Na 50 jaar eindelijk verbod op wolmanzouten.
Maar waar laten we 12 mln. kuub giftig hout ? Staatsblad 238 - 10 juni 2004

Milieu . . EuroStaete . . EKC . . Klokkenluiders <===> SDN . . Wolmanzouten . . English


Gifvaten van de Andinet in de Noordzee - - - - De BRT onthult etikettenfraude

De pesticiden zijn nog steeds actueel

De boer heeft jaren lang gesproeid met koperoxidechloride wat in 2000 al verboden was. Vorig jaar heeft de provincie Groningen opnieuw een bodemonderzoek gedaan en er bleek benzeen en verwante stoffen in de drinkwaterleiding te zijn gekomen, daar deze niet chemisch bestendig was. Ook bleek vanuit de kruipruimte enorm veel het woongedeelte te zijn gekomen.

Vorig jaar oktober heb ik zelf een drinkwateronderzoek laten doen. De uitkomst kreeg ik uiteindelijk tot mijn beschikking, omdat ik persoonlijk naar het waterleidingsbedrijf ben gegaan. Ze zeiden dat alles goed was en binnen de grenzen was. Doch er zat e-coli, gekoloniseerde e-coli, gekoloniseerde groepen[enterokokken] en enterokokken in.

Volgens het RIVM mag er niets van deze verontreinigingen inzitten en volgens de WHO  en de Eu ook niet. In principe valt dit onder de biologische wapens vanwege hun infectiegevaar. Dat is ook gebleken omdat  een teef een gekoloniseerde pseudomonas had, de pups dood gingen aan e-coli een reu is gestorven aan een enteropathogene e-coli. Dit betreft benzeen. Er werden pups geboren met afwijkingen aan de wervels en botstructuur, iets wat nooit in de bloedlijn was voortgekomen.

Ik zelf was constant ziek en nog steeds. Ik heb erge buikpijn. De huisarts verwijst alles naar psychisch. ondertussen staan alle 7 dobermanns op de salasosulva voor 2 maanden, vanwege een enteropathogene e-coli infectie, waardoor zij allen acute anemie kregen.

Afgezien van de emotionele schade die onbetaalbaar is, is er schade die mij in de financiŽle afgrond heeft doen belanden. Iedereen betreft deze; was ik vergeten. Er was een lek in de waterleiding die in 2005 was geconstateerd en een riooloverstort voor de deur die bij regenval overliep. Ik heb nog zoveel te vertellen, brrrrrrrr.

Met vriendelijke groeten,

Ageeth Timmer
Slochterdiep 29
9623 TH Lageland
Tel: 06-1902571617


Geachte meneer van Rooij,

Via Wicher Wedzinga ben ik bij U terecht gekomen en wel om mijn verhaal te doen.

Sinds 1998 woon ik op dit adres. Ik heb het gekraakt omdat ik in mijn vorige huis geen huursubsidie kreeg. Een beleid van de gemeente Slochteren. Samen met mijn dobermanns, want ik heb een kennel, zijn wij hier beland. Best een leuke plek, een heel klein houten huisje, maar met grond genoeg. Achter dit perceel zit een appelboer met een aanzienlijk bedrijf. In het begin ben ik bij hem geweest om te vragen wat hij sproeide en of dit ook schadelijk was.

Een beetje koper, zei die, vitamientjes voor de appels. Ik vroeg hem dat als hij ging sproeien mij wou waarschuwen,want ik vond het toch niet zoín lekker idee. Dat heeft hij nooit gedaan en ik vertrouwde hem. Het was ook een aardige man. Destijds had ik geen internet, dus informatie bleef achterwege. Het eerste jaar heb ik nog probleemloos twee goede nesten gehad. Daarna kreeg ik steeds meer problemen. Teven met abortussen, dode pups en heel kleine nestjes.

Ook waren de teven vaak ziek. Ik werd soms gek, had ik een virus in de kennel? Slechte honden? Alles kreeg de schuld. De appelboer sproeide gewoon met de wind mijn richting op. Hij sproeide het hele jaar door en wel 3x per week. Maar ik vertrouwde hem, totdat vorig jaar hij weer sproeide. Ik was buiten met de honden en kreeg de volle laag en kreeg het heel benauwd. Weer ben ik naar hem toegegaan om te vragen wat dat was. Beetje koper, vitamientjes.

Ik wilde de verpakking zien en daar stond op koperoxychloride. Inmiddels had ik internet en ben toen gaan zoeken; en toen viel het kwartje. Een jaar lang heb ik alles opgezocht, alle informatie, meestal in het Engels, want in Nederland vind je niet veel. Ook kwam ik een site tegen waarop stond dat de gemeente Slochteren al in 2004 een berisping heeft gehad van het ministerie van landbouw en visserij omdat ze geen commissie hadden samengesteld die toezicht houdt op de agrarische sector.

Dhr. Poelman van de A.I.D. is hier toen op mijn verzoek geweest en probeerde te sussen. Mmaar gaf uiteindelijk toe dat ik goed was geÔnformeerd omtrent de gevaren. Ik heb veel instanties, ook de politiek, geÔnformeerd. Alles zonder resultaat. Voordat ik hier kwam had ik astma, maar daar kon ik mee leven. Ik danste [klassiek ballet] en trainde vaak wel 4 a 6 uur per dag. In de tijd dat ik hier woon heb ik 10 jaar lang de lessen gedaan bij Calili Dance in Groningen. In het begin ging dat uitstekend en na twee jaar werd ik steeds minder. Ik kreeg het zo benauwd, had last van mín maag en darmen, hoofdpijn en moest altijd eerst pijnstillers, anders kwam ik de dag niet door. Ik was ook chronisch moe.

Om de twee maand zat ik aan de antibiotica en eigenlijk hielp dat niet echt. Er is wel controle van de politie geweest, die zijn wel alert, want een paar huizen verder woont een agent die afgekeurd is. Zijn vrouw heeft erge reuma, net zoals de overbuurvrouw. Mijn vorige buurman, hij is sinds een jaar verhuisd,was chronisch moe en had nog maar energie voor een half uur per dag. Ik kan ook slecht lopen. Mijn benen deden pijn. Voorheen liep ik uren met de honden en dat deed ik niet meer.

De afgelopen maanden heeft de boer niet gesproeid en het viel me op dat ik mij opeens goed ging voelen. Ik heb ook geen antibiotica meer gehad. Ik liep weer uren met de honden en kon weer ademen. Voor twee week terug heb ik een check-up bij de huisarts gedaan. Ik had net dat weekend een pakje shag per dag gerookt. Mijn longen waren schoon en ik had een zuurstofgehalte van 100 procent, ver boven het gemiddelde. Inmiddels had ik contact gemaakt met mr.Yspeert, die letselschade doet en hij wil de boer en de gemeente aansprakelijk stellen. Overigens ben ik vergeten te zeggen dat koperoxychloride volgens het college van toelating verboden is als sproeistof vanaf 2000. Ik heb niets meer van mr.Yspeert vernomen, wat ook heel raar is.

Wat mij nog het meeste zorgen baart is dat er voor enkele weken terug een psychiatrisch medewerker van Lentis voor de deur stond om even te praten. Na alles te hebben verteld zei hij dat ik gelijk had en pesticiden sluipmoordenaars zijn. Toen ik hem vroeg wie hem had gestuurd, kwam er na stotteren uit; nou de politie en........... Dat zei hij niet,maar de uiteindelijke doelstelling was om te kijken of ik ook paranoÔde waandenkbeelden had ten opzichte van de appelboer. Hij vond dus van niet.

Afgelopen week stond ie weer voor de deur. Ik heb hem binnengelaten. Hij was een ander persoon geworden met andere visies. Ik vertrouwde niemand, he? Ik had volgens hem ook jarenlang gewoon griep gehad. Een van mijn dobermanns, Imar, een reu,was in de kamer. Het is een reu met een heel hoge verdedigingsdrift, hij traint ook bij de KNPV. De andere dobers, in totaal 8, zijn veel gemoedelijker en socialer. Ondanks zijn karakter is het voor mij een hele lieverd, goudeerlijk. Ik zei tegen hem dat ze, hij had een vrouw bij zich,een stagiaire, in de andere kamer moesten gaan, want Imar was net binnen.

Ik heb haar verteld dat hij niet erg aardig is tegen vreemden en dat hij mijn beschermengel is. Toen zei Harry Hoppentocht: ďMaar ik krijg hem wel mee, zal ik hem meenemen? Toe maar, ik neem hem wel mee''. Toen ik dit alles aan Wicher vertelde zei deze, volgens mij willen ze je opnemen. Als ze zeggen dat je paranoÔde bent hebben ze een reden. In het verleden heb ik twee rechtszaken gewonnen tegenover de gemeente Slochteren. Ze speculeerden op overlast van de honden. Ze hebben al best veel moeite gedaan om mij hier weg te krijgen.

Maar goed, ik ga me terugtrekken wat de schadeclaims betreft. Ik hou me nu maar stil en probeer dat gif dan maar op alle manieren te ontwijken, want ik vind dit allemaal doodeng. Dan kunnen ze mín honden in beslag nemen. Moet er niet aan denken! Ik leef voor ze en ze zijn het belangrijkste voor mij op de hele wereld.>

Wat harry Hoppentocht ook zei is, dat als er iets is met mij, ik mín honden toch heb? Dit op een cynische manier dat ik mín honden kan aanzetten tot mensen. Nou, iedereen die mij kent weet dat ik wat er ook gebeurd voor hun sta. Ik ga hun beschermen in plaats van andersom. Ik sta ook bekend als een van de beste fokkers in Nederland en als een bekwame africhtster.

Hopelijk kunt U iets voor me doen of me advies geven.

Met vriendelijke groeten,

Ageeth Timmer,
Froombosch.
Tel.:06-31093262

Duidelijke openbaringen over de gevaren van geÔmpregneerd hout


Ook Dat Nog uit 1993


Slepende zaak v. Rooij


Valse Hickson rapport


Hout niet versnipperen


   Geïmpregneerd hout


    Discussie bij RTL-4

  Oplossing is NUL-optie


Vos zwijgt over kennis


Oude stort niet erfbaar


Pikmeer-arrest moet weg