Nergens wordt in het openbaar de vraag gesteld: WAAROM...?

Deze foto in de Volkskrant wordt o.i. de foto van het jaar

OECD . . . English  . . . SDN <===>  Money   . . . Robinson Crusoe   . . . EuroStaete

Geen enkel rechtsproces zal een adequate bestraffing kunnen opleveren

Huizen, 18 september 2001

Het is zeer terecht dat men zijn mening geeft over wat er in de Verenigde Staten van Amerika is gebeurd met een verschrikkelijke misdaad tegen de menselijkheid. De aanval met vliegtuigen vol passagiers van afgelopen dinsdag 11 september 2001 op het WTC in New York en op het Pentagon in Washington, kostte aan 5000 mensen het leven.

Geen enkel rechtsproces zal een adequate bestraffing kunnen opleveren. Het is evenwel verbazingwekkend dat een dergelijke aanval op het grondgebied van de VS nu pas heeft plaatsgevonden na de eerste aanslag op het WTC enkele jaren gelden. Dat bijvoorbeeld Irak tijdens de Golfoorlog niet op die manier heeft teruggeslagen door doelen in de VS aan te vallen is eigenlijk onverklaarbaar. Maar nu is zelfs het kleinste "schurkenstaatje", verzetsorganisatie of religieus fanatieke groepering in staat om het rijke Westen flinke schade toe te brengen. Onze open economiën zijn met hun infrastructuur zo kwetsbaar voor politiek geweld dat je van 'supermachten' eigenlijk niet meer kunt spreken.


CNN-verslag aanval op WTC

De waterleiding in de grote steden is het kwetsbaarst van alles met mogelijke aanslagen met biologische, chemische of zelfs radioactieve wapens, waartegen werkelijk geen enkele verdediging mogelijk is. Maar ook de elektriciteitsvoorziening van bijvoorbeeld New York, die ca. 15 jaar geleden uitviel met een beschadiging van de energiekabel vanaf Niagara Falls, laat zien hoe kwetsbaar onze infrastructuur is. De olieleiding in Alaska is ook zo'n aanvalsgevoelig onderdeel.

Het lijkt dan ook voor de hand te liggen dat men zich in het Westen en bij de NAVO afvraagt 'waarom' deze verschrikkelijke oorlogsverklaring van een actiegroep - al dan niet van Bin Laden - tot deze vorm van terreur heeft besloten. Het is nauwelijks voor te stellen dat ook de leden van die terreurgroep niet zouden beseffen dat ze zich degradeerden tot de grootste criminelen die er op de planeet rondlopen.

Video van aanval WTC

Robert M. Brockhus (webmaster SDN)
Westkade 227 - 1273 RJ Huizen
Tel: 035-5244141
E-mail: sdn@planet.nl
Website: http://www.sdnl.nl