaker wilde doen.

Arlette liet ook de foto die ik op het Museon gemaakt had van de 3 pinguïns zien (rest vond hij ook mooi en de kaart die ze gestuurd had toen hij vorige week ziek was: hij had hem blijkbaar toch te zien gekregen: hij reageert dan weer: O, die! Arlette gaf hem weer een nieuw autootje (ziekenauto - brandweerauto die zij mee gegeven had was weer gemold... Arlette was ervoor helemaal naar ziekenhuis Bronovo gefietst!) Leuk! Reageerde hij en hij was blij dat dit knopje het wel deed, met maar liefst 4 verschillende standen. Hij heeft wel z'n eigen maniertjes kenbaar gemaakt waarop op zijn manier de auto's geparkeerd moeten staan. Ze mogen in ieder geval niet van de autogarage/ autobaan af: Neehee! zegt hij dan: zo! Niet zo! Duidelijk eigen willetje. Hij vond de knikkers voor de eerste keer prachtig, dus dat wordt een knikkerbaan zoeken.

Toen had Arlette en Leander nog gevingerverfd! Ze had in 2 vuilniszakken gaten voor het hoofd en de armen geknipt. Hij vond het prachtig. Hij wil dus altijd al zijn vingers en nagels en wat hij ook maar ziet met viltstift kleuren. Nu mocht hij zich dus naar hartelust uitleven. Hij liet zijn handjes aan de pleegmoeder zien voor de foto... vol met verf en toen op het papier. Alle kleuren wilde hij uitproberen. Ook Arlette haar handen moesten geverfd worden. Het ene velletje na het andere, hij kon er geen genoeg van krijgen.

Nu heeft Arlette eindelijk een afdruk van zijn handje trouwens. Eerst handjes wassen, daarna nog even houten puzzels maken en toen iedereen weg was even naar zijn overgrootoma. Daar trof Arlette zomaar de pleegvader aan (?). Hij had een foto van een half jaar geleden (september vorig jaar - bij de schoolfotograaf) laten vergroten en in een lijstje gedaan. Arlette had deze foto al gekregen in de vorm van een sleutelhanger en hij hangt ook bij hun aan de muur. Het voelde welgemeend en als een soort zoenoffer, In de auto had Arlette hem nog zo'n magisch schrijfbord met magneten meegegeven. Arlette vroeg of hij vriendjes had: nee, zei hij. Zijn juffrouw zei dat hij nog niet zoveel met andere kinderen speelde.

Arlette denkt dat hij opeens zoveel dingen ziet en hoort, waardoor hij zich opeens kan ontwikkelen. Daar zij nooit de aandacht voor en daar kan hij uitzoeken wat hij wil. Er schijnt ook een zandbak te zijn. waar nu zijn thuis is, staat een curverbox met daarin al Arlette haar speelgoed voor hem heeft in gegooid, daar moet hij het mee doen. Het buitenspeelgoed laten ze dag e nacht buiten staan, je kan wel raden hoe vies en verroest en incompleet dat nu is. Jammer dat ook bij haar steeds weer blijkt dat hij zich niet goed kan concentreren; hij wil wel. Hij wilde ook graag een boekje lezen, maar kan zelfs niet eens lang genoeg naar de plaatjes kijken. Vreemd hé dat deze mensen door een machtsysteem uit elkaar getrokken worden, het is gewoon te gek voor woorden.

Dit systeem zorgt er nu al bijna 3 jaar voor dat deze mensen beide ongelukkig zijn en ze weigeren hun ongelijk toe te geven, zogenaamd in het belang van het kind.

Beste mensen

Er gaan vreemde dingen gebeuren  !!

De pleegmoeder gaat de touwtjes in handen nemen en schakelt het systeem uit. Ondanks alle afspraken die zwart op wit staan mag Arlette niet meer komen, ze heeft vanaf het eerste begin de regels al aan haar laars gelapt maar nu gaat het echt de spuigaten uitlopen. De vorige keer belde ze ook al af omdat Leander zogenaamd een dubbele oorontsteking had, het was gewoon een rotsmoes om Arlette buiten de deur te houden.

Ze heeft al aangekondigd dat ze Leander nooit meer zou laten gaan, ze heeft nu een mooi mannetje in huis dus waarom zou ze nog verder gaan met het werk waarvoor ze is bedoeld !! maling aan die arme pleegkinderen die smeken om hulp  !!. Ze heeft nu het lot uit de loterij en krijgt goed betaald voor hem, als ze hem kan houden heeft ze een riant inkomen voor langere tijd en voor de rest is een crisiskind best welkom, altijd meegenomen natuurlijk. Wat nou !! rust en regelmaat voor Leander !! ze heeft het systeem in haar macht omdat ze dag en nacht bij haar terecht kunnen.

Dit is echt foute boel  !!, ze doet alles om Leander daar zolang te houden, zelfs met valse aangiftes !!. Dat de rechter straks niets anders kan zeggen dat Leander daar ingeburgerd is en daar moet blijven  !! foute boel  !!! Leander moet daar weg en zo snel mogelijk.... Hij hoort daar niet thuis, alles wijst daarop  !! (zie mijn verhaal). Ze is niet geschikt als pleegmoeder !. Ze moet zich alleen bezig houden met crisisopvang, daar is is ze goed in en dat moet zo blijven. Ze hebben bij Jeugdzorg een grove fout gemaakt om Leander daar te plaatsen. Het ideale pleeggezin is ontwricht omdat ze nu het ideale pleegkind hebben gevonden en er alles aan doen (zelfs leugens) om hem daar te houden.

Het verhaal gaat weer verder

Het was weer tijd voor bezoek bij Arlette thuis maar een avond daarvoor wordt ze gebeld door iemand van pleegzorg, dat ze toch naar de pleegmoeder moet komen en dat was niet de afspraak, gelukkig is ze van haar af gaan bijten en accepteerde dit niet, de afspraak was bij haar thuis !!, ik heb een beetje het gevoel dat ze denken dat ze hun vingers gaan branden aan Arlette want ze krijgt van alle kanten steun en dat zijn mensen die weten wat ze zeggen en haar vertellen dat ze ook rechten heeft. op stel en sprong werd vervoer geregeld en wegens tijdgebrek was het bezoek nog onbegeleid ook.

Marc had een videocamera meegenomen maar waarschijnlijk had Leander daar helemaal geen zin in, toen de band eindelijk afgelopen was werd hij weer zichzelf en ontspande hij zich weer, het werd weer de vrolijke Leander en voelde zich weer helemaal op zijn gemak bij Arlette en als hij de kans krijgt kruipt hij dicht tegen haar aan om haar een fijne knuffel te geven. Door een communicatiefout kon Leander zelfs nog een uur langer blijven, Arlette heeft toen maar gebeld wat er aan de hand was. Leander had het zo naar zijn zin bij Arlette, hij ging zich snel verstoppen achter de tafel toen de pleegzorgwerker hem kwam halen maar bedacht dat het toch geen enkele zin had en kwam toch maar tevoorschijn.

Gelukkig ziet het er voor Arlette en Leander best goed uit, ik denk dat een langzaam terugkeerbeleid in de nabije toekomst er wel gaat aankomen want het klopt van alle kanten voor geen steek!!. Een (crisis) pleegmoeder die zich niet aan de regels houdt en Jeugdzorg/Pleegzorg er een ongecontroleerd zooitje van maakt. Welke rechter kan nou zo,n ongeregelde bende gelijk geven, er klopt helemaal niets van !!. zo'n bedrijf krijgt miljoenen euro's om de kinderen te helpen maar in werkelijkheid zitten ze hun eigen banen te creëren door zo veel mogelijk kinderen "onder toezicht te stellen" zogenaamd in het "belang van het kind"

GROTE ONZIN !!  Pure kinderhandel !!

Er worden best wel kinderen uit benarde situaties gehaald en er dan beter van worden maar in veel gevallen zitten ze fout en dat willen ze dan niet toegeven. En dan zelfs een (crisis)pleegmoeder die zoveel kinderen onderdak geeft, die een dikke vinger in de pap heeft dat ze denkt dat ze er vanuit gaat dat ze Leander kan houden en dat zelfs openlijk durft te zeggen. Wij leven echt in een bananenrepubliek, dit is echt een omgekeerde wereld. Met een beetje medewerking zou Arlette en Leander samen gebracht kunnen worden. Er worden miljoenen uitgegeven aan de meest onzinnige dingen en een beetje moeite om 2 mensen die bij elkaar horen gelukkig te maken.. geen schijn van kans?!?!?

PURE MACHTSMISBRUIK  !!!

Sinds kort heeft Arlette een nieuwe contactpersoon. Deze contactpersoon is ook ervaringsdeskundige en heeft verschillende mensen geholpen. Hij volgt de zaak van Arlette al zo'n anderhalf jaar en besloot Arlette bij te springen omdat hij zag dat ze niet serieus genomen werd. Deze man heeft veel ervaring en weet wat hij doet. Hij bijt zich echt in de zaak vast. Ik hoop dat deze contactpersoon wel kan zorgen dat Leander op de plek komt waar hij thuis hoort. Deze contactpersoon was woensdag ook bij het bezoek aanwezig en heeft de boel een beetje geobserveerd en daar een verslag van gemaakt. Ik citeer hier een stuk uit het verslag:

"Ik kwam ca. 10.25 u. Arlette deed open, Leander volgde wat schuchter maar niet bank. Ik stelde mij voor aan Leander, ging rustig aan de tafel zitten zonder veel te zeggen, hield de camera in de gaten.

Het beeld:
Leander kroop uit zichzelf dicht tegen moeder aan.
Leander gehoorzaamde zeer goed.
Moeder deed leeftijdsadequate activiteiten en af en toe zongen ze samen wat eenvoudige liedjes.
Leander vertoonde geen enkele angst of wild gedrag.
later gingen moeder en kind naar een speeltuintje en kinderboerderij.
Leander werd goed aangekleed en werd voorzichtig begeleid de trap af genomen.
Gaande weg werd Leander losser, ook naar mij toe, daagde me af en toe een beetje uit met 'tikkertje doen' en wegrennen achter elkaar...
Leander klampte zich bij eventuele gevaar dreiging bij oversteken automatisch vast aan moeder, luisterde daarbij zéér goed.
Onderweg naar de kinderboerderij werd spontaan gezongen door Leander, ook al was het maar 'tatutatu...', hij werd steeds vrolijker.
Bij de kinderboerderij klampte Leander zich aan moeder vast als een dier iets te dicht bij hem kwam of dat hij er bang voor was.
Bijvoorbeeld de koe was wat groot, moeder aaide de koe en liet zien niet bang te hoeven zijn. Voeten werden goed geveegd door Leander, op éénmalig verzoek van moeder...zéér goede gehoorzaamheid.
Bij thuiskomst was Leander wat moe en werd drukker, echter wild en opstandig gedrag en met speelgoed of andere zaken gooien heb ik geheel NIET gezien.
Rondom 13.30 u zou de pleegzorgwerker komen, ik had met moeder afgesproken toen weg te gaan. Leander had inmiddels gegeten en gedronken.
De pleegzorgwerker kwam pas om 14.26 u...
(eerder had hij gezegd, dat hij om 13.30 weg zou moeten omdat Leander anders zijn middagslaapje zou missen!) zeer belangrijk zegt het systeem

Mijn conclusie_: er bestaat een innige band tussen moeder en zoon. Moeder gaat zeer adequaat met haar kind om, met oog voor veiligheid. Ik heb niets aan te merken over de omgang moeder-kind."

Een dag later zijn ze nog bij de crèche geweest waar Leander naar toe ging. Arlette werd zeer emotioneel omdat ze dat graag had mee willen maken. Er is zoveel geluk en liefde van haar afgenomen en dat alleen maar door roddels en leugens. jeugdzorg is daar direct ingesprongen want er moet brood op de plank komen. Dit onrecht is nooit meer goed te maken !! In April wordt Leander 3 jaar en zit al 2 jaar in een crisis opvang, een kamertje wat lijkt op een politiecelletje met wasbakje en commode en een tweede bed voor (waarschijnlijk een echt crisis kind) Boven zijn bed een foto van Arlette en Michael. Voor de rest  staat er in de woonkamer een doos speelgoed wat voor hem is en in de tuin staat wat onverzorgd speelgoed wat Arlette ooit heeft meegenomen. Voor de rest is het huis verboden toegang. heeft duidelijk een spraak achterstand door gebrek aan communicatie. Dat noemen ze nou "in het belang van het kind" De pleegfamilie heeft zelfs een oppas in dienst die Leander brengt en haalt, ze hebben het waarschijnlijk veel te druk met hun eigen leven.

Let op   !!

ER GAAT EEN HOOP GEBEUREN, KOMENDE TIJD !! DUS HOUDT DEZE PAGINA IN DE GATEN, LEANDER IS NU AL 2,5 JAAR ONTERECHT HAAR LEANDER KWIJT, ALLE FOUTEN MOETEN UIT DE DOOFPOT GEHAALD WORDEN  EN DE VERANTWOORDELIJKEN MOETEN ZICH EENS GAAN VERANTWOORDEN VOOR HET ONNODIG LEED WAT ZE OUDERS HEBBEN AANGEDAAN !!

HET IS GENOEG GEWEEST !!

Nog even dit........ tot 2x aan toe was zijn middagslaapje vergeten door het systeem en bij het dagverblijf van Leander blijkt dat ook niet echt belangrijk te zijn terwijl het zo belangrijk was voor zijn rust en regelmaat dus heeft Arlette aangeboden om zijn belangrijke middagslaapje bij haar te doen in het belang van Leander. Wat doen die Ratten van het systeem..... ze verkorten de bezoektijden zodat hij gewoon daar (pleegmoeder) zijn zogenaamd "belangrijke middagslaapje" kan doen.

Dinsdag (na Pasen) is de rechtszaak alweer en Jeugdzorg heeft er weer een zooitje van gemaakt, dus dat wordt niks...... het is vechten tegen Justitie en rechters zijn ook van Justitie. Je verliest het altijd !!

10 april 2007

De rechtszaak is weer uitgesteld vanwege missende stukken tot volgende week dinsdag kreeg ik via SMS te horen. Ik weet er nog te weinig van om er meer over te vertellen.

Intussen is het 17 april geworden en het is raar maar waar  !! het systeem heeft het toch weer voor mekaar  !!..... het OTS is weer met een half jaar verlengt terwijl een blinde kan zien dat Leander niet op zijn plaats is in de crisisopvang van het pleeggezin. Dat noemt zicht dan "jeugdbescherming" het is echt een lachertje.

De bezoekregeling is dan wel versoepeld naar om de week een dagje bij Arlette maar daarentegen moet Arlette Leander ophalen en terugbrengen ( dat is ongeveer 4 uur reizen, heen en weer) en daar is zelfs niet over nagedacht  !! Leander moet om 17.45 terug zijn, hij moet dan daar nog eten en dan meteen naar bed. Het is natuurlijk begrijpelijk dat Leander na een dag met Arlette en dan nog de reis naar huis erg moe is en eigenlijk snel naar bed wil.... aan het eind ben je gewoon kapot  !! (weer zo,n blunder van het systeem),  terwijl regelmaat zo belangrijk is dus ook het avondeten ook bij Arlette zou moeten gebeuren dan zou hij bij aankomst direct naar bed kunnen !!). Ze proberen er dan wel een toetje in te werken, met veel moeite..... dus !! waar zijn ze nou mee bezig ??

Ik heb mijn plaatsvervanger (vertrouwenspersoon in dienst van het systeem) ontmoet en ik had gelijk   !!!! een gladjanus eerste klas, een vlotte babbel en tegen iedereen een toffe peer...... maar intussen?!?! echt ingezet voor type´s als Arlette (iemand die knokt voor haar rechten). Dus weer een half jaar vechten en bergen papierwerk voor Arlette !! er komt geen eind aan.

In ieder geval hebben ze samen een mooie dag gehad  !! Het was fijn weer en een dagje naar het strand beviel Leander wel. Het is zo duidelijk zichtbaar dat ze blij met elkaar zijn, maar het wordt ze duidelijk niet gegund.

 

 

BELANGRIJK  !!

IK BEN NOG NOOIT ZOVEEL LEUGENS TEGEN GEKOMEN
IN EEN FAX DIE ÉÉN DAG VOOR DE ZITTING WAS VERSTUURD.
.

Vooral de slijmende pleegzorgmedewerker, die de ontmoetingen tussen Arlette en Leander zo aanprijst   !! die haalt in dit rapport Arlette vreselijk onderuit dat het zeer goed gaat met de bezoeken maar toch twijfelt of ze dat wel 7 dagen per week aankan  !! en dan ook nog een meisje van 23 die van toeten nog blazen weet, die voogd is van Arlette en naar de pijpen van de baas danst. Het verhaal van dat tweede bedje in de kamer werd ook toegegeven  maar wist daar een mooi verhaal aan te breien dat het niet schadelijk was voor Leander.

Wat doet Leander daar in dat crisisopvang ?? hij is nu al 2 jaar crisiskind maakt daar de vreselijkste taferelen mee, er komt op de meest idiote tijden weer een een kind binnen, soms zelfs met traumatische ervaringen en die wordt dan gewoon in de kamer van Leander gestald en dat noemen ze dan "rust en regelmaat" En dan beweerd de pleegmoeder ook nog dat ze regelmatig contact heeft met Arlette  om het doen en laten te bespreken van Leander.... de kwaaltjes die ieder kind heeft en de peuterspeelzaal !! allemaal grove leugens, er is nog nooit contact met Arlette geweest over dergelijke zaken.

Pleegmoeder vind het alleen maar erg vervelend en tijdrovend, ze heeft daar gewoon geen zin en en kan dat ook gewoon doen, ze heeft toch het systeem achter haar staan want zij is een goede afnemer voor pleegzorg, ze heeft altijd wel een plekje (het rommelhok waar ook Leander slaapt). Ik ben daar één keer geweest en het is ongelofelijk, het is echt een lege kamer. Er wordt geen enkele moeite gedaan om een kind zich thuis te laten voelen en er zijn strakke regels voor de pleegkinderen, dus ook voor Leander, Hij is echt een gast en zo behandelen ze hem ook.

Het is echt een vreemde situatie, het klopt van geen kant en het systeem gaat erin mee, De medewerkers van dit systeem weten maar al te goed waar ze mee bezig zijn en omdat er brood op de plank moet komen moeten ze wel het systeem gelijk geven. Ik zou me dood schamen op voor zo'n instantie te werken, ik zou nog liever omkomen van de honger dan onschuldige kinderen bij hun ouders weg te rukken.

De enige plek waar Leander thuis hoort is bij zijn eigen moeder, maar probeer het maar eens uit te leggen aan het systeem, die zien alleen maar dikke portefeuille, die gaan 's avonds weer naar hun eigen gezinnetje en de pleegfamilie verdient er een aardig centje bij. Ach  !!  wat is een mensenleven toch waard, voor velen van het systeem   !! heel veel.  !!

22 april. De 3e  verjaardag van LeanderDe grote verrassing   !! een nieuwe fiets van de ouders en grootouders van Arlette  !!


Een middagje Madurodam  !! Leander had de dag van zijn leven.

Leander mocht vanwege zijn verjaardag naar Arlette en ze hebben er een mooie dag van gemaakt, ze zijn met de pleegvader van Arlette en zijn dochter fijn een dagje naar Madurodam geweest maar eerst moest hij zijn nieuwe fietsje vol trots laten zien die hij van de ouders en grootouders van Arlette had gekregen

25 april

Ze hebben intussen nog een persoon op Arlette gezet dus voor Arlette nog meer verplichtingen. Nu moeten de bezoeken voor en na het het bezoek besproken en geëvalueerd worden, Dat kan het systeem gewoon doen, ik vertelde al dat wanneer Arlette meer hulp kreeg   !!! jeugdzorg er gewoon nog meer personen op ging zetten, want winnen zullen ze het   !! geld zat  !!. Ze is trouwens niet geweest op het verplichte gesprek omdat ze het er niet mee eens was...... ze zal wel weer afgestraft worden wat bezoekregelingen betreft.

HET IS ECHT EEN WALGELIJK SYSTEEM, ze kunnen gewoon alles flikken wat ze willen , het nu gewoon één groot machtspel geworden. Absoluut niet toegeven en Arlette gewoon aan het treiteren zijn omdat ze weigert Leander uit handen te geven en te kruipen voor het systeem.

2 mei 2007

Leander samen met Arlette naar de kermis.

    


Iedereen verklaart Arlette voor gek   !! wat nou onverantwoord  !! zelfs voor een mannetje van 3 is de kermis leuk en met Arlette erbij kan er niets gebeuren. Ik ben er bij geweest en Leander accepteerde mij snel, hij voelde snel dat ik goed volk was. Het was een fijne dag en leander vermaakte zich kostelijk. We gingen eerst met de auto van Arlette's grootvader en grootvader naar het strand, toen lekker wat eten bij grootmoeder. Van het middagslaapje kwam natuurlijk niets terecht. Later zijn we nog naar de kermis geweest ondanks de felle reacties van alle kanten dat het onverantwoord was. Zie de foto's van Arlette en Leander en kijk naar Leander op de eerste foto (met zijn handje op het been van Arlette). Het mannetje is zo blij met zijn moeder, en anders om ook, dat merk je aan alles.

zie ook

http://www.liesbethdevries.nl/jeugdzorg/linken

 

Terug naar het document

  Terug naar het begin

  Zwartboek Kinderbescherming
  26 februari 2007 bij Een Vandaag op TV!
  Commentaar van anderen op de uitzending van Een Vandaag
  Brief van Bureau Jeugdzorg aan Arlette Heskes met vragen (over geboden hulp)
  Overzicht van enkele schokkende ervaringen over begeleiding door Jeugdzorg

  Rapportage definitief 10-10-2007 [1]
  Rapportage definitief 3-4-2007 [1]
  Bezwaarschrift IB-BJZ januari 2008 definitief
  Klacht Mooi RMT Den Haag definitief
  Spoed ex 8.81 definitief voor de voorzieningenrechter
  Rapportage van de dokter definitief 17-3-2008
  De beroepscode van de Nederlandse Vereniging van Opvoedkundigen